Izborna kampanja

Analitičari upozoravaju: Glasanje u odsustvu baca sjenu na rezultate

BANJALUKA - Na centralnom biračkom spisku za opšte izbore 2018. u BiH u kategoriji glasanje u odsustvu nalazi se 8.306 lica, putem pošte glasa 76.729 birača, dok u diplomatsko-konzularnim predstavništvima glasa njih 1.085.

Doc. dr Milan Radović, kandidat DNS-a za poslanika u NS RS: Odlučivaću skupa s građanima

Izborne apstinente treba da animiramo i zainteresujemo konkretnim programom i ljudima koji svojim znanjem i biografijom mogu biti garancija da će se sve što kažu i realizovati, smatra uspješni privrednik i kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini iz Izborne jedinice 3, doc. dr Milan Radović. On dodaje da to što danas omladina razmišlja o odlasku nije njihova greška, već naša. "Moramo im obezbijediti nova radna mjesta, bolje zarade i više pravde", istakao je Radović.

CIK zbog sumnje u nepravilnosti odbio upisati u birački spisak 9.136 osoba

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH je donijela odluku kojom je odbijen upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za 9.136 birača jer nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi (nedostaje dokaz o identitetu, nedostaje dokaz o državljanstvu, nedostaje dokaz o prebivalištu, nečitka prijava i drugo) ili veći broj prijava (7 i više) sadrži identičnu adresu u inostranstvu.

Pavić: Prioritet - ekonomija i očuvanje Srpske

PRIJEDOR - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je večeras u Prijedoru da su prioriteti ove stranke ekonomija i zapošljavanje, te očuvanje i jačanje Republike Srpske.

Šarović: Kadar SDS-a pokazao da može postići dobre rezultate

NEVESINJE - Nosilac liste SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Mirko Šarović rekao je večeras u Nevesinju da je kadar SDS-a pokazao da može da donose dobre rezultate i istakao da će tako biti i nakon oktobarskih izbora.

Dodik: Dnevni red Predsjedništva BiH biće u interesu Srpske

FOČA - Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će, ukoliko bude izabran, dnevni red Predsjedništva biti utvrđivan u interesu Srpske, a ne nekih stranih mešetara i ambasada.

Govedarica uvjeren u pobjedu

BANJALUKA - Kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da je uvjeren u pobjedu na izborima 7. oktobra jer ovaj savez u tu mirnodopsku bitku kreće odgovornošću.

Održana manifestacija "Za dobrobit građana"

BANJALUKA- Demokratski narodni savez (DNS) organizovao je manifestaciju "Za dobrobit građana", na platou ispred Narodnog pozorišta RS.

Komšić u Varešu: Ovdje pobjeđuje građanski koncept

VAREŠ - Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je posjetio Vareš i Brezu, gdje se susreo sa građanima. Komšić je poručio da je vrijeme da se posveti pažnja odlasku mladih iz naše zemlje, te da se osiguraju prilike za nove investicije, kako gradovi poput Vareša ne bi u potpunosti nestali.

Čavić: Potpuno reorganizovati sudove i tužilaštva

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je večeras u Banjaluci da će kada dođe na vlast nakon izbora 7. oktobra predložiti set zakona koji će značiti potpunu reorganizaciju sudova i tužilaštava u Republici Srpskoj i promijeniti odnos prema cijelom sistemu institucija za sprovođenje zakona.

Najčitanije