Izborna kampanja

Počela izborna kampanja u Ukrajini, Porošenko se nije izjasnio

KIJEV - U Ukrajini je počela 90-dnevna politička kampanja u kojoj je neizvjesna budućnost aktuelnog predsjednika te zemlje Petra Porošenka, navodi AP.

Kampanja "pojela" 19,8 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Političke partije i nezavisni kandidati u Bosni i Hercegovini u periodu od podnošenja prijava za izbore, koji je bio u maju, do zaključenja izbornih rezultata u novembru, prihodovale su 15,7 miliona KM, a potrošile 19,8 miliona KM, od čega većinu na "propagandne aktivnosti", odnosno kampanju koja je vođena.

Manja izlaznost do 11 časova nego 2014. i 2010.

Predsjedavajući Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) Branko Petrić rekao je danas u Sarajevu da je na opštim izborima u BiH do 11 sati glasalo 11,41 odsto birača, bez podataka iz Doboja, Bijeljina i Brčkog.

U Banjaluci do 11.00 časova glasalo 17,98 odsto birača

BANJALUKA - Na području Banjaluke do 11.00 časova glasalo je 33.716 registrovanih birača ili 17,98 odsto, rekla je Srni predsjednik Gradske izborne komisije Nada Batinar.

PU Doboj: Nije bačen suzavac na biračko mjesto u dobojskom naselju Pridjel

DOBOJ - Na biračkom mjestu u dobojskom naselju Pridjel nije bačen suzavac, kako je objavljeno u pojedinim medijima, potvrđeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

MUP RS: Pijan na biračkom mjestu u Banjaluci, u Istočnoj Ilidži stari glasački listići

BANJALUKA - Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Denis Bećirović glasao u Tuzli

TUZLA - U pratnji supruge Mirele, SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović glasao je u nedjelju ujutro na biračkom mjestu u OŠ “Sjenjak” u Tuzli.

Dragan Čović glasao u Mostaru

MOSTAR - Biračko mjesto u Galeriji Rondo vjerovatno je površinom najmanje od svih 150 jutros otvorenih u Mostaru. Igrom slučaja na njemu je, uz brojne predstavnike medija, glasao Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a.

U Beogradu do 11.00 časova glasalo 10 birača od 60 prijavljenih

BEOGRAD - U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu u toku je glasanje na osmim opštim izborima nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma, a do 11 časova glasalo je 10 birača od ukupno 60 koliko ih je na biračkom spisku

Pod lupom: Bačen suzavac u Doboju, prekinuto glasanje

DOBOJ - Dario Jovanović, direktor Koalicije pod lupom, kazao je danas na pres-konferenciji da je na jednom biračkom mjestu u Doboju, u jednoj osnovnoj školi, bačen suzavac i da je zbog tog događaja izborni proces na ovom mjestu prekinut.

Najčitanije