Izborni zakon

Stranci do kraja godine žele novi izborni zakon u BiH

BANJALUKA - Međunarodna zajednica pojačava pritisak na domaće političke faktore kako bi prije lokalnih izbora naredne godine bile usvojene izmjene Izbornog zakona radi obezbjeđivanja uslova za fer izbore, saznaju "Nezavisne".

Curi vrijeme za izmjenu Izbornog zakona

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko se do kraja godine ne usvoje izmjene Izbornog zakona u cilju povećanja integriteta izbornog procesa, moglo bi se desiti da i naredni lokalni izbori budu održani po istom zakonu, upozoravaju stručnjaci.

Borenović,Danijelson i Vigemark: Neophodne izmjene Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da su neophodne izmjene Izbornog zakona BiH da bi se vratilo povjerenje u izborni proces i bila ispoštovana volja građana.

Čović: Vlada FBiH se neće formirati dok se ne izmijeni Izborni zakon

MOSTAR - U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Napomenuo je da je današnja sjednica bila priprema za Sabor koji se održava u subotu.

Borenović: Fokus djelovanja na tehničkim izmjenama Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je na sastanku sa direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u američkom Stejt departmentu Suzan Falatko da će fokus djelovanja ove stranke biti na tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH.

Rodić: Bilo predloženo dosta kvalitetnih rješenja za Izborni zakon

BANJALUKA - Delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragutin Rodić koji je u prethodnom mandatu bio član Interresorne radne grupe koja je radila na izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH u periodu od 2010-2014. godine, kaže da je bilo predloženo dosta pozitivnih i kvalitetnih rješenja. Da je bilo malo više političkog sluha i političke volje to je moglo biti implementirano još u ranijem periodu te da bi imali mnogo relaksiraniju situaciju, smatra Rodić.

Čović i Vigemark: Neophodno rješenje za promjenu Izbornog zakona

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, istakao je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom da je neophodno naći rješenja za promjenu Izbornog zakona BiH koja će garantovati ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, uz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja na svim nivoima vlasti.

Kormak: Stranke trebaju uraditi posao u vezi sa izmjenama Izbornog zakona

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Morin Kormak, u razgovoru za portal Klix.ba, komentarišući pregovore političkih stranaka o izmjenama Izbornog zakona BiH, poručila je da su stranke te koje treba da urade ovaj posao

Bez dogovora o izmjenama Izbornog zakona

SARAJEVO - Lideri vodećih političkih stranaka u FBiH ni danas u zgradi Delegacije EU u Sarajevu na sastanku nisu bili blizu rješenja izmjena Izbornog zakona BiH koje bi svima bilo prihvatljivo.

I dalje bez dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH

SARAJEVO - Nakon još jednog susreta predstavnika bh. političkih stranaka i međunarodne zajednice organizovanim u cilju postizanja dogovora kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine na pres-konferenciji je ocijenjeno da je to bio dobar sastanak na kojem je iskazana opredijeljenost za pronalazak rješenja.

Najčitanije