Izborni zakon

Čović: BiH do kraja marta može imati izborni zakon

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje da BiH do kraja marta može imati izborni zakon koji će obezbijediti, ne samo sprovođenje lokalnih izbora na najbolji mogući način, uključujući i Mostar, već i opštih izbora 2022. godine.

Dodik: Bošnjaci se pričom o NATO-u kriju od izmjena Izbornog zakona

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da se Bošnjaci pričom o Godišnjem nacionalnom programu (ANP) nastoje da pobjegnu od izmjena Izbornog zakona, kojim bi se omogućilo da Hrvati biraju svoje predstavnike.

Dodik: Mnogo problema ne bi bilo da Sarajevo ne zloupotrebljava izborni sistem

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas Srni da SNSD u potpunosti razumije i podržava stav Hrvatskog narodnog sabora (HNS) o neophodnosti izmjena Izbornog zakona BiH, navodeći da mnogo problema u BiH ne bi postojalo da političko Sarajevo ne zloupotrebljava izborni sistem majorizacijom dva ili bar jednog naroda.

Čović: Ne bismo ušli u Savjet ministara BiH bez SNSD-a

DRVAR - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović najavio je da će Hrvatski narodni sabor (HNS) u ponedjeljak uputiti dopis kojim će pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu.

Stranci do kraja godine žele novi izborni zakon u BiH

BANJALUKA - Međunarodna zajednica pojačava pritisak na domaće političke faktore kako bi prije lokalnih izbora naredne godine bile usvojene izmjene Izbornog zakona radi obezbjeđivanja uslova za fer izbore, saznaju "Nezavisne".

Curi vrijeme za izmjenu Izbornog zakona

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko se do kraja godine ne usvoje izmjene Izbornog zakona u cilju povećanja integriteta izbornog procesa, moglo bi se desiti da i naredni lokalni izbori budu održani po istom zakonu, upozoravaju stručnjaci.

Borenović,Danijelson i Vigemark: Neophodne izmjene Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da su neophodne izmjene Izbornog zakona BiH da bi se vratilo povjerenje u izborni proces i bila ispoštovana volja građana.

Čović: Vlada FBiH se neće formirati dok se ne izmijeni Izborni zakon

MOSTAR - U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Napomenuo je da je današnja sjednica bila priprema za Sabor koji se održava u subotu.

Borenović: Fokus djelovanja na tehničkim izmjenama Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je na sastanku sa direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u američkom Stejt departmentu Suzan Falatko da će fokus djelovanja ove stranke biti na tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH.

Rodić: Bilo predloženo dosta kvalitetnih rješenja za Izborni zakon

BANJALUKA - Delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragutin Rodić koji je u prethodnom mandatu bio član Interresorne radne grupe koja je radila na izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH u periodu od 2010-2014. godine, kaže da je bilo predloženo dosta pozitivnih i kvalitetnih rješenja. Da je bilo malo više političkog sluha i političke volje to je moglo biti implementirano još u ranijem periodu te da bi imali mnogo relaksiraniju situaciju, smatra Rodić.

Najčitanije