Izborni zakon BiH

Čović i Vigemark: Neophodno rješenje za promjenu Izbornog zakona

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, istakao je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom da je neophodno naći rješenja za promjenu Izbornog zakona BiH koja će garantovati ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, uz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja na svim nivoima vlasti.

Kormak: Stranke trebaju uraditi posao u vezi sa izmjenama Izbornog zakona

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Morin Kormak, u razgovoru za portal Klix.ba, komentarišući pregovore političkih stranaka o izmjenama Izbornog zakona BiH, poručila je da su stranke te koje treba da urade ovaj posao

I dalje bez dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH

SARAJEVO - Nakon još jednog susreta predstavnika bh. političkih stranaka i međunarodne zajednice organizovanim u cilju postizanja dogovora kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine na pres-konferenciji je ocijenjeno da je to bio dobar sastanak na kojem je iskazana opredijeljenost za pronalazak rješenja.

Venecijanska komisija: Rješenje može biti donošenje entitetskih izbornih zakona

SARAJEVO - Sastanak Venecijanske komisije i predstavnika političkih stranaka iz Federacije BiH okončan je u Sarajevu, a na sastanku je ustanovoljeno da ima napretka u pronalaženju rješenja u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH.

Dom naroda o Izbornom zakonu BiH

SARAJEVO - Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je upravo počela u Sarajevu, delegati su odlučili da odbiju zahtjev Predstavničkog doma BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora.

Čović: Pitanje Izbornog zakona nije trebalo pokretati u ovoj godini

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je danas da za HNS više ne dolaze u obzir bilo kakve aktivnosti na izmjenama Izbornog zakona BiH.

Čović optimista pred današnje razgovore stranačkih lidera

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je optimističan uoči današnjeg sastanka na kojem će predsjednici stranaka iz FBiH, uz medijaciju predstavnika međunarodne zajednice, još jednom pokušati doći do rješenja izmjena Izbornog zakona BiH kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda u slučaju "Božo Ljubić".

Mogerini i Han: Održavanje izbora u BiH ne smije biti talac političkih stranaka

SARAJEVO - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Federika Mogerini i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han, upozorili su u zajedničkoj izjavi da se, bez izmjena Izbornog zakona BiH, sprovođenje rezultata oktobarskih opštih izbora može naći pod upitnikom.

Još uvijek bez dogovora o izborima u Mostaru

MOSTAR - Devet stranaka u Mostaru na današnjem sastanku nije postiglo nikakav iskorak u vezi sa postizanjem dogovora za održavanje izbora u ovom gradu jer se nisu željele izjasniti o konačnom modelu izmjena Izbornog zakona BiH.

Funkcioneri sa Vigemarkom oko Izbornog zakona

SARAJEVO – Sastanak visokih funkcionera parlamentarnih stanaka u BiH sa Lars Gunar Vigemarkom, šefom delegacije EU u BiH, biće održan danas u 16.30 sati, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije