Izborni zakon BiH

Izborni zakon svi predlažu ali ništa ne prolazi

SARAJEVO - Jedanaest mjeseci pred opće izbore u BiH lideri i politički faktori još nisu dogovorili neophodne izmjene Izbornog zakona, niti ima bilo kakvih naznaka da će to učiniti uskoro, iako je različitih prijedloga sve više.

Čolak: Ako smo ozbiljan kandidat za EU, ne može nam visoki predstavnik mijenjati Izborni zakon

SARAJEVO - Bariša Čolak (HDZBiH), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH kazao je danas govoreći o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH da se nada da će biti dovoljno pragmatizma i političke mudrosti i da će u Predstanvičkom domu, koji će naredne sedmice raspravljati o tome, eventualno određene stvari za koje predstavnici pojedinih političkih stranaka misle da nisu najbolje da ih poprave, da ulože amandmane.

Prijedlog izmjena Izbornog zakona na dnevnom redu 15. novembra

SARAJEVO - Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je 20.oktobra iz Doma naroda BiH upućen Predstavničkom domu po hitnom postupku, neće biti sutra na sjednici.

Ustavni sud BiH: Nema diskriminacije u registraciji birača

SARAJEVO - Ustavni sud BiH odbacio je kao nedopustiv zahtjev poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji su tražili ocjenu ustavnosti Izbornog zakona BiH u dijelu koji se odnosi na registraciju birača iz inostranstva.

Odbijene izmjene i dopune Krivičnog i Izbornog zakona u BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom BiH odbio je većinom glasova prijedloge izmjena i dopuna Krivičnog i Izbornog zakona BiH u prvom čitanju.

Bećirović: Uspjeh što je Izborni zakon pred parlamentarcima

SARAJEVO - Uspjeh je što su se izmjene Izbornog zakona BiH koje predviđaju zabranu kandidiranja pravosnažno osuđenim ratnim zločincima na izborima našao pred poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kazao je danas Denis Bećirović (SDPBiH), poslanik u ovom domu.

Ivanić: Teško do Izbornog zakona, ključni akteri 'zacementirali pozicije'

MOSTAR - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da će kriza nastala velikim razlikama između HDZ-a i SDA, odnosno političkog liderstva Bošnjaka i Hrvata opteretiti stanje u BiH do kraja mandata i da ona dominira više nego "sukobi na relaciji Banjaluka - Sarajevo".

Dom naroda BiH usvojio prijedlog izmjene izbornog zakona

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je na današnjoj sjednici po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH čiji je predlagač Klub Hrvata u Domu naroda.

Čović: Moramo promijeniti Izborni zakon

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izrazio je danas uvjerenje da će u narednom periodu biti izvršene izmjene Izbornog zakona BiH te poručio da je realno očekivati da BiH krajem ove ili početkom naredne godine dobije kandidatski status u EU.

Softić: U SDA ima ozbiljnih problema

SARAJEVO - Delegat SDA u Domu naroda BiH Safet Softić komentarisao je dnevno-političku situaciju kao i prašinu koja se podigla u vezi sa prijedlozima o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Reklame

Najčitanije