Izložba

"Šah cara Dušana" u Bijeljini

Akademski slikar i vajar Darko Jurošević iz Milića otvoriće danas izložbu skulptorskih instalacija pod nazivom "Šah cara Dušana" u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu.

Banjalučki akademski slikar izlaže u Sloveniji

BANJALUKA - Samostalna izložba radova akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića biće otvorena u petak u Kostanjevici na Krki u galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom "Stanja".

Sajam automobilčića u Novom Sadu: Kolekcionarstvo jače i od epidemije

U Novom Sadu na centralnom gradskom trgu i ove godine okupili su se ljubitelji i kolekcionari maketa četvorotočkaša na trećem "Sajmu automobilčića".

"Izložba na otvorenom" Gorana Bijelića u Doboju

Postavka likovnih radova "Izložba na otvorenom", autora Gorana Bijelića, izložena je u Parku narodnih heroja u Doboju i prodajnog je karaktera.

"Rekonstrukcija" u MSU RS: Lokalna scena vrlo živa i nudi šarolikost

BANJALUKA - Izložba "Rekonstrukcija", četiri pogleda na savremenu umjetničku scenu Republike Srpske, svečano je otvorena danas u podnevnim časovima ispred zdanja Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), a posjetioci su nakon otvaranja imali priliku da pogledaju i djela 22 savremena umjetnika koja će biti izložena naredna tri mjeseca u izložbenom prostoru muzeja.

"60 bijelih ruža" od ponedjeljka u "Prostoru"

Izložba "60 bijelih ruža" biće postavljena sutra u 17 časova u Art-klubu "Prostor" u Banjaluci, a postavka će trajati do 29. juna.

Slikarka Alisa Taletović: Sistem mora uvidjeti svoje heroje

TUZLA - Izložba "Dragi moj Bosanac i Hercegovac" autorice Alise Taletović iz Sarajeva u srijedu veče je otvorena u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Slike su nastale u doba izolacije i pandemije virusa korona, a s tim djelima je učestvovala na više online izložbi i takmičenja gdje je bila zapažena.

Iz virtuelne prešla u stvarnu postavku

TREBINJE - Izložba slika pod nazivom "Tajna doktrina" umjetnice Aleksandre Kokotović iz Beograda, koja je postavljena u martu, a zbog epidemije virusa korona je prikazivana virtuelno, svečano je zatvorena u trebinjskom Muzeju Hercegovine.

Strašni: Goli otok je najveća mrlja komunističkog sistema

Biti hroničar svog vremena kroz posao kojim se bavite sigurno nije jednostavno, a ako neko ima dar da vrijeme u kojem živi pokaže fotografijom onda je to Milomir Kovačević Strašni.

Otvorena prva samostalna izložba radova Tamare Vučinić

Prva samostalna izložba radova Tamare Vučinić otvorena je večeras u galeriji 'Mak’ Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Najčitanije