Izložba

Izložba fotografija mosta Mehmed Paše Sokolovića

VIŠEGRAD - U Domu kulture Višegrad otvorena je izložba fotografija mosta Mehmed paše Sokolovića, čiji su autori Milijana Okilj i Goran Milojević iz Banjaluke.

Cvijanovićeva i Minasi otvorili izložbu "Italija. (Ne)vidljive priče"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Italije u BiH Nikola Minasi otvorili su večeras u Banjaluci u Muzeju savremene umjetnosti Srpske izložbu pod nazivom "Italija. (Ne)vidljive priče".

Dominik Lor o izložbi: Nastojimo prikazati Italiju, običnog čovjeka

Dominik Lor je kustoskinja iz Italije koja trenutno boravi u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci i zajedno sa timom tehničara priprema postavku "Italija. (Ne)vidljive priče".

"Neznatno" postalo znatno

TREBINJE - U Кulturnom centru u Trebinju u subotu naveče otvorena je izložba profesora iz Banjaluke Miodraga Manojlovića, pod neobičnim nazivom "Neznatno", iako je, kako je rekao kustos izložbe Elio Кrivdić, istoričar umjetnosti, koji živi i radi u Insbruku, znatna selekcija medijski raznovrsnih radova - crteža, animacija i objekata, nastajalih u različitim vremenskim periodima.

Mišo Pećarić: Žika nije potpisivao radove tvrdeći da ih je nemoguće kopirati

BANJALUKA - Mi slikari ne mislimo samo kistom. Mi mislimo bojama, a jedina nada i namjera u tome je da vam oslikamo dušu toplinom. Ovo je pred punim izložbenim salonom Kamene kuće, na tvrđavi Kastel, prilikom otvaranja izložbe "Boje duše moje" poručio slikar Mišo Pećarić.

Svijet kreativne fotografije na jednom mjestu

BANJALUKA - Tradicionalna, osma Međunarodna izložba fotografija "Foto-emocija 2019", koju organizuje Univerzitetski foto-kino klub Banjaluka, prikazana je u četvrtak veče u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor. Postavka obuhvata radove 226 autora iz 45 zemalja.

Izložba "Boje duše moje" od utorka na Kastelu

BANJALUKA - Izložba "Boje duše moje" banjalučkih slikara Živorada - Žike Pećarića i Miše Pećarića biće otvorena u utorak, 23. jula, sa početkom u 20 časova, u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

"Igre i politika/Games & Politics" u Muzeju savremene umjetnosti RS

BANJALUKA - U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u petak s početkom u 20 časova biće otvorena interaktivna izložba video-igara pod nazivom "Igre i politika/Games & Politics".

Otvorena izložba "Kolaži" Sanje Stupar

NOVI GRAD - U gradskoj galeriji u Novom Gradu večeras je otvorena izložba "Kolaži" akademskog slikara i likovnog pedagoga iz ove opštine Sanje Stupar.

Otvorena izložba slika Sanje Radmilović

BILEĆA - Izložba slika Bilećanke Sanje Radmilović otvorena je u Galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Bileći.

Najčitanije