Izložba

Slikar Luka Čulić: U ovoj političkoj žabokrečini kultura će prva stradati

Luka Čulić, slikar i vajar, nedavno je izlagao u Beču, a njegove 22 slike i dvije skulpture u novembru tekuće godine biće izložene i u Šangaju, a izlaganje u Austriji i Kini ovaj umjetnik iz Banjaluke vidi kao dobar način da predstavi kulturu Republike Srpske van njene teritorije. O kakvoj se postavci radi, Čulić je govorio za "Nezavisne".

Izložba posvećena Sonji Savić i njeni filmovi u Kinoteci

Izložba "Sonja Savić: Devojka iz grada" otvorena je večeras u Jugoslovenskoj kinoteci, a biće održana i restrospektiva njenih najboljih igranih filmova.

Izložba posvećena ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije

BANJALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci otvorena je izložba "Da se ne zaboravi", koja je posvećena ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa.

Otvorena izložba "Pejzaži zavičajnog kraja"

DOBOJ - U Doboju je otvorena likovna izložba "Pejzaži zavičajnog kraja" Đorđa Stanića iz Užica, kojom je započela jesenja sezona kulturnih dešavanja u ovom gradu.

Otvorena izložba slika koje će biti donirane bolnici

PALE - Na Ekonomskom fakultetu na Palama večeras je otvorena izložba 30 slika nastalih na humanitarnom sazivu "Art simpozijum Jahorina" koje će biti donirane novom objektu Bolnice u Istočnom Sarajevu.

Otvorena izložba "Pisac, diplomata i nobelovac"

HERCEG NOVI - U kući Ive Andrića na Toploj danas je otvorena izložba "Pisac, diplomata i nobelovac" u okviru manifestacije "Dani nobelovca u Herceg Novom", koja se održava povodom 50 godina od kako je Andrić posljednji put boravio u ovom gradu.

Otvorena izložba slika mladog crnogorskog umjetnika

TREBINJE - U galeriji Kulturnog centra u Trebinju otvorena je izložba slika i crteža autora Vladimira Jovićevića, umjetnika iz Crne Gore koji živi u Firenci.

Izložba fotografija u atrijumu Gradske uprave

BANJALUKA - U atrijumu Gradske uprave Banjaluka danas je, u okviru projekta "Kultura u prolazu", otvorena izložba 44 fotografije pod nazivom "Pazi! Trenutak", koju organizuje Foto-agencija ZIPA iz Banjaluke.

Fotografije ovjekovječile trenutak za vječnost

Dobra fotografija najbolje je svjedočanstvo jednog trenutka, događaja, lijepih, ali i onih manje lijepih dešavanja.

Otvorena izložba fotografija sarajevskih objekata iz doba Austrougarske

SARAJEVO - U sklopu 2. internacionalnog festavala "Grad" danas je u prostoru Gelerije Collegium artisticum otvorena izložba fotografija znamenitih objekata izgrađenih u Sarajevu u vrijeme Austrugarske monarhije, u periodu od 1878. do 1918. godine.

Najčitanije