Izložba

I Banjaluka odaje čast Prešerenu

BANJALUKA - Franc Prešeren, najznačajniji pjesnik i najkrupnija ličnost slovenačke kulture, umro je na današnji dan prije sto sedamdeset godina, a povodom ove godišnjice, odnosno povodom Prešerenovog dana, u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS) biće organizovana izložba "Put knjige od autora do čitaoca". Riječ je o prikazu procesa nastanka knjige, a izložba će biti otvorena večeras u 19 časova.

Izložba o Tesli od sutra u Japanu

Izložba o Nikoli Tesli koja prezentuje najvažnije segmente iz života genijalnog izumitelja, njegove ideje i doprinose savremenoj civilizaciji i budućim generacijama biće otvorena sutra u Japanu.

U Andrićgradu otvorena izložba slika i mozaika Bisenije Tereščenko

Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica danas je, u okviru Festivala "Kustendorf", otvorio u Andrićgradu izložbu slika i mozaika Bisenije Tereščenko.

U utorak izložba slika i mozaika Bisenije Tereščenko

U galeriji Andrićevog instituta "Petar Lubarda" u utorak, 15. januara, biće otvorena izložba slika i mozaika Bisenije Tereščenko u okviru održavanja muzičkog i filmskog festivala "Kustendorf".

U Trebinju otvorena izložba digitalnih printova na platnu

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju večeras je otvorena izložba "Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice Srpske", na kojoj su predstavljeni digitalni printovi 18 najreprezentativnijih umjetničkih djela iz kolekcije ove ustanove.

Prodajna izložba u galeriji "Plus"

BANJALUKA - U susret predstojećim praznicima u galeriji "Plus", izložbeno-prodajnom salonu Muzeja savremene umjetnosti RS, sutra će s početkom u 19 časova biti otvorena novogodišnja prodajna izložba radova profesora i studenata Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Slike na otpadnom metalu za pomoć romskoj zajednici

BEOGRAD - Izložba "Viva la Vida" nagrađivane bh. umjetnice sa adresom u Njujorku Selme Selman otvorena je u ponedjeljak uveče u beogradskoj Galeriji "Novembar". Radi se o prvoj samostalnoj izložbi radova Selme Selman u Beogradu, a ista obuhvata video-radove, fotografije i izbor crteža i slika rađenih na metalu.

Foto-izložba "Narodi Rusije" od 3. do 5. decembra u Sarajevu

SARAJEVO - U Sarajevu će od 3. do 5. decembra biti održana foto-izložba "Narodi Rusije", koja na simpatičan i istorijski način predstavlja 46 naroda savremene Rusije.

Otvorena izložba "Was ist Kunst Bosnia and Herzegovina / Heroji 1941-1945"

BANJALUKA - Izložba "Was ist Kunst Bosnia and Herzegovina/Heroji 19411945", poznatog slovenačkog umjetničkog kolektiva, grupe "Irwin", u četvrtak uveče, 29. novembra, na Dan republike nekadašnje socijalističke Jugoslavije, svečano je otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Portrete heroja NOB-a izvukli iz depoa

Izložba "Was ist Kunst Bosnia and Herzegovina/Heroji 1941-1945" poznate slovenačke grupe "Irwin" biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske večeras s početkom u 19 časova.

Najčitanije