Izložba

Otvorena izložba radova Jovana Savića "Susret..."

BANJALUKA - Izložba radova pod nazivom "Susret..." autora Jovana Savića otvorena je u Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Banjaluci, a povodom druge godišnjice rada ove laboratorije.

U okviru "Dani Republike Srpske u Solunu" otvorena izložba fotografija

BANJALUKA - Izložba fotografija Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske pod nazivom "Realno, simbolično, imaginarno" otvorena je u okviru Dana Republike Srpske u Solunu.

Trivićeva otvorila izložbu učeničkih radova

​DONJA GRADINA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je u Spomen-području Donja Gradina izložbu likovnih i literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola, čija je tema bila stradanje i sjećanje na nevine žrtve u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac.

Otvorena izložba sa ličnim stvarima Odri Hepbern

U Briselu je otvorena izložba koja pruža uvid u život čuvene holivudske glumice Odri Hepbern povodom obilježavanja 90 godina od njenog rođenja u glavnom gradu Belgije.

Na Da Vinčijevu izložbu samo uz rezervaciju

PARIZ - Izložba posvećena Leonardu da Vinčiju, koja će na jesen biti organizovana u pariskom "Luvru" povodom 500 godina od smrti velikog renesansnog umjetnika, biće dostupna jedino posjetiocima koji unaprijed budu imali rezervaciju, saopštila je uprava francuskog muzeja.

Otvorena izložba slika Gorana Čupića

KOTOR VAROŠ - Izložba slika mladog kotorvaroškog umjetnika Gorana Čupića otvorena je večeras u Kotor Varošu u okviru obilježavanja Dana opštine - 24. aprila.

Predstavljene izložba i monografija "Banjaluka centar Vrbaske banovine"

BANJALUKA - Izložba arhivskih dokumenata "Banjaluka centar Vrbaske banovine" otvorena je juče u Kulturnom centru Banski dvor, a nešto ranije predstavljena je i monografija pod istim nazivom, čiji su autori Verica M. Stošić i Nebojša Radmanović.

U Poljoprivrednoj školi organizovana izložba ljubimaca

Učenici i profesori Poljoprivredne škole te građani ponosno su predstavili svoje pse, njih oko 50, u želji da baš njihov ljubimac ponese titulu šampiona na 12. izložbi pasa, koju je danas organizovala ova srednja škola.

"Slike" Miroslava Lazovića u Muzeju Kozare

Izložba slika likovnog umjetnika i univerzitetskog profesora iz Beograda Miroslava Lazovića otvorena je večeras u Muzeju Kozare.

Prisjećanje na zaboravljene zvuke u Muzeju RS

BANJALUKA - Muzej Republike Srpske povodom Dana grada Banjaluka priprema izložbu pod nazivom "Zaboravljeni zvuk tradicionalnih muzičkih instrumenata", koja će biti otvorena 23. aprila u 19 časova u Muzeju RS u Banjaluci.

Najčitanije