Izložba

Izložba posvećena nekadašnjem privrednom gigantu

Izložba "Preduzeće Rudi Čajavec" autora Slobodana Rašića Bobare otvorena je u četvrtak veče u Malom izložbenom salonu Banskog dvora u Banjaluci.

Umjetnost koja omotače pretvara u otvorene enterijere

BANJALUKA - Izložba "Umjetnost van okvira" akademske slikarke Željke Paić otvorena je u utorak veče u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

Paićeva za "Nezavisne": Ljudi će prije kupiti skupu fotelju, nego umjetničko djelo

Nakon što su se svjetski umjetnički krugovi upoznali s umjetnošću akademske slikarke Željke Paić, a kolekcionari njena djela rado dodali u svoje kolekcije, došao je red i na njenu prvu samostalnu izložbu u Banjaluci, gradu u kojem živi i radi.

Izložba "Umjetnost van okvira" Željke Paić u Banskom dvoru

Izložba "Umjetnost van okvira" akademske slikarke Željke Paić biće otvorena u utorak 12. oktobra u 19 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

Izložba Veselina Brkovića: Prepoznatljivi crteži iz brojnih serijala

U Galeriji Kulturnog centra Trebinje proteklog vikenda je otvorena 31. samostalna izložba crteža Veselina Brkovića, akademskog slikara iz Trebinja, koji je trenutno i dekan Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Zemaljski muzej BiH nije odobrio izložbu "Hagade" u Madridu

SARAJEVO - Nakon što je sredinom septembra u Madridu otvorena izložba "Sarajevska Hagada", iz Zemaljskog muzeja BiH su se obratili nadležnima kako bi prijavili nezakonito izlaganje ovog vrijednog materijala.

U MSU RS izložba povodom stogodišnjice rođenja dva velika umjetnika

BANJALUKA - Izložba "Ko neće da misli, leti napolje! - Jozef Bojs i Mangelos - 100 godina i umjetnost danas", novi je projekat u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) kojim se, kako saopštavaju iz ove institucije, nastavlja izuzetno uspješna saradnja sa Gete institutom iz Beograda.

U Prijedoru otvorena izložba "Priče putnika"

U Galeriji "Sreten Stojanović" večeras je otvorena izložba radova Aleksandre Kokotović i profesora Miodraga Elezovića pod nazivom "Priče putnika".

Saša Karalić: Javne ličnosti u političkom životu imaju remetilačku funkciju

Kada se u jednom čovjeku spoje likovni umjetnik i pisac, onda predstavljanje njegovog rada nikako ne može ići u jednom smjeru. Takav umjetnik je i Saša Karalić, čija će izložba "Kvadrat" biti otvorena sutra u 20 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora, a pola sata kasnije u istoj instituciji biće predstavljena njegova knjiga "Tri znaka kruga".

Mladi Bardače podižu kulturu na viši nivo

SRBAC - Izložba na otvorenom pod nazivom "Fotografije prošlosti", održana u okviru 16. Gastro festa Srbac - Bardača, predstavila je prošlost i život naših predaka, čime je izazvala veliko interesovanje publike.

Najčitanije