Izložba

Izložba akademskih slikara Kusmuka, Kovačevića i Lalića u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Zverje i paperje" akademskih slikara Marka Kusmuka, Damjana Kovačevića i Vladimira Lalića biće otvorena u srijedu sa početkom u 19 časova, u Malom izložbenom salonu Banskog dvora, a u organizaciji ove ustanove i Galerije "Sanjaj" iz Beograda.

Otvorena izložba "Skrivena nit" u Derventi

DERVENTA - U Galeriji Centra za kulturu Derventa sinoć je otvorena izložba slika Jelene Bardak pod nazivom "Skrivena nit" na kojoj je izloženo 28 slika.

"Kad bi se život zaustavio pri prvom susretu" u Banskom dvoru

Međunarodna izložba "Kad bi se život zaustavio pri prvom susretu" radova kineskog slikarstva i kaligrafije, kakva do sada nije viđena na našim prostorima, biće otvorena, 13. maja 2022. godine, u 19 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Izložba "Dekorativna sopstva" Borjane Mrđe za "Noć muzeja" u MSU RS

BANJALUKA - Izložba "Dekorativna sopstva" Borjane Mrđe, banjalučke umjetnice i profesorice na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, biće otvorena u subotu, s početkom u 20 časova, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), čime će u ovoj ustanovi započeti manifestacija "Noć muzeja".

Izložba "Zverje i paperje" 18. maja u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Zverje i paperje" akademskih slikara Marka Kusmuka, Damjana Kovačevića i Vladimira Lalića biće otvorena u srijedu, 18. maja, sa početkom u 19 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora, a u organizaciji ove ustanove i Galerije "Sanjaj" iz Beograda.

Otvorena izložba digitalnih grafika "Dekompresija"

Izložba digitalnih grafika "Dekompresija" beogradskog umjetnika Matije Rajkovića otvorena je u utorak uveče u Galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Aralica za "Nezavisne": Skulptura je kod nas važna samo kada se veliča režim

Đorđe Aralica, akademski vajar, rodom iz Otočca i sa trenutnom adresom u Beogradu, u prijedorskoj galeriji "Sreten Stojanović" u petak uveče otvoriće izložbu skulptura "Sculpture Wagon", u prevodu "Vagon skulptura".

Izložba "Iskustvo u gužvi" u MSU RS privukla više od 4.000 posjetilaca

Retrospektivnu izložbu Goranke Matić "Iskustvo u gužvi" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u periodu od 10. marta do 3. maja, dana zatvaranja izložbe, pogledalo je više od 4.000 posjetilaca.

Izložba slika Vedrane Božić u Mostaru

MOSTAR - Samostalna izložba slika Vedrane Božić biće svečano otvorena sutra u 19 časova u mostarskom Centru za kulturu.

Otvorena izložba "Kad se sanja mama" u Banjaluci

U Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorena izložba "Kad se sanja mama", koja predstavlja nastavak aktivnosti na očuvanju kulture sjećanja.

Otvaranje izložbe "Kad se sanja mama"

BANJALUKA - Republički pedagoški zavod, uz podršku Kabineta predsjednika Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture, organizuje večeras u Banjaluci izložbu "Kad se sanja mama", koja predstavlja nastavak aktivnosti na očuvanju kulture sjećanja.

U Trebinju izložba "Vožd Karađorđe - otac Srbije"

U Trebinju će večeras biti otvorena izložba "Vožd Karađorđe - otac Srbije" u okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Izložba "Broke $ Famous" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Broke $ Famous" akademske slikarke Ane Banjac aka Džeki Ford trebalo bi da bude otvorena večeras u 19 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora.

U Brčkom otvorena izložba "Ivo Andrić"

Izložba "Ivo Andrić" otvorena je večeras u Galeriji "Sava Šumanović" u Brčkom povodom 60 godina od Andrićevog dobijanja Nobelove nagrade za književnost.

Stručno vođenje kroz izložbu Goranke Matić u MSU RS

BANJALUKA - Stručno vođenje kroz retrospektivnu izložbu Goranke Matić "Iskustvo u gužvi", koja obuhvata 40 godina stvaralaštva ove umjetnice, biće održano 13. aprila, s početkom od 19 časova, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Najčitanije