Izložba

Pjesnikova pisma značajna za razumijevanje njegove ličnosti

NIŠ - Bez nje ja sam potpuno i direktno izložen kosmičkoj besmislici i noći. Moja usamljenost je sada apsolutna. Za mene ne postoji oblast čistog važenja i pevanja.

U Prijedoru otvorena izložba "Crteži" autora Nikoline Peslać

Izložba "Crteži", autora Nikoline Peslać, otvorena je danas u Muzeju Kozare u Prijedoru.

Izložba posvećena Draganu Đorđeviću Despotu kroz radove 85 slikara

Izložba radova 85 slikara posvećena Draganu Đorđeviću Despotu, poznatom kulturnom radniku iz Kučeva, postavljena je u beogradskoj galeriji "Kvaka 22" do 19. januara, a o istoj se oglasila i kustoskinja Senka Subotić, koja je svoje viđenje postavke ustupila "Nezavisnim novinama".

Izložba djela akademske slikarke Bose Ostić od petka u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Volare" Bose Ostić, dobitnice Plakete Banskog dvora za 2019/2020. godinu, biće otvorena u petak od 19 časova, u Malom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor.

Sporna izložba visoke mode Žan-Pola Gotjea stigla u Beograd

Muzej savremene umjetnosti u Beogradu (MSUB) prvi put u 55-godišnjoj istoriji predstavlja izložbu visoke mode - postavku vjenčanica francuskog modnog kreatora Žan-Pola Gotjea, koja gostuje na inicijativu v.d. direktora Viktora Kiša, uprkos protivljenju kustoskog tima, a otvorena je virtuelno.

Izložba Muzeja RS "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" u Moskvi

BANJALUKA - Multimedijalna izložba "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" Muzeja Republike Srpske otvorena je u online formatu u petak u Izmajlovskom Kremlju u Moskvi. Autor izložbe je viši kustos istoričar Milenko Đorđević, a izložba će biti predstavljena u okviru Međunarodnog projekta "Tragedija. Prevazilaženje. Podvig. 1418 koraka do pobjede".

Otvorena izložba „Kada jedan dan vrijedi četiri godine“

TUZLA- Izložba „Kada jedan dan vrijedi četiri godine“ u četvrtak navečer je otvorena u Domu mladih Tuzla, a organizator je Omladinski pokret Revolt.

Duh Kine u Doboju, izložba fotografija o čaju

Kako se priprema i pije čaj u Kini u petak su mogle da saznaju Dobojlije koje su posjetile izložbu fotografija koju je u saradnji s Konfučijevim institutom Univerziteta u Banjaluci organizovala dobojska Ekonomska škola u ovdašnjoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje.

Otvorena izložba "Varirane repeticije" Alekse Vidakovića

BANJALUKA - Izložba "Varirane repeticije" akademskog slikara Alekse Vidakovića otvorena je u srijedu uveče u Kamenoj kući tvrđave Kastel i sadrži 36 slika koje predstavljaju presjek trogodišnjeg rada ovog umjetnika.

Izložba "Savremena umetnost Čačka" od petka u MSU RS

BANJALUKA - Izložba "Savremena umetnost Čačka", koja obuhvata radove 16 umjetnika različitih generacija, senzibiliteta i afiniteta iz Čačka, od petka 23. oktobra do 23. decembra biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Najčitanije