Izmještanje

Iz napuštenih objekata izmješteno 187 migranata

BIHAĆ - U koordiniranoj akciji Službe za poslove sa strancima BiH i Mnistarstva unutrašnjih poslova USK danas je sa više lokacija u Bihaću obavljeno izmještanje ukupno 187 migranata u prihvatni kamp Lipa. Akcija je provedena na prostoru gdje se nalaze napušteni i devastirani objekti bivše Zemljoradničke zadruge "Kamenica", te nekadašnji auto-poligon. U policiji su potvrdili kako je akcija protekla bez problema, te da je prije smještanja migranata u kamp Lipa obavljen njihov medicinski pregled.

U toku izmještanje dijela magistralnog puta u Hrvaćanima

BANJALUKA - Na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor u mjestu Hrvaćani u toku je izrada regulacije korita rijeke Crkvene i izmještanje dijela magistralnog puta, rečeno je Srni u preduzeću "Autoputevi Republike Srpske".

Policija počinje izmještanje migranata: Početak kraja centra Bira

BIHAĆ - Pripadnici policije Unsko sanskog kantona započeće u petak izmještanje migranata iz centra Bira i njihovo prebacivanje u novoformirani kamp Lipa, koji se nalazi dvadesetak kilometara od Bihaća.

Izmještanje migranata s bihaćkih ulica: Lipa u petak prima prve stanare

BIHAĆ - Prihvatni centar na lokalitetu Lipa, nadomak Bihaća, primiće u petak svoje prve stanare i tog dana će započeti izmještanje migranata s gradskih ulica u novoformirano šatorsko naselje.

Najčitanije