Izolacija

Velika Britanija sve izolovanija zbog novog soja virusa

LONDON - Zbog pojave novog soja virusa korona u Velikoj Britaniji, ova ostrvska zemlja postaje sve izolovanija kako od Evrope, tako i od ostatka svijeta.

Sidnej izolovan od ostatka zemlje

SIDNEJ - Australijske države i teritorije počele su da primjenjuju mjeru zabrane putovanja za stanovnike Sidneja zbog sve većeg broja slučajeva zaraze virusom korona u najvećem gradu u zemlji.

Kako preživeti izolaciju?

Izolacija u savremenom društvu uopšte nije nova. Mnogo pre pandemije mi smo počeli da se distanciramo jedni od drugih, kao društvo. Da se istorija ponavlja, pokazuje i to da su se alijenacijom (otuđenošću) bavili i Žan Žak Ruso, Hegel, Fojerbah, Marks...

Plenković u izolaciji

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković nalazi se u izolaciji nakon što je potvrđeno da njegova supruga ima virus koronu.

I "vampiri" znaju za distancu kad se razbole

Kad ih pogodi neka bolest, divlji vampirski slijepi miševi dobrovoljno se izoluju ili ih na to prisili njihova kolonija, čime se usporava brzina širenja bolesti, pokazala je nova terenska studija.

Kojim gradovima i zemljama prijeti izolacija

Milion mrtvih i 31,5 zaraženih - ovo je statistika virusa korona. I svaki dan ima dodatno još stotine hiljada zaraženih. Indija i Argentina postaju antilideri, a evropske zemlje ponovo zaustavljaju ekonomiju i društveni život. Britanski premijer Boris Džonson predviđa da će ovako biti još najmanje šest mjeseci.

Dvije osobe prekršile mjeru kućne izolacije u Srpskoj

BANJALUKA - Dvije osobe u Republici Srpskoj, od 434 kontrolisane, prekršile su izrečenu mjeru kućne izolacije.

Jedna osoba prekršila mjeru kućne izolacije

BANJALUKA - Komunalna policija je u posljednja 24 časa na teritoriji Republike Srpske kontrolisala 350 osoba kojima je izrečena kućna izolacija i utvrdila da ju je jedno lice prekršilo.

Epidemiolozi se žale: Prećutkuju kontakte da poštede prijatelje

ZAGREB - Hrvatski epidemiolozi žale se da veliki broj oboljelih od virusa COVID-19 prećutkuje kontakte jer žele da poštede prijatelje od samoizolacije.

Čović prema preporukama ljekara radi u kućnoj izolaciji

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, koji je pozitivan na virus korona, u stabilnom je stanju, nastavlja rad u uslovima kućne izolacije i prema uputstvima ljekara.

Najčitanije