Izolacija

Izolacija u RS za vakcinisane sa dvije doze pet dana

BANJALUKA – Izolacija (karantin) za osobe koje su primile obje doze vakcine protiv virusa korona, a bile su u kontaktu sa nekim ko je obolio od kovida-19, traje pet dana, saopštili su danas u Institutu za javno zdravstvo RS.

U Bijeljini 12 učenika u izolaciji

U Bijeljini se u izolaciji nalazi dvanaestero djece školskog uzrasta, izjavio je epidemiolog Doma zdravlja Mladen Grujičić.

Cijelo odjeljenje banjalučkih osnovaca u izolaciji

BANJALUKA - Jedno odjeljenje Osnovne škole "Dositej Obradović" u Banjaluci danas je upućeno u izolaciju zbog virusa korona.

Aplikacija o samoizolaciji izazvala haos u Engleskoj

LONDON - Britanski "Dan slobode", kojim je premijer Boris Džonson ukinuo gotovo sve restriktivne mjere zbog pandemije korona virusa poslije više od godinu dana, obilježen je porastom broja novozaraženih, nestašicom osnovnih namirnica i haosom sa aplikacijom Zavoda za javno zdravlje (NHS) za samoizolaciju.

I vakcinisani idu u izolaciju ako se zaraze

BANJALUKA, SARAJEVO - Vakcinisani građani, ako se nakon vakcinacije ipak zaraze virusom korona, moraju se javiti svom porodičnom ljekaru, te ići u obaveznu izolaciju, jer i pored primjenog cjepiva mogu biti zarazni.

Patrijarh Porfirije u izolaciji

BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije nalazi se u izolaciji, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC) na svom sajtu.

Zabava tokom izolacije: Otac sa sinovima prespavao u igluu u dvorištu

Aleks Asbridž je major u Velikoj Britaniji koji je svojoj djeci priredio nesvakidašnje iskustvo.

Usamljeni i kad smo okruženi drugima

Usamljenost nije nova pojava - predstavljala je problem i prije pandemije virusa korona. Izvještaj Evropske komisije iz 2018. godine pokazuje da se u periodu 2010-2014. godina oko 30 miliona osoba u Evropi često osjećalo usamljeno, sa većim brojem usamljenih osoba u južnoj i istočnoj Evropi u poređenju s ostalim dijelovima Evrope.

Velika Britanija sve izolovanija zbog novog soja virusa

LONDON - Zbog pojave novog soja virusa korona u Velikoj Britaniji, ova ostrvska zemlja postaje sve izolovanija kako od Evrope, tako i od ostatka svijeta.

Sidnej izolovan od ostatka zemlje

SIDNEJ - Australijske države i teritorije počele su da primjenjuju mjeru zabrane putovanja za stanovnike Sidneja zbog sve većeg broja slučajeva zaraze virusom korona u najvećem gradu u zemlji.

Najčitanije