Izolacija

Patrijarh Porfirije u izolaciji

BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije nalazi se u izolaciji, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC) na svom sajtu.

Zabava tokom izolacije: Otac sa sinovima prespavao u igluu u dvorištu

Aleks Asbridž je major u Velikoj Britaniji koji je svojoj djeci priredio nesvakidašnje iskustvo.

Usamljeni i kad smo okruženi drugima

Usamljenost nije nova pojava - predstavljala je problem i prije pandemije virusa korona. Izvještaj Evropske komisije iz 2018. godine pokazuje da se u periodu 2010-2014. godina oko 30 miliona osoba u Evropi često osjećalo usamljeno, sa većim brojem usamljenih osoba u južnoj i istočnoj Evropi u poređenju s ostalim dijelovima Evrope.

Velika Britanija sve izolovanija zbog novog soja virusa

LONDON - Zbog pojave novog soja virusa korona u Velikoj Britaniji, ova ostrvska zemlja postaje sve izolovanija kako od Evrope, tako i od ostatka svijeta.

Sidnej izolovan od ostatka zemlje

SIDNEJ - Australijske države i teritorije počele su da primjenjuju mjeru zabrane putovanja za stanovnike Sidneja zbog sve većeg broja slučajeva zaraze virusom korona u najvećem gradu u zemlji.

Kako preživeti izolaciju?

Izolacija u savremenom društvu uopšte nije nova. Mnogo pre pandemije mi smo počeli da se distanciramo jedni od drugih, kao društvo. Da se istorija ponavlja, pokazuje i to da su se alijenacijom (otuđenošću) bavili i Žan Žak Ruso, Hegel, Fojerbah, Marks...

Plenković u izolaciji

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković nalazi se u izolaciji nakon što je potvrđeno da njegova supruga ima virus koronu.

I "vampiri" znaju za distancu kad se razbole

Kad ih pogodi neka bolest, divlji vampirski slijepi miševi dobrovoljno se izoluju ili ih na to prisili njihova kolonija, čime se usporava brzina širenja bolesti, pokazala je nova terenska studija.

Kojim gradovima i zemljama prijeti izolacija

Milion mrtvih i 31,5 zaraženih - ovo je statistika virusa korona. I svaki dan ima dodatno još stotine hiljada zaraženih. Indija i Argentina postaju antilideri, a evropske zemlje ponovo zaustavljaju ekonomiju i društveni život. Britanski premijer Boris Džonson predviđa da će ovako biti još najmanje šest mjeseci.

Dvije osobe prekršile mjeru kućne izolacije u Srpskoj

BANJALUKA - Dvije osobe u Republici Srpskoj, od 434 kontrolisane, prekršile su izrečenu mjeru kućne izolacije.

Najčitanije