Izolatorijum

Izolatorijum Opšte bolnice u Sarajevu prima 20 ljekara i tehničara

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost sarajevskoj Opštoj bolnici za prijem u radni odnos na određeno vrijeme, do godinu dana, pet anesteziologa, tri infektologa, dva pulmologa i 10 medicinskih sestara-tehničara za potrebe rada u kovid izolatorijumu.

Lječilište "Gata" kod Bihaća neće postati izolatorijum

BIHAĆ - Ministarstvo zdravstva USK odustalo je od namjere da se u lječilištu "Gata", nadomak Bihaća, formira izolatorij za osobe oboljele od virusa korona nakon što su stanovnici tog mjesta najavili proteste zbog toga.

Novalić: Sve bolnice aktivirati kao izolatorijume

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić najavio je da će biti donesena naredba da se sve bolnice aktiviraju kao izolatorijumi za oboljele od virusa COVID-19.

Izolatorijum u Studentskom domu Bjelave u funkciji od ponedjeljka

SARAJEVO - Izolatorijum za oboljele od virusa korona u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu biće u funkciji od ponedjeljka, 10. avgusta, rečeno je na konferenciji za novinare članova Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Spreman novi izolatorijum u Studentskom domu u Sarajevu

SARAJEVO - U jednom od paviljona Studentskog doma na Bjelavama, u Sarajevu, od jutros su 53 sobe sa 100 kreveta spremne za potrebe privremenog izolatorija u Kantonu Sarajevo.

"Skenderija" i "Zetra" objekti za uspostavljanje privremenog izolatorijuma

SARAJEVO - Za uspostavljanje privremenog izolatorijuma koji se može obezbijediti u roku od 24 časa Kanton Sarajevo iskoristiće neke od ustanova u svom vlasništvu kao što su studentski domovi, Centar "Skenderija", Olimpijska dvorana "Zetra" ili neki drugi odgovarajući prostor, izjavio je premijer ovog kantona Mario Nenadić.

Novi izolatorijum priprema se u Sarajevu

SARAJEVO - U Sarajevu su u toku radovi na pripremi novog izolatorijuma, koji će biti smješten u objektu bivšeg Armijskog medicinskog centra u krugu sadašnje Opšte, a nekada Vojne bolnice.

Izetbegović: U izolatorijimu 21 pacijent

SARAJEVO - U izolatorijumu Klinike za plućne bolesti Podhrastovi u Sarajevu trenutno je smješten 21 pacijent, izjavila je generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Najčitanije