Izrael

AP: Izrael pozvao na razgovor izaslanike Belgije, Španije i Slovenije

NJUJORK - Izrael je pozvao na razgovor izaslanike Belgije, Španije i Slovenije nakon glasanja u Savjetu UN za ljudska prava, javlja AFP.

Paragvaj otvorio ambasadu u Jerusalimu

ERUSALIM - Paragvaj je danas otvorio ambasadu u Jerusalimu, kao druga zemlja - poslije Gvatemale - koja je krenula stopama SAD i odlučila da svoje diplomatsko predstavništvo u Izraelu premjesti iz Tel Aviva u grad za koji Palestinci tvrde da mora biti njihova prestonica.

Erdoan: Izrael da odgovara za masakr nevinih

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će događaje u Gazi, gdje su izraelske snage ubile više desetina palestinskih demonstranata ranije ove nedjelje, predstaviti Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Izraelska vojska izvela vazdušne napade na ekstremiste u Gazi

JERUSALIM - Izraelska vojska saopštila je danas da je tokom noći izvela vazdušne napade na položaje ekstremista u Gazi, kao odgovor na mitraljesku vatru sa palestinske teritorije koja je pogodila jednu zgradu u izraelskom gradu Sderot.

Palestinci povukli izaslanike iz četiri zemlje EU

RAMALA - Palestinska uprava opozvala je izalasnike u Rumuniji, Češkoj, Mađarskoj i Austriji nakon što su ambasadori ovih zemalja prisustvovali izraelskom prijemu povodom premještanja Ambasade SAD u Jerusalim.

Ambasador Izraela napustio Tursku

ISTANBUL - Ambasador Izraela u Turskoj Eitan Naeh s aerodroma "Ataturk" u Istanbulu, otputovao je za svoju zemlju.

Netanjahu: Neće nas kritikovati država koja je okupirala Kipar

JERUSALIM - Predsjednik Vlade Izraela Benjamin Netanjahu rekao je, reagujući na kritike turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana da su ruke izraelskog premijera "umrljane palestinskom krvlju" u vrijeme masovnih protesta u Gazi, da mu neće držati lekcije država koja je okupirala Kipar.

Broj mrtvih u Gazi povećan na 62, ranjeno 3.188 osoba

GAZA - Broj smrtno stradalih Palestinaca tokom protesta na granici Gaze povećan je na 62, uključujući osmoro maloljetne djece, potvrđeno je iz Ministarstva zdravstva Palestine.

Izrael privremeno protjerao turskog generalnog konzula

JERUSALIM - Izrael je zatražio od turskog generalnog konzula u Jerusalimu da privremeno napusti tu zemlju.

SAD blokirale pokretanje istrage o smrti Palestinaca

NJUJORK - SAD su blokirale usvajanje prijedloga Savjeta bezbjednosti UN da se pokrene nezavisna i transparentna istraga o ubijanju Palestinaca tokom protesta na granici Gaze sa Izraelom.

Najčitanije