Izrael

Pucnjava u jevrejskom dijelu Jerusalima, sedam ranjenih

JERUSALIM - Izraelski zvaničnici saopštili da je sedmoro ljudi ranjeno, uključujući jednu osobu koja je zadobila povrede opasne po život, u oružanom napadu Palestinca.

Hrvatska uspjela da posvađa SAD i Izrael

Zagreb - Izrael i Amerika vjerni su saveznici. Izrael je daleko najvažniji saveznik koi g SAD imaju na Bliksom istoku, piše portal “Index.hr”.

Šta Amerika zahtijeva od Izraela kako bi "dozvolila" prodaju aviona Hrvatskoj?

ZAGREB - Američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohorst, u vezi s problemom oko prodaje modifikovanih izraelskih aviona F-16 Hrvatskoj, izjavio je da Izrael mora da prihvati zadane tehničke uslove kako bi američka strana pristala na prodaju 12 borbenih aviona, rekavši da se tu radi o tome ko posjeduje pravo na tehnologiju i intelektualno vlasništvo.

SAD blokirala Izrael da proda avione Hrvatskoj

ZAGREB - Amerika je blokirala Izrael da Hrvatskoj proda 12 borbenih aviona F-16, ranije kupljenih od SAD.

Amerika blokira prodaju izraelskih F-16 Hrvatskoj?

VAŠINGTON – Sjedinjene Američke Države blokiraju prodaju 12 izraelskih aviona Hrvatskoj, tvrdi portal Axios pozivajući se na izraelske zvaničnike.

Izrael će dozvoliti izvoz medicinskog kanabisa do kraja godine

JERUSALIM - Izrael će najvjerovatnije dozvoliti izvoz medicinskog kanabisa do kraja godine, izjavio je danas predsjedavajući izraelskog parlamentarnog komiteta za unutrašnje poslove i životnu sredinu Joav Kiš.

Policija spriječila vjenčanje 13-godišnje djevojčice

​Izraelska policija spriječila je vjenčanje dvoje maloljetnika u kvartu Mea Šearim u Jerusalimu, gdje žive ultraortodoksni Jevreji, javljaju izraelski mediji.

Izrael odbio da prizna Kosovo

PRIŠTINA - Izrael je odbio da prizna kosovsku nezavisnost, iako je predsjednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, vladi Benjamina Netanjahua dao dobru ponudu, piše prištinska Koha.

Netanjahu izbjegao raspad koalicije i pad vlade

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu uspio je da otkloni prijetnju koja je mogla da sruši vladajući koaliciju i izazove nove izbore.

Izrael ne planira da prizna Kosovo

TEL AVIV - Naša pozicija je jasna - nismo priznali Kosovo, i koliko znam naš stav po tom pitanju se neće promijeniti, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Izraela Emanuel Našon srpskim medijima u Jerusalimu.

Najčitanije