Izrael

Moše Dajan - briljantan i kontroverzan izraelski general

BIJELJINA - Izraelski general i političar Moše Dajan /1915-1981/, pobjednik u ratu protiv Arapa u junu 1967. godine i jedan od najpoznatijih izraelskih vojskovođa, umro je na današnji dan 1981.godine.

Jermenija opozvala ambasabora u Izraelu

JEREVAN - Jermensko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je opozvalo svog ambasadora u Izraelu zbog konsulatacija oko navodne prodaje oružja Izraela Azerbejdžanu, prenosi Rojters.

Trodnevni karantin u Izraelu, kontrolni punktovi na ulicama Tel Aviva

TEL AVIV - Izraelski policajci čuvaju stražu na kontrolnim punktovima tokom trodnevnog karantina u Izraelu.

Izrael ponovo zatvorio škole zbog korone

Izrael je danas ponovo zatvorio škole pošto je broj zaraženih virusom korona na dnevnom nivou dostigao 4.500.

Pompeo: Najveća opasnost na Bliskom istoku pretenzije Irana

Rat između Izraela i Palestine nije bio najveći problem u tom regionu, već teritorijalne pretenzije Irana, što je predstavljalo i stratešku prijetnju za SAD, kaže državni sekretar SAD Majk Pompeo, povodom današnjeg potpisivanja sporazuma između Izraela i UAE u Vašingtonu.

Izrael i UAE potpisaće istorijski mirovni sporazum 15. septembra

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati potpisaće svoj istorijski sporazum o normalizaciji odnosa na ceremoniji u Bijeloj kući 15. septembra, rekli su američki zvaničnici.

"Palmer upoznat sa inicijativom za premještanje Ambasade BiH u Jerusalim"

MOSTAR – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara SAD Metju Palmer već obaviješten o njegovoj inicijativi za izmještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Dodik: Tražiću da BiH premjesti Ambasadu u Jerusalim

BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će danas uputiti zahtjev Predsjedništvu da BiH premjesti Ambasadu BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Turska pozvala Prištinu da ne otvara ambasadu u Jerusalemu

SARAJEVO - Turska je pozvala vlasti u Prištini da odustanu od, ako dođe do obostranog priznanja Izraela i tzv. Kosova, namjere da otvore ambasadu u Jerusalemu, jer to narušava istorijski i pravni status tog grada i palestinskog pitanja, a moglo bi ugroziti i proces priznavanja Kosova od trećih država, objavila je na sajtu Al Džazira Balkan.

AP: Tramp poboljšao i međunarodni položaj Izraela

VAŠINGTON - AP u izvještaju sa današnjeg sastanka u Bijeloj kući prenosi da su Beograd i Priština normalizovali ekonomske odnose u okviru pregovora, koji uključuju i da Beograd premjesti ambasadu Srbije u Jerusalim, a da Izrael prizna takozvano Kosovo.

Najčitanije