Izrael

Izrael pomogao SAD u akciji napada na Sulejmanija?

​VAŠINGTON - Izraelske obavještajne službe pomogle su američkim snagama da lociraju i ubiju komandanta iranskih snaga Kasema Sulejmanija, tako što su im pružile važne podatke o njegovom kretanju.

Netanjahu: Izrael uz SAD, žestoko ćemo odgovoriti na svaki napad

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je danas da će Izrael žestoko odgovoriti na svaki napad i poručio da čvrsto stoji uz Sjedinjene Američke Države, kao i da podržava ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Izraelska vojska u pripravnosti nakon ubistva iranskog generala

JERUSALIM - Izrael je proglasio danas povišeno stanje pripravnosti svoje vojske, a premijer Benjamin Netanjahu skratio je boravak u inostranstvu poslije ubistva iranskog vojnog komandanta Kasema Sulejmanija u akciji SAD i obećanja iz Teherana da će se osvetiti.

Izraelski avioni bombardovali fabriku oružja u Pojasu Gaze

GAZA - Izraelski borbeni avioni gađali su rano jutros fabriku oružja u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili raketu na Izrael, saopštila je vojska.

Plan Amerike: Nova država - "Nova palestina"

Libanska TV stanica objavila je da bliskoistočni mirovni plan SAD predviđa osnivanje palestinske države koja bi se zvala "Nova Palestina".

Izraelski mediji: Kneset se raspušta, izbori 2. marta

TEL AVIV - Izbori u Izraelu mogli bi da budu održani 2. marta ukoliko do srijede bude raspušten parlament, objavio je danas izraelski "Harec".

Rezolucijom podržali rješenje sa dvije države

VAŠINGTON - Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je rezoluciju kojom se podržava rješenje sa dvije države u sukobima Izraela i Palestinaca.

Netanijahu optužen za korupciju

JERUSALIM - Izraelski državni tužilac formalno je danas podigao optužnicu protiv premijera Benjamina Netanijahua zbog korupcije.

Iz Sirije ispaljene rakete na Izrael

DAMASK - Izraelska vojska saopštila da je presrela četiri rakete ispaljene iz Sirije, zbog čega su se oglasile sirene. Ubrzo poslije toga su se čule eksplozije u Damasku.

Pompeo: Izrael ima pravo na gradnju naselja

VAŠINGTON - SAD su podržale pravo Izraela da izgradi jevrejska naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, izjavio je američki državni sekretar Majkl Pompeo.

Najčitanije