Izrael

Nakon velike potjere po Tel Avivu ubijen Palestinac koji je pucao u baru

TEL AVIV - Izraelske bezbjednosne snage ubile su rano jutros, nakon velike potjere po Tel Avivu, Palestinca koji je sinoć otvorio vatru u baru i ubio dvije osobe.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Izraelu

LONDON - Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u Izraelu u kojem su poginula dva vojnika, dok ih je 10 ranjeno.

Izrael otvara granice za sve turiste, jedno pravilo ostaje

Izrael će od 1. marta dozvoliti ulazak svim stranim turistima, bez obzira na to da li su vakcinisani protiv virusa korona, saopšteno je danas iz kabineta premijera Naftali Beneta.

Uzgojena najteža jagoda na svijetu

Ariel Čahi iz Izraela uzgojio je jagodu koja je teška 289 grama.

Amnesti internešnel optužio Izrael za sistemsku represiju nad Palestincima

Jerusalim - Amnesti internešenel (AI) optužio je Izrael za sistematsku represiju i dominaciju nad Palestincima.

Izrael ukida kovid potvrde: "Nemaju logike, stvaraju paniku"?

Izrael je juče zabilježio novi dnevni rekord od 65.259 novih zaraza, a paralelno s time povela se ozbiljna rasprava o ukidanju kovid potvrda. Protiv kovid potvrda koje se u Izraelu zovu zelene propusnice istupio je izraelski ministar finansija Avigdor Liberman, prenosi Jerusalem Post.

Uspješan test sistema raktene odbrane Izraela

JERUSALIM - Izrael je saopštio danas da je uspješno testirao sistem za presretanje balističkih projektila izvan Zemljine atmosfere.

Izrael testirao novi oružani sistem Arow

JERUSALEM - Izraelsko ministarstvo odbrane saopštilo je u utorak da je okončalo planirano testiranje leta oružanog sistema Arrow i da će objaviti dodatne detalje testiranja tokom dana.

U Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj flurone

ZAGREB - U Hrvatskoj je potvrđen prvi slučaj flurone, kada je osoba istovremeno zaražena virusom korona i gripom, a registrovan je u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu, potvrdila je voditeljka Službe za kliničku mikrobiologiju NZJZ Jasmina Vraneš u utorak za HTV.

Hakovan "Jerusalem post": "Prijetnja po Izrael"

JERUSALIM - Izraelski list "Jerusalem Post" saopštio je jutros da je njegov veb sajt hakovan, što je, kako smatraju, očigledna prijetnja po zemlju.

Zbog alimentacije 8.000 godina ne može da napusti zemlju

TEL AVIV - Australijancu Noamu Iperu (44) zabranjeno je da napusti Izrael u narednih 8.000 godina, jer bivšoj supruzi nije platio gotovo dva miliona evra alimentacije.

Izrael imenovao ambasadora na tzv. Kosovu

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Izraela saopštilo je da je imenovalo sedam novih ambasadora, među kojima i na tzv. Kosovu.

Razmak do treće doze smanjen na tri mjeseca

JERUSALIM - Izraelsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da skraćuje period između druge i treće doze vakcine protiv kovida 19 na tri mjeseca sa dosadašnjih pet mjeseci.

Arheolozi u Izraelu otkrili vrijedne artefakte u moru

Arheolozi su u Izraelu otkrili vrijedne artefakte kod olupina u Sredozemnom moru, nedaleko od drevnog grada Cezareje.

U Izraelu i četvrta doza vakcine

JERUSALIM - Izrael je danas saopštio da planira da postane prva zemlja koja će ponuditi četvrtu dozu vakcine protiv kovida 19 u sklopu priprema za novi talas oboljelih usljed pojave novog soja omikron virusa korona.

Najčitanije