Izrael

EU zahtijeva prekid paljbe na Izrael

BRISEL - Evropska unija danas je zatražila od palestinskih ekstremista da prekinu sa minobacačkom paljbom i raketama iz Gaze na Izrael, uz isticanje da je napad na civile neprihvatljiv.

Izraelci bombarduju Gazu

GAZA - Izraelska avijacija bombarduje Pojas Gaze, saopštila je pres-služba vojske ove bliskoistočne države.

Netanijahu: Razgovarao sam sa Putinom, uskoro idem u Moskvu

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da će uskoro otputovati u Moskvu na sastanak da njim, prvi otkako su sirijske snage prošlog mjeseca oborile ruski avion reagujući na izraleske vazdušne napade.

Izraelci ubili troje Palestinaca, stotine povrijeđenih

GAZA - Izraelska vojska je na granici Gaze u "osvetničkom" napadu ubila najmanje troje Palestinaca među kojima je i 12-godišnje dijete, a povrijeđeno je najmanje 370 ljudi, javlja "Russia Today".

Policija ponovo ispituje Netanijahua zbog korupcije

JERUSALIM - Izraelska policija ispituje danas premijera te zemlje Benjamina Netanijahua zbog navoda o korupciji.

Merkelova doputovala u Izrael

JERUSALIM - Njemački kancelar Angela Merkel doputovala je večeras u Izrael gdje će se sastati sa premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Na dan obaranja ruskog "Il-20" sirijska PVO presrela trećinu izraelskih raketa

DAMASK - Protivvazdušna odbrana Sirije je uspjela da obori više od trećine raketa koje su ispalili izraelski avioni 17. septembra, izjavio je šef sirijske diplomatije Valid Mualem.

Izraelski mediji zabrinuti: S-300 će ugroziti naše pilote

TEL AVIV - Piloti izraelskog ratnog vazduhoplovstva biće ugroženi od polijetanja do slijetanja nakon što sirijska vojska dobije ruski protivvazdušni sistem "S-300", prenose mediji u Izraelu.

Netanjahu: Obaranje ruskog aviona može dovesti do ozbiljnih posljedica

TEL AVIV - Incident sa avionom Il-20 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koji je oboren iznad Sredozemnog mora, mogao bi da dovede do "ozbiljnijih posljedica", izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Netanijahu: Izrael nastavlja vojne operacije u Siriji

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da će Izrael nastaviti vojne operacije u Siriji.

Najčitanije