Izrael

Hamas upozorava Izrael: Rat je neizbježan

GAZA - Hamas je upozorio Izrael da je još jedan rat neizbježan ako se ne okonča okupacija Palestine i ne riješi teška humanitarna kriza u Gazi.

Otkrivena vinarija stara oko 1.500 godina

Izraelski arheolozi otkrili su iskopine masivnog kompleksa vinarije stare oko 1.500 godina.

Ubijen Palestinac u izbjegličkom kampu

NABLUS - Izraelski vojnici upali su u utorak ujutro u izbjeglički kamp Balata na sjeveru Zapadne obale i vatrenim oružjem usmrtili Palestinca.

Iz Libana ponovo ispaljene rakete na Izrael

TEL AVIV, BEJRUT - Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se danas na sjeveru Izraela i na dijelu Golanske visoravni koji je pod okupacijom te zemlje, saopštila je izraelska vojska.

Ganc: Izrael je spreman da napadne Iran

TEL AVIV - Izrael je spreman da napadne Iran, izjavio je danas ministar odbrane Izraela Beni Ganc, na dan kada je u Teheranu inaugurisan novi iranski predsjednik Ebrahim Raisi.

Uzbuna na sjeveru Izraela, oglasile se sirene

JERUSALIM - Sirene upozorenja na raketni napad oglasile su se danas na sjeveru Izraela u blizini libanske granice, saopštila je izraelska vojska.

U Izraelu nađeni ostaci ranije nepoznate vrste ljudi

Kosti pronađene u izraelskom kamenolomu pripadaju grani ljudskog evolucijskog stabla, a stare su između 120.000 i 140.000 godina, saopštili su juče izraelski naučnici.

Novi sukobi Izraelaca i Palestinaca

JERUSALIM - Izraelski avioni izvršili su vazdušne napade na položaje palestinskih militanata u Gazi, a Palestinci su odgovorili slanjem zapaljivih balona preko granice u Pojasu Gaze u Izrael, javlja AP.

Otkrili netaknuto kokošje jaje staro 1.000 godina

Izraelski arheolozi su tokom iskopavanja u gradu Jafni pronašli netaknuto kokošje jaje, staro 1.000 godina.

Sastanak šefa obavještajne službe Egipta i lidera Hamasa

GAZA - Šef egipatske obavještajne službe Abas Kamel sastao se danas u Gazi s čelnicima Hamasa u pokušaju da ojača primirje između te palestinske militantne grupe i Izraela, i razgovara o planovima obnove nakon nedavnih neprijateljstava, rekli su egipatski i palestinski zvaničnici.

Najčitanije