Izrael

U Izraelu nađeni ostaci ranije nepoznate vrste ljudi

Kosti pronađene u izraelskom kamenolomu pripadaju grani ljudskog evolucijskog stabla, a stare su između 120.000 i 140.000 godina, saopštili su juče izraelski naučnici.

Novi sukobi Izraelaca i Palestinaca

JERUSALIM - Izraelski avioni izvršili su vazdušne napade na položaje palestinskih militanata u Gazi, a Palestinci su odgovorili slanjem zapaljivih balona preko granice u Pojasu Gaze u Izrael, javlja AP.

Otkrili netaknuto kokošje jaje staro 1.000 godina

Izraelski arheolozi su tokom iskopavanja u gradu Jafni pronašli netaknuto kokošje jaje, staro 1.000 godina.

Sastanak šefa obavještajne službe Egipta i lidera Hamasa

GAZA - Šef egipatske obavještajne službe Abas Kamel sastao se danas u Gazi s čelnicima Hamasa u pokušaju da ojača primirje između te palestinske militantne grupe i Izraela, i razgovara o planovima obnove nakon nedavnih neprijateljstava, rekli su egipatski i palestinski zvaničnici.

Blinken: Vašington će pomoći obnovu Gaze

JERUSALIM - SAD će pomoći obnovu Gaze, kao dio napora da se učvrsti primirje između Izraela i palestinskih militantnih grupa, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Izrael otvorio granice za strane turiste

JERUSALIM - Izrael je danas ponovo otvorio granice za strane turiste nakon pada broja zaraženih virusom korona, ali je upozorio da će biti potrebno vrijeme da se oživi turistička industrija.

Hiljade demonstranata u Tel Avivu traže suživot Jevreja i Arapa

TEL AVIV - Hiljade demonstranata izašle su sinoć na ulice Tel Aviva tražeći suživot Jevreja i Arapa.

Vođa Hamasa proglasio pobjedu u sukobima s Izraelom

JERUSALIM - Vođa palestinskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije proglasio je pobjedu u nedavnim neprijateljstvima s Izraelom i poručio da će to imati veći uticaj na odnos regiona s jevrejskom državom.

Nove varnice u Jerusalimu: Sukob policije i demonstranata kod Al Akse

JERUSALIM - Prekid vatre između Izraela i Hamasa za sada se održava, ali su u okolini džamije Al Aksa u Jerusalimu izbili sukobi između izraelske policije i Palestinaca.

Netanjahu: Promijenili smo jednačinu sa Hamasom

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je izraelska operacija u Gazi bila uspješna i da je nanijela štetu Hamasu.

Najčitanije