Izrael

Za 8. mart dame biraju i Izrael

BANJALUKA - Prodaja turističkih aranžmana za Dan žena - 8. mart, uveliko traje, a dame se najčešće ove sezone odlučuju za Istanbul, Pariz, ali i za Izrael i Ohrid.

Poljski premijer ne ide u Izrael zbog izjave Netanjahua

VARŠAVA - Poljski premijer Mateuš Moravijecki otkazao je učešće na sastanku Višegradske grupe u Jerusalimu zbog navodne izjave izraelskog premijera Benjamina Netanjahua o učešću Poljske u Holokaustu.

Netanjahu: Rat s Iranom zajednički interes Izraela i arapskih zemalja

VARŠAVA - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da planira da sarađuje sa arpaskim zemljama na konferenciji o Bliskom istoku u Varšavi, koja se održava pod pokroviteljstvom SAD, kako bi se fokusirali na "zajednički interes rata sa Iranom".

Na ulicama Irana uz povike "smrt Americi" zapaljene zastave SAD

TEHERAN - Mašući iranskim zastavama, uzvikujući "Smrt Americi" uz paljenje američkih i izraelskih zastava, stotine hiljada ljudi slilo se danas na ulice širom Irana, obilježavajući datum koji se smatra danom pobjede u Islamskoj revoluciji 1979. godine.

Izraelska vojska ubila dva tinejdžera

GAZA - Izraelski vojnici ubili su dvoje palestinskih tinejdžera tokom protesta na granici u Gazi, rekli su palestinski bolnički izvori. Bolnički izvori navode da su ubijena dva mladića stara 18 i 14 godina.

Novi sukob na Zapadnoj Obali, ubijen Palestinac

JERUSALIM - Izraelski vojnici danas su ubili jednog i ranili drugog Palestinca na kontrolnom punktu na Zapadnoj Obali.

Van der Belen: Austrija dijeli odgovornost za holokaust

JERUSALIM - Austrijski predsjednik Alekander van der Belen izjavio je danas tokom posjete Jerusalimu da Austrija dijeli odgovornost za holokaust.

Muzičari se pobunili: Evrosong pod znakom pitanja?

Vivijen Vesvud, Piter Gabrijel i Volf Alis nalaze se među 50 britanskih umjetnika koji su zatražili da se Evrosong premjesti iz Izraela, piše BBC.

Naučnici: Sljedeće godine stiže lijek za rak

Tim izraelskih naučnika tvrdi da će vjerovatno u sljedećoj godini razviti lijek za rak, saopštio je "Jerusalem Post".

Plenković "otprilike ima ideju" zašto je propao posao s izraelskim avionima

Premijer Hrvatske Andrej Plenković prokomentarisao je izjavu američkog ambasadora Roberta Kohorsta, koji je rekao da je hrvatskom premijeru dostavio dokument s procedurom za nabavku aviona F-16 Barak od Izraela.

Najčitanije