Izrael

Iznenađenje u Izraelu: Da li je pozicija Netanjahua ugrožena?

Iako su jučerašnji rezultati izbora u Izraelu ukazivali na to da će Benjamin Netanjahu i njegova stranka Likud ostvariti još jednu pobjedu, posljednja brojanja pokazuju kako bi Netanjahu, na iznenađenje mnogih, mogao ostati bez vlasti u Izraelu.

Izraelci izlaze na birališta, četvrti put za dvije godine

TEL AVIV - U Izraelu su jutros počeli četvrti parlamentrani izbori za dvije godine, koji se smatraju svojevrsnim referendumom o vladavini premijera Benjamina Netanjahua.

Zakonom propisali elektoronsku narukvicu za sve koji su u karantinu

TEL AVIV - Izraelski parlament usvojio je zakon koji nalaže nošenje elektronske narukvice za sve koji ulaze u Izrael, a u karantinu su zbog virusa korona.

Pronađeni fragmenti Biblije iz 132. godine

Fragmenti drevnog biblijskog svitka otkriveni su u pećini u blizini Mrtvog mora u Izraelu, što je prvo takvo otkriće u posljednjih nekoliko decenija, saopštila je danas Izraelska uprava za starine.

Kurc mijenja kurs: Nećemo se više oslanjati na EU za vakcine

BEČ - Austrija i Danska ubuduće se neće više oslanjati na EU i zajedno s Izraelom radiće na vakcini protiv virusa korona, poručio je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Izrael poklanja vakcine u zamjenu za normalizaciju odnosa?

TEL AVIV - Izrael je poklonio ograničenu količinu vakcina protiv virusa korona palestinskim vlastima i pojedinim zemljama, saopštio je danas kabinet premijera Benjamina Netanjahua.

Izrael uvodi "zelenu dozvolu" za vakcinisane od 21. februara

TEL AVIV - Izrael planira u nedjelju ukinuti određene mjere za poslovanje i ponovo otvoriti hotele i teretane za one koji su primili obje doze vakcine ili se smatraju imunim nakon oporavka odvirusa korona, saopštila je vlada.

Vučić: Nismo srećni zbog odluke Izraela

BEOGRAD - "Izrael je izabrao da im je Amerika najvažnija i to neće sjajno uticati na naše odnose, nismo srećni zbog toga", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i takozvanog Kosova.

Izrael zvanično priznao Kosovo, Priština otvara ambasadu u Jerusalimu

Izrael i samoproglašeno Kosovo danas su zvanično uspostavili diplomatske odnose - Priština je priznala Jerusalim kao glavni grad jevrejske države, a u zamjenu za pozicioniranje svoje misije u Jerusalimu, tzv. Kosovo je dobilo priznanje od Izraela.

Izraelci pronašli ljubičastu boju iz perioda biblijskog kralja Davida

Izraelski istraživači pronašli su na samom jugu te zemlje tri parčeta tkanine, obojena biblijskom "argaman" – kraljevskom ljubičastom bojom, koje potiču iz perioda 1.000 godina prije nove ere, odnosno doba kralja Davida.

Najčitanije