Izrael

Netanjahu pozvao glavnog rivala Genca u koaliciju

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu vladu poslije izbora i pozvao svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

Izbori u Izraelu neizvjesni, Netanjahu nema većinu

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji je na vlasti punih deset godina, i njegov protivnik Beni Genc, nemaju većinu poslije prijevremenih parlamentarnih izbora, pokazali su rezultati izlaznih anketa.

Putin: Izrael smatramo ruskojezičnim područjem

MOSKVA - U Izraelu živi skoro dva miliona građana koji govore ruski jezik, samim tim tu zemlju u Rusiji smatraju ruskojezičnim govornim područjem.

Otvorena birališta u Izraelu, ključni izbori za Netanjahua

TEL AVIV - U Izrealu su jutros otvorena biračka mjesta na ponovljenim parlamentarnim izborima, koji bi trebalo da odluče da li će dugogodišnji premijer Benjamin Netanjahu ostati na toj funkciji.

Bojevom municijom na demonstrante: Ubijena dva Palestinca

JERUSALIM/GAZA - Dva Palestinca ubijena su danas izraelskom vatrom tokom sukoba na granici pojasa Gaze i Izraela, saopštila je palestinska vlast.

Sirene za uzbunu na jugu Izraela, ispaljena tri projektila

JERUSALIM - U južnom dijelu Izraela oglasile su se sirene za uzbunu nakon što su tri projektila ispaljena iz pojasa Gaze.

Izrael izvršio vazdušne napade na Pojas Gaze

GAZA – Izraelski borbeni avioni u subotu ujutru izveli su dva vazdušna napada na Pojas Gaze, nakon raketne paljbe koja je stigla s palestinske teritorije.

Izraelski vojnik izboden na smrt

OFRA - Jedan izrealski vojnik pronađen je danas izboden na smrt na Zapadnoj obali, a premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da ga je ubio palestinski napadač.

Ambasador Izraela u Hrvatskoj promijenio tvit, čestita Dan zahvalnosti

JERUSALIM - Izraelski ambasador u Zagrebu Ilan Mor promijenio je danas po podne svoju raniju objavu na Tviteru u kojoj je čestitao Hrvatskoj godišnjicu Oluje, navodeći sada da čestita Dan zahvalnosti.

Novinarka: Predsjednica Hrvatske nije spominjala vlasti BiH

JERUSALIM - Novinarka "Jerusalim posta" Grir Fej Kešman objasnila je danas da je interpretirala izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grbar-Kitarović o BiH, koja je naišla na brojne oštre reakcije.

Najčitanije