Izrael

"Izrael će biti uništen za pola sata ako SAD napadne Iran"

TEHERAN - Izrael će biti uništen za pola sata ukoliko SAD napadnu Iran, upozorio je šef Komiteta iranskog parlamenta za nacionalnu bezbjednost Modžaba Zonur.

Izraelci prodali dron za osam miliona dolara

TEL AVIV - Izraelska kompanija "Aeronautiks" saopštila je danas da je potpisala ugovor vrijedan osam miliona američkih dolara o prodaji svog naprednog drona "Orbiter 3" jednoj neimenovanoj zemlji.

Novi Zeland izbrisao Izrael sa mape, zamijenio ga Palestinom

Novozelandska internet stranica za imigraciju objavila mapu s određenim činjenicama o palestinskim imigrantima te je prikazala Izrael obilježen plavom bojom i označen kao Palestina, a nakon toga su nastali problemi.

Sirijska vojska odbila novi izraelski raketni napad

​Sirijska državna televizija javila je noćas da je PVO zemlje u južnoj provinciji Dera odbio raketni napad Izraela, oborivši nekoliko raketa.

Sirijska vojska na nogama, izraelski tenkovi prešli demilitarizovanu zonu

Izraelski tenkovi prešli su demilitarizovanu zonu koja je uspostavljena odlukom UN 1974. godine i krenuli prema gradu sirijskom Džabat al-Hašab u provinciji Al-Kuneitra.

Raspušten izraelski parlament

​JERUSALIM - Izraelski parlament izglasao je rano jutros svoje raspuštanje, pošto premijer Benjamin Netanjahu nije uspio da formira vladajuću koaliciju u roku koji je istekao u ponoć.

Izrael na pragu novih izbora

JERUSALIM - Izrael je korak bliže novim izborima, nakon što je parlament danas dao preliminarno odobrenje na zahtjev za raspuštanje, dok su napori Benjamina Netanjahua da formira vladu i dalje u ćorsokaku.

Hakeri prekinuli emitovanje takmičenja za "Pjesmu Evrovizije"

TEL AVIV - Gledaoci takmičenja za "Pjesmu Evrovizije" u krugu od 1,2 kilometra oko mjesta održavanja manifestacije u Tel Avivu upozoreni su tokom prve polufinalne večeri da potraže sklonište od neizbježnog raketnog udara, javio je izraelski list "Harec".

Izraelski mediji o Trampovom planu: Uskoro osnivanje države Nova Palestina

TEL AVIV - Prve detalje dugo očekivanog plana predsjednika SAD-a Donalda Trampa, takozvanog "sporazuma vijeka", koji su cirkulisali između zvaničnika u izraelskom Minitarstvu spoljnih poslova, objavili su neki izraelski mediji na hebrejskom jeziku, ali ih ni jedna zainteresovana strana nije potvrdila.

Izrael ukinuo mjere zabrane, postignuto primirje?

JERUSALIM - Izraelska vojska ukinula je zaštitne mjere na jugu zemlje, što AP tumači kao mogućnost da je postignuto primirje sa ekstremističkom organizacijom Hamas.

Najčitanije