Izum

Avion bi pao, a putnici bi preživjeli: Izum koji bi mogao da spasi živote

Ukrajinac Vladimir Nikolajevič Tatarenko osmislio je idejno rješenje za problem bezbjednosti u avionima. Ukoliko njegov projekat zaživi - moglo bi biti spaseno mnogo života.

Revolucionarni izum naučnika iz Vuhana

Naučnici sa univerziteta u kineskom gradu Vuhanu, posljednjih mjeseci isključivo pominjanom u kontekstu epidemije virusa korona, svijetu su predstavili svoj revolucionarni izum. Oni su časopisu Američkog instituta za fiziku objavili članak o svom funkcionalnom mlaznom motoru sa pogonom na električnu energiju.

Izum ove mame promijenio je živote roditelja širom svijeta

Valeri Hanter Gordon nije bila nikakva slavna naučnica, književnica ili političarka. Ipak, njen izum promijenio je živote miliona žena… i njihovih beba.

10 vojnih izuma koji su u potpunosti propali

​Jednostavno, vojni izum je onaj koji je vojska izmislila da bi poboljšala i unaprijedila određene vojne taktike, misije ili uopšte postojanje.

Srbin izumom očarao svijet

U selu Badnjevac kod Kragujevca nalazi se neobično metalno postrojenje, izum profesora u penziji Vladana Petrovića.

Pronalasci koje su izumile žene

Pojedini izumi koje su osmislile žene mogu se porediti sa najvećim muškim imenima kao što su Nikola Tesla, Alfred Nobel i mnogi drugi.

120 miliona za najbeskorisniji izum u istoriji?

Juicero - fensi Wi-Fi sokovnik od 400 dolara (prvobitno 700), manje je koristan od para ljudskih ruku, otkriva Bloomberg.

Najčitanije