Izumiranje

Koalama u Novom Južnom Velsu prijeti izumiranje do 2050.

Koalama u australijskoj državi Novi Južni Vels prijeti izumiranje do 2050. godine, osim ako vlada odmah ne interveniše u cilju zaštite te vrste i njenih staništa, pokazao je izvještaj parlamentarne komisije.

Gorile bi mogle da izumru zbog pandemije?

Gorile dijele 98 odsto DNK sa čovjekom i mogu dobiti respiratorne bolesti od ljudi, sa smrtonosnim posljedicama, pokazuju najnovija istraživanja, koja upozoravaju na negativne posljedice pandemije virusa korona po ove životinje.

Bumbarima prijeti izumiranje zbog klimatskog haosa

Bumbari, jedni od najvažnijih oprašivača u prirodi, trenutno su ugroženi, jer njihov broj drastično pada.

Izumire devet autohtonih životinjskih pasmina u BiH

BANJALUKA, GACKO, VISOKO - BiH ima problem s izumiranjem čak devet autohtonih životinjskih pasmina, a stručnjaci ističu da su veći podsticaji i ruralni turizam najbolji način sprečavanja nestanka ovih vrsta, koje inače nisu visokoproduktivne.

Sjeverni bijeli nosorog pred izumiranjem: Spas počiva na dvije ženke

Tim veterinara je uspio da izvuče deset jajnih ćelija iz poslednja dva sjeverna bijela nosoroga u Keniji.

Ljudi doveli milion vrsta pred izumiranje

Ljudske aktivnosti u vrlo skoroj budućnosti od samo nekoliko decenija mogle bi da uzrokuju izumiranje blizu milion vrsta, upozorava nacrt novog izvještaja koje je danas objavio UN.

Izumiranje prijeti polovini vrsta divlje kafe

Klimatske promjene i sječa šuma donijele su rizik od izumiranja više od polovine divljih vrsta kafe u svijetu, uključujući popularne vrste kafe "arabika" i "robusta", upozorili su naučnici.

Najčitanije