Izvještaj

Izvještaj protiv dvije osobe zbog pokušaja ubistva

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su dostavili Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv A.M. i G.S. zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Milanović: Da migrante dočekujemo balalajkama?

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović oštro je danas kritikovao najnoviji izvještaj Odbora Savjeta Evrope o postupanju hrvatske policije prema migrantima na granici i upitao da li bi Hrvatska trebalo da štiti svoju granicu tako što bi ilegalne migrante dočekala balalajkama.

Inspekcija o ordinacijama u slučaju djevojčice iz Kaknja

Prema nalogu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, nakon nedavne smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, izvršili su inspekcijski nadzor u "Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju u terapiju bola prim. dr. Suad Rožajac" te "Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović".

Podnesen izvještaj protiv pet osoba zbog zloupotrebe položaja u "Šumama Srpske"

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj protiv pet osoba zbog učinjenih krivičnih djela zloupotreba službenih položaja ili ovlaštenja, a na štetu JPŠ „Šume Republike Srpske“ Sokolac.

Svi zajedno treba da zaštitimo djecu od nasilja

BANJALUKA - Tokom 2020. godine prijavljeno je oko 1.240 slučajeva nasilja u porodici, od kojih je nad djetetom prijavljeno 747, rekla je danas Dragica Radović, ombudsman za djecu RS.

Trebinjac osumnjičen da je prodao drogu dječaku

TREBINJE- Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Trebinjca M.K. za prodaju droge maloljetniku.

Komisija: Umrli prije ili poslije događaja u Srebrenici sahranjeni u istoj grobnici

BANJALUKA - Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine utvrdila je da postoji nekoliko primjera koji ukazuju na to da su lica koja su umrla prije ili poslije događaja u Srebrenici iz jula 1995. godine i u drugim kontekstima sahranjena zajedno u istoj masovnoj grobnici.

Vatikan objavio finansijski izvještaj

Vatikan je prvi put javnosti pružio uvid u finansijsko stanje svojih nekretnina kojih posjeduje više od 5000, u želji da njegovo poslovanje bude transparentnije.

Objavljen Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine od danas je dosupan na veb stranici Komisije kao i na veb stranici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Objavljeni lični finansijski izvještaji za 189 sudija i tužilaca

SARAJEVO - Na poziv Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) upućenog sudijama i tužiocima da dobrovoljno daju saglasnost za objavu godišnjih ličnih finansijskih izvještaja, veći broj nosilaca pravosudnih funkcija je pozitivno odgovorio.

Najčitanije