Izvještaj

Izvještaj Evropske komisije: BiH nije napredovala u oblasti pravosuđa

BANJALUKA, BRISEL - U oblasti vladavine prava, slobode medija i borbe protiv korupcije BiH od objavljivanja Mišljenja Evropske komisije nije ostvarila napredak, a u većini drugih oblasti zaostaje za zemljama u regionu, proizlazi iz Izvještaja o napretku za zapadni Balkan koji je Evropska komisija danas podnijela Evropskom parlamentu i Evropskom savjetu i objavila na svom sajtu.

Revizori: Loše kontrole u ministarstvima, zapošljavanje mimo propisa

BANJALUKA - U izvještaju o konsolidovanom budžetu RS za prošlu godinu brojne budžetske stavke pogrešno su iskazane, dio službenika zaposlen je suprotno zakonskim propisima, a preporuke iz prethodnog izvještaja nisu implementirane, zaključili su revizori, koji su ovom izvještaju dali mišljenje s rezervom.

Negativna ocjena poslovanja KJKP "Rad": Putni nalozi prazni

SARAJEVO - Kantonalno javno preduzeće "Rad" Sarajevo dobilo je negativnu ocjenu federalnih revizora za finansijsko poslovanje u prošloj godini.

Frontex: Broj ulazaka ilegalnih migranata "eksplodirao" u maju

BANJALUKA, VARŠAVA - Registrovani broj ulazaka ilegalnih migranata na područje zapadnog Balkana naglo je povećan u maju u odnosu na prethodni mjesec, piše u najnovijem izvještaju Frontexa.

Parlament FBiH: 2.000 revizorskih izvještaja kupi prašinu u ladicima

SARAJEVO - Revizorski izvještaji više od 2.000 institucija u Federaciji BiH već drugu godinu stoje u ladicama Parlamenta FBiH zbog toga što još nikada u potpunosti nije formirana komisija za reviziju koju čine članovi oba doma Parlamenta FBiH.

Dom naroda nije prihvatio izvještaj o nacionalnoj i polnoj strukturi

SARAJEVO - Delegati Doma naroda BiH nisu podržali specijalni izvještaj o nacionalnoj i spolnoj strukturi zaposlenih u policijsko-sigurnosnim agnecijama u BiH za 2018. godinu.

Revizori dali kabinetima čelnika FBiH mišljenje s rezervom

SARAJEVO - Ured predsjednika i dva dopredsjednika Federacije BiH dobili su od revizora mišljenje s rezervom za finansijsko poslovanje, jer im godišnji izvještaj, između ostalog, nije potpun te nije uređen ni način rukovođenja, ovlaštenja i odgovornosti službenika, a utvrđeni su i propusti u javnim nabavkama.

Izvještaj o radu pravosuđa: Najviše uslovnih kazni za lopove i dilere

BANJALUKA, SARAJEVO - Od svih uslovnih kazni koje su tokom prošle godine izricali sudovi u BiH najviše ih se odnosilo na krivična djela posjedovanje, prodaja i omogućavanje uživanje droga, te krađe i teške krađe.

Izvještaj Evropske komisije: Korona pokvarila sve ekonomske projekcije

BRISEL, BANJALUKA - Zbog uticaja korona virusa u BiH je došlo do smanjene ekonomske aktivnosti usljed manje doznaka imigracije iz inostranstva i urušavanja proizvodnih lanaca u zemljama partnerima, navedeno je u najnovijem kvartalnom ekonomskom izvještaju Evropske komisije za zemlje kandidate i potencijalne kandidate.

Rusi protiv Inckovog izvještaja jer demonizuje Srbe

NJUJORK - Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, obratio se danas Savjetu bezbjednosti UN-a ističući da je kranje vrijeme da vlasti na svim nivoima u BiH pokažu svoju opredijeljenost za mirnu i održivu državu koja nepovratno ide na put evroatlantske integracije.

Najčitanije