Izvještaj

Objavljen Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine od danas je dosupan na veb stranici Komisije kao i na veb stranici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Objavljeni lični finansijski izvještaji za 189 sudija i tužilaca

SARAJEVO - Na poziv Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) upućenog sudijama i tužiocima da dobrovoljno daju saglasnost za objavu godišnjih ličnih finansijskih izvještaja, veći broj nosilaca pravosudnih funkcija je pozitivno odgovorio.

Stejt department: Krijumčari najviše iskorištavaju žrtve za seks i prisilni rad

VAŠINGTON - Građani BiH su i žrtve i počinioci krivičnog djela krijumčarenje ljudi, a prošle godine žrtve su dolazile iz Avganistana, Irana, Srbije i Sirije, navedeno je u novom Izvještaju Stejt departmenta za BiH o krijumčarenju ljudi.

Ministri u Vladi RS upoznati s Izvještajem Nezavisne međunarodne komisije

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada Srpske danas primila k znanju Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.

SAD: Više istraživača u Vuhanu hospitalizovano 2019. godine

VAŠINGTON - U izvještaju američke obavještajne službe navodi se da je više istraživača kineskog Instituta za virusologiju u Vuhanu oboljelo u novembru 2019. godine i da su ti ljudi hospitalizovani, a novi detalji o intenzitetu simptoma koje su ispoljili mogli bi da pokrenu i novu raspravu o porijeklu pandemije korona virusa, ukazuju dva izvora upoznata sa dokumentom.

Ruska predstavnica u UN: Pozicija RS o OHR-u ne smije biti ignorisana

NJUJORK - Pozicija Narodne skupštine RS o potrebi zatvaranja OHR-a ne smije biti ignorisana, rekla je Ana Jevstigneeva, zamjenica šefa misije Rusije u UN-u, na sjednici Savjeta bezbjednosti o izvještaju Valentina Incka, visokog predstavnika o situaciji u BiH.

Incko podnio izvještaj pred SB UN: Nema crtanja novih mapa

BEOGRAD - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je u izvještaju pred Savjetom bezbjednosti UN da pandemija virusa korona nastavlja otkrivati ozbiljnu disfunkcionalnost u BiH, te dodao da neće biti iscrtavanja nove mape i da se pominjanje izraza "mirnog razlaza" može tumačiti, kako kaže, samo kao prijetnja.

Izvještaj Vlade RS: Dejtonski sporazum mora biti sproveden doslovno

BANJALUKA - Dejtonski sporazum mora biti sproveden doslovno da bi BiH ostala stabilna i napredovala, navodi se u drugom poglavlju 25. izvještaja Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

Izvještaj Vlade: RS će svim sredstvima štititi sprovođenje Dejtona

BANJALUKA - U uvodnom poglavlju 25. izvještaja Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN naglašeno je da će Srpska nastaviti da se svim političkim i pravnim sredstvima zalaže za poštovanje, sprovođenje i zaštitu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Spoljnopolitički odbor EP usvojio izvještaj o Crnoj Gori

BRISEL - Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je izvještaj o Crnoj Gori sa 58 glasova "za", četiri glasa "protiv" i devet "uzdržanih".

Najčitanije