Izvor

Vračar i Savić dobitnici nagrade "Izvor"

Ovogodišnju književnu nagradu "Izvor" za najljepšu pjesmu o zavičaju dobio je Goran Vračar iz Istočnog Sarajeva, a za najljepšu priču o zavičaju Velimir Savić iz Banjaluke, saopšteno je danas u Udruženju književnika Srbije /UKS/, gdje su laureatima uručena priznanja.

Dodik sa Beglovim: Farmaceutske kompanije planiraju izvoz u RS

SANKT PETERBURG - Farmaceutske kompanije iz Sankt Peterburga planiraju da isporučuju svoje proizvode u Republiku Srpsku, izjavio je danas gubernator Peterburga Aleksandar Beglov tokom sastanka u ovom gradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Erdoan: Ako bude potrebno, proširićemo sigurnu zonu na sjeveru Sirije

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan poručio je u srijedu u Ankari kako će Turska, ako bude potrebno, proširiti prostor sigurne zone na sjeveru Sirije.

BiH izvezla naoružanje vrijedno 205 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Namjenska proizvodnja BiH čeliči svoju poziciju na inostranim tržištima, čemu svjedoči i podatak da smo prošle godine izvezli oružje, municiju i slične proizvode ukupne vrijednosti oko 205 miliona maraka.

Izvorišta vode širom Srpske idu pod koncesiju

BANJALUKA – Izvorišta vode širom Republike Srpske idu pod koncesiju, a za sada je izvjesna gradnja tri fabrike flaširane vode, dok za još dvije postoji inicijativa privrednika.

Članice Zavičajnog kluba "Izvor" organizovale radionicu šaranja jaja

DOBOJ - Vosak, šaraljke, lukovina, jaja, sve to su članice Zavičajnog kluba "Izvor" pripremile kako bi najmlađim članovima pokazale kako su se na području od Sarajeva do Zenice nekada ukrašavala jaja.

Ansambl 'Izvor' na Danima Evrope u srcu Pariza

Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Izvor" iz Pariza ostvarilo je zapažen nastup u okviru manifestacije Dani Evrope, koju tradicionalno organizuju Opština grada Pariza i Evropska komisija u Francuskoj.

Najčitanije