Izvoz

Ministarstvo poljoprivrede RS dalo negativno mišljenje o uslovima za izvoz u Rusiju

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dalo je negativno mišljenje na Odluku o uslovima za registraciju i obavezama izvoznika voća i povrća u Rusku Federaciju a koju je pripremilo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, tačnije Uprava BiH za zaštitu bilja.

BiH najviše robe izvozila u Njemačku, a uvozila iz Hrvatske

SARAJEVO - BiH je prošle godine najviše robe izvezla u Njemačku i to 1,61 milijardi KM ili 14,14 odsto ukupnog izvoza.

Moskva zabranila uvoz krušaka iz Srbije

BEOGRAD - Rusija od sutra uvodi zabranu uvoza krušaka iz Srbije, objavljeno je na sajtu Ruske službe za fitosanitarni nadzor.

Hrvatska 2017. godine na prvom mjestu po obimu robne razmjene

Sarajevo - Hrvatska je BiH u prošloj godini bila prva zemlja po obimu međusobne robne razmjene koja je ostvarena u vrijednosti od 4,295 milijarde KM ili 14,40 odsto ukupne spoljnotrgovinske razmjene.

Iz BiH za godinu dana izvezeno 66 tovljenika

BANJALUKA, PRNJAVOR - Republika Srpska u cijeloj prošloj godini izvezla je svinjskog mesa u vrijednosti od više nego skromnih 21.850 KM, dok je istovremeno uvoz iznosio 33 miliona i 739.308 KM.

Šarović: Odblokiran izvoz mesa u Tursku

SARAJEVO - Krajem januara odblokiran je izvoz mesa u Tursku i trenutno ova država dozvoljava dvjema kompanijama iz BiH uvoz iskoštenog mesa, kazao je za Radiosarajevo.ba Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

BiH povećala obim spoljnotrgovinske razmjene: Izvoz i uvoz gotovo 30 milijardi KM

SARAJEVO - BiH je u prošloj godini izvezla robe u vrijednosti od 11,384 milijarde KM, dok je u istom periodu uvoz robe bio u vrijednosti od 18,447 milijardi KM. Vanjskotrgovinski deficit u prošloj godini bio je 7,062 milijarde KM.

Njemačka bilježi rekordan pad izvoza piva

BERLIN - Njemački izvoz piva bilježi rekordan pad - prodaja je opala za 2,5 odsto na 93,5 miliona hektolitara, pokazuju podaci Savezne kancelarije za statistiku.

U prošloj godini izvoz iz RS veći za 20,5 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je u prošloj godini ostvarila ukupan izvoz robe na tržište EU od oko 1,29 milijardi evra ili za 20,5 odsto više nego u 2016. godini, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Reklame

Najčitanije