Izvoz

"Alumina" na svjetsko tržište izvezla 500.000 tona proizvoda

ZVORNIK - Kompanija "Alumina" iz Zvornika prošle godine izvezla je na svjetsko tržište više od 500.000 tona različitih proizvoda, što je uz odgovarajuće cjenovne paritete dovelo do ostvarenja najboljeg poslovnog rezultata od otvaranja stečaja u matičnom preduzeću, Fabrici glinice "Birač", izjavio je Srni pomoćnik direktora za strategiju, razvoj i tržište "Alumine" Radislav Filipović.

Izvozom lješnika zaradili 2,3 milijarde dolara

ANKARA - Turska je tokom 2019. godine zaradila oko 2,3 milijarde dolara od izvoza lješnika širom svijeta.

20 puta više uvozimo nego što izvozimo alkohola

BANJALUKA - Tokom prvih 11 mjeseci prošle godine u BiH je uvezeno skoro 20 puta više alkohola nego što je izvezeno, te sudeći prema ovim podacima uvezli smo oko 44 litra alkohola po stanovniku, ako u obzir uzmemo broj stanovnika po posljednjem popisu u BiH.

Rekordna zarada Njemačke od izvoza oružja

BERLIN - Njemačka je u ovoj godini imala rekordnu zaradu od izvoza oružja u vrijednosti 7,95 milijardi evra, navodi njemačko Ministarstvo ekonomije.

Svega pet kamiona junetine otišlo iz BiH za Tursku

BIJELJINA, BANJALUKA - Samo pet kamiona junadi otišlo je za Tursku od sredine decembra, otkako se krenulo s izvozom, koji je trenutno stao zbog nadolazećih praznika, potvrdio je za "Nezavisne" Ljubomir Kalaba, direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Agencija za bezbjednost hrane BiH podržala izvoz vode u Hrvatsku

SARAJEVO - Agencija za bezbjednost hrane BiH danas je uručila potvrde domaćim izvoznicima prirodne i mineralne vode koje će im omogućiti neometan izvoz vode u Republiku Hrvatsku i naredne godine.

Počeo izvoz junetine u Tursku

SARAJEVO - Izvoz goveđeg mesa i tovne junadi u Tursku je konačno počeo i to je nakon velike neizvjesnosti dobra vijest, kazao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Nakon uvođenja taksa, izvoz iz BiH na Kosovo smanjen za 97 odsto

SARAJEVO - Nakon što su prištinske vlasti uvele taksu od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije, izvoz BiH u prva tri kvartala na Kosovo iznosio je 3,2 miliona KM i manji je za 105,03 miliona KM ili za 97,04 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je Srni u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Počinje izvoz mesa iz BiH u Tursku

SARAJEVO - Firma "Tareks", koja djeluje u sklopu turske Unije poljoprivrednih kreditnih zadruga, u Tursku će transportovati 3.000 tona mesa, koje će biti izvezeno iz Bosne i Hercegovine u tu zemlju.

Najviše oružja iz BiH u Saudijskoj Arabiji

BANJALUKA, SARAJEVO - BiH je u prvih 10 mjeseci ove godine izvezla oružje vrijedno oko 161 milion maraka, dok je uvoz oružja u istom periodu oko 13 puta manji i iznosio je oko 12 miliona maraka, istakli su za "Nezavisne" u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Najčitanije