Izvoz

Spoljnotrgovinski deficit BiH narastao na vrtoglavih 5,35 milijardi KM

​SARAJEVO - Usporen ekonomski rast najznačajnijih trgovinskih partnera Bosne i Hercegovine negativno se odrazio najviše na dio njene izvozno orijentisane privrede.

Izvoz 13.000 tona mesa u rukama parlamenta

BANJALUKA - Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji će, između ostalog, ovdašnjim proizvođačima omogućiti izvoz 13.000 tona mesa, treba da aminuju bh. političari.

Srpska ostvarila izvoz u vrijednosti od 2,14 milijardi maraka

BANJALUKA - Republika Srpska je za sedam mjeseci ove godine u spoljnotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila izvoz u vrijednosti 2,149 milijardi KM ili jedan odsto manje nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Spoljnotrgovinski deficit BiH premašio 4,6 milijardi KM

SARAJEVO - Izvoz Bosne i Hercegovine u periodu januar-juli ove godine iznosio je šest milijardi i 835 miliona KM, što je za 1,1 odsto manje nego u istom periodu 2018. godine, dok je uvoz iznosio 11 milijardi i 524 miliona KM i viši je za 3,7 odsto.

Ekonomski rast BiH 3,8 odsto u naredne tri godine

SARAJEVO - U BiH se u naredne tri godine očekuje nastavak ekonomskog rasta sa prosječnim stopama od 3,8 odsto godišnje, navodi se u Informaciji o perspektivama za BiH 2020-2022. godine Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) BiH.

Prvi kamioni s piletinom narednih dana kreću ka EU

SARAJEVO, BANJALUKA - Prvi kamioni sa piletinom iz Bosne i Hercegovine put Evropske unije trebalo bi da krenu u narednih petnaestak dana.

Velike zemlje izvoze čelik na račun malih

SARAJEVO - Privremene zaštitne mjere u vezi s uvozom proizvoda od čelika koje je Evropska komisija (EK) uvela prije nešto više od godinu dana veoma su se loše odrazile na poslovanje kompanija iz BiH, ocjenjuju u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Izvoz svinjetine i jabuka iz Srbije u Kinu bez limita

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da je izvoz svinjskog mesa, kao i jabuka u Kinu, od novembra, dogovoren bez ikakvih kvota i limita.

Roba iz Srpske sve manje na teritoriji EU

BANJALUKA - Republika Srpska je u prvom polugodištu ove godine izvezla robu na tržište zemalja EU u vrijednosti od 683,67 miliona evra, dok je vrijednost uvoza robe iz Unije bila približno 684 miliona evra, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izvoz Šendžena 110 milijardi dolara u prvoj polovini godine

ŠENDŽEN - Izvoz južnog kineskog grada Šendžena dostigao je 757 milijardi juana /110 milijardi dolara/ u prvoj polovini godine, što je rast od 5,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je lokalna carinska uprava.

Najčitanije