Izvoz

Otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU i druga tržišta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić ocijenili su na današnjem sastanku u Sarajevu da je u narednom periodu sa predstavnicima Delegacije EU u BiH potrebno otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU, ali i na druga tržišta.

Izvoz otanjio za 196 miliona KM

BANJALUKA - Za oko 196 miliona maraka bio je manji izvoz Republike Srpske od januara do maja ove godine u odnosu na isti period 2019.

Sjeverna Koreja prodaje pijesak i zarađuje milione

HONG KONG - Sjeverna Koreja u svojim vodama iskopava pijesak i, kršeći sankcije Ujedinjenih nacija, zarađuje milione dolara od njegove prodaje, prenosi američka televizijska mreža CNN.

EU ukinula kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme

BRISEL - EU je okončala kontrole izvoza medicinske zaštitne opreme nakon zaključka da ima dovoljno zaliha za evropske radnike u zdravstvenim i drugim službama.

Bh. izvoz hrane raste tokom pandemije

Bh. izvoz hrane porastao je tokom pandemije i jedna je od rijetkih djelatnosti koje bilježe pozitivan bilans tokom krize, izvještava Indikator.ba.

U prva četiri mjeseca izvoz manji za 12,7 odsto, a uvoz za 14,8 odsto

SARAJEVO - BiH je za prva četiri mjeseca ove godine izvezla robu vrijednu 3,325 milijardi KM, što je za 12,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz manji za 14,8 odsto i iznosio je 5,421 milijardu KM.

Martovski izvoz iz Njemačke u padu

Izvoz iz Njemačke bio je u padu u martu jer je pandemija virusa korona uticala na smanjenje potražnje u Evropi, saopšteno je danas iz Savezne kancelarije za statistiku.

Kineski izvoz iznenadio s rastom od 3,5% u aprilu

​Kineski izvoz je u aprilu zabeležio neočekivani rast od 3,5 procenata međugodišnje, što je prvo povećanje od decembra prošle godine, pokazuju podaci kineske Uprave carina objavljeni danas.

Domaći proizvođači: "Zabranite uvoz dok ima domaćeg na tržištu"

SARAJEVO - Iako prehrambena industrija u određenim segmentima bilježi rast, ni u ovoj privrednoj grani ne cvjetaju ruže s obzirom na to da je pao izvoz određenih artikala poput šećera i ulja, pa i mesa.

Korona "sašila" pad i uvoza i izvoza

SARAJEVO - Industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH bilježi značajan pad u ukupnom obimu vanjskotrgovinske razmjene od oko 61 milion KM, pokazuje analiza ovog sektora koju je uradila Vanjskotrgovinska komora BiH.

Najčitanije