Izvoz

Izvoz namještaja iz BiH veći za 14 posto

SARAJEVO - Izvoz namještaja iz Bosne i Hercegovine za devet mjeseci ove godine iznosio je 374,7 miliona KM i veći je za 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Prodajemo jeftino mlijeko pa uvozimo skupi sir

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ima izuzetno nepovoljnu strukturu izvoza u sektoru mljekarstva jer izvozi jeftino mlijeko, a zatim uvozi sir koji je pet puta skuplji.

Ukupan obim razmjene RS veći od tri milijarde dolara

BANJALUKA - Republika Srpska je za devet mjeseci ove godine ostvarila ukupan obim robne razmjene sa inostranstvom od 3,45 milijardi dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 71,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Prosječna stopa rasta bh. izvoza u Švajcarsku 17 odsto

SARAJEVO - Izvoz Bosne i Hercegovine u Švajcarsku u posljednjih pet godina bilježi prosječnu stopu rasta od 17,2 odsto, a u osam mjeseci ove godine iznosio je 100.353.485 KM.

Izvoz iz BiH veći za 17,9 odsto, a uvoz 12,6 %

Bosna i Hercegovina je u devet mjeseci ove godine ostvarila izvoz u vrijednosti osam milijardi i 95 miliona KM, što je za 17,9 % više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio 13 milijardi i 306 miliona KM, što je više za 12,6 odsto.

Malo proizvoda sa međunarodnom oznakom kvaliteta: U BiH zakomplikovali i brendiranje

BANJALUKA, SARAJEVO - Zaštita prehrambenih proizvoda u BiH s nekim od postojećih oznaka je poprilično složen i nejasan proces zbog čega proizvođači u njemu ne prepoznaju svoj interes i moguće benefite.

Krompir iz BiH preskup za EU

BANJALUKA - Poljoprivrednici iz BiH nemaju puno koristi od dozvole za izvoz krompira u zemlje EU, a što pokazuju i zvanični podaci prema kojima je izvoz ove povrtarske kulture na zanemarivom nivou.

Šarović: U BiH se komplikuje i oko jednostavnog pitanja

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina može izvući brojne koristi iz potpisanog Ugovora o Transportnoj zajednici između BiH i Evropske unije, ali samo ako budemo pametni u šta ozbiljno sumnjam nakon blamaže koju smo oko tog pitanja priredili u BiH, rekao je Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Naser Orić 'glavna tema' kod farmera u RS zbog smanjenja izvoza mesa u Tursku

BANJALUKA - Izvoz goveđeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Tursku smanjen je za više od tri puta. Farmeri tvrde da je za sve to kriva firma “Mujanović” iz Živinica koja drži monopol i, za sada, jedina u Tursku izvozi goveđe meso.

Otvoren put za izvoz mesa iz BiH u Rusiju

BANJALUKA - EU je dozvolila proizvođačima iz BiH da meso koje izvoze u treće zemlje mogu prevoziti preko teritorije EU, potvrdio je juče Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Reklame

Najčitanije