Izvoz

U Rusiju izvezli 3,5 miliona kg jabuka i pola miliona sadnica

BANJALUKA, ŠAMAC - Nema otežanog izvoza jabuka i sadnica jabuke iz Bosne i Hercegovine u Rusiju, za razliku od određenih problema koje trenutno imaju proizvođači u Srbiji, te prema riječima vlasnika firmi i voćara iz BiH, ova naša sorta voća stiže bez problema u ovu zemlju, ali i na druga strana tržišta.

Njemačka: Neočekivan pad izvoza robe

BERLIN - Narudžbine robe njemačke proizvodnje neočekivano su pale u maju usljed slabije potražnje iz zemalja izvan evrozone i pada broja ugovora o kupovini kapitalnih i intermedijarnih proizvoda, pokazuju današnji zvanični podaci.

Teheran spreman za povećanje izvoza nafte

TEHERAN - Iran bi u kratkom roku mogao da izveze milione barela nafte iz svojih skladišta ukoliko postigne dogovor sa SAD o svom nuklearnom programu, izjavili su trgovci ovim energentom i izvori iz naftne industrije.

Bh. municija izrešetala izvozne prepreke

SARAJEVO, BANJALUKA - Baš kao što se i očekivalo, bh. proizvodnja oružja, municije i eksploziva je u ovoj godini uhvatila snažan zalet te za pet mjeseci ostvarila izvoz težak 97 miliona maraka.

Pandemija nije ugrozila ispijanje kafe

BANJALUKA, SARAJEVO - Da kafa i dalje zauzima visoko mjesto na listi toplih napitaka među stanovnicima BiH, pokazuje podatak da su na domaće tržište za pet mjeseci ove godine uvezene oko 483 tone kafe više nego lani u istom periodu.

Švajcarska neće propasti, ali će platiti cijenu

BERN - Švajcarska će platiti cijenu izgubljenim izvozom, većim troškovima i biće manje privlačna kao poslovno središte.

Rast izvoza za 24,9 odsto i uvoza za 14,8 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je u prva četiri mjeseca ove godine u spoljotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila izvoz od 1,307 milijardi KM ili više za 24,9 odsto nego u istom periodu prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Košarac: Uskoro zakon o vinima koji će omogućiti veći izvoz

TREBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac očekuje da će uskoro biti usvojen zakon o vinima u BiH, čiji je tekst gotovo usaglašen, a omogućiće domaćim vinarima da zadrže evropsko tržište i da još više izvoze.

Evropska komisija poziva proizvođače da izvoze vakcine

PORTO - Evropska komisija pozvala je danas SAD i druge velike proizvođače vakcina protiv virusa korona da izvoze ono što proizvedu kao što to čini EU, a ne da govore o odricanju od prava intelektualne svojine za vakcine.

Povećana vrijednost izvoza u prošloj godini

BIJELJINA - Privrednici u Bijeljini ostvarili su u prošloj godini izvoz od 162,6 miliona KM, što je rast od 14,7 miliona KM u odnosu na godinu ranije, navodi se u izvještaju gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Najčitanije