Izvoz

Novembarski izvoz oborio sve rekorde

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u novembru izvezla robu vrijednu 1,45 milijarde KM, što je prvi put da je u jednom mjesecu izvozni rezultat bh. privrede veći od 1,4 milijarde KM, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

BiH uvozi goveda, a izvozi patke

BANJALUKA, SARAJEVO - Uvoz živih životinja u Bosnu i Hercegovinu tokom 10 mjeseci ove godine bio je veći 20 puta u odnosu na izvoz.

Istorijski ugovor Zastave sa SAD o izvozu oružja

Prema riječima njenog direktora, budućnost fabrike Zastava oružja u narednih nekoliko godina je osigurana.

EU ukida restrikcije na izvoz vakcina

BRISEL - EU od 1. januara 2022. godine ukida mehanizam neophodne autorizacije izvoza vakcina u treće zemlje.

Izvoz oružja i municije za 20 miliona premašio 2019.

BANJALUKA - Kako vrijeme odmiče, tako bh. namjenska industrija bilježi sve bolje rezultate poslovanja na inostranim tržištima, čemu svjedoči i podatak da je za 10 mjeseci ove godine izvezeno municije i oružja čija je vrijednost za oko 20 miliona KM veća u odnosu na isti period pretpandemijske 2019. godine.

Izvoz iz BiH teži od milijarde, uvoz od dvije

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u septembru izvezla robu u vrijednosti 1,3 milijarde KM, dok je u istom mjesecu uvoz bio nešto veći od dvije milijarde, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Smanjen izvoz: BiH izvezla više od 3.000 tona krompira

SARAJEVO - Više od 3.000 tona krompira, ukupne vrijednosti 1.864.389 KM, izvezla je Bosna i Hercegovina u prvih devet mjeseci ove godine, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Bašagić: Donijeti mjere za ublažavanje nedostatka sirovine u drvnoj industriji

SARAJEVO - U BiH bi trebalo donijeti određene mjere kao što su takse koje će destimulisati izvoz šumskih sortimenata i rezane građe, čime bi se ublažio problem nedostatka sirovine za drvni sektor u zemlji, izjavila je Srni sekretar Asocijacije drvne industrije pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH Selma Bašagić.

Izvoz drvnog sektora u osam mjeseci veći za 32,4 odsto

SARAJEVO - Izvoz drvnog sektora BiH u osam mjeseci iznosio je 1.073.179.274 KM, što je više za 32,4 odsto nego u istom periodu prošle godine, te za 21,2 odsto u odnosu na osam mjeseci 2019. godine.

Nedimović: Posle 30 godine piletina iz Srbije na EU tržistu

BRISEL - Ministar poljoprivrede Srbije, Branislav Nedimović, danas je u Briselu dogovorio početak odobravanja procedure izvoza pilećeg mesa iz Srbije u EU.

Najčitanije