Izvoz

"Nastavljen izvoz krušaka u Rusiju, dogovaramo izvoz mesa u Tursku"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će do kraja januara imati sastanak s ministrom poljoprivrede Turske i da će tražiti da se 5.000 tona crvenog mesa izveze u ovu zemlju, te da je izvoz krušaka u Rusiju nesmetano nastavljen.

Voćari i povrtari bez entuzijazma, ali izvoz raste

SARAJEVO - Iako je iz Evropske unije stigla dobra vijest da će proizvođači i izvoznici voća i povrća iz zemalja zapadnog Balkana i u narednih pet godina svoju robu prodavati bez carina kupcima u Evropskoj uniji, povrtari i voćari iz BiH se žale da im ta pogodnost neće mnogo pomoći.

Korona stavila rampu na svilenu kolekciju

BANJALUKA - Iako je, prema podacima Spoljnotrgovinske komore BiH, izvoz svile u prvih devet mjeseci ove godine porastao za oko 170 odsto, a uvoz za više od 400 odsto, virus korona je, prema podacima kompanija koje imaju svoju konfekciju od svile, negativno uticao na proizvodnju i prodaju garderobe napravljene od ovog vrijednog materijala.

Izvoz piletine iz BiH u EU povećan za 27 puta

Taj podatak, koji je za "Nezavisne novine" potvrdio Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, pokazuje ogroman rast izvoza pilećeg mesa nakon što nam je dozvoljen izvoz ka EU.

Spoljnotrgovinska razmjena pala za 3,5 milijardi KM

SARAJEVO - Vanjskotrgovinska razmjena BiH u prvih devet mjeseci ove godine pala je za 3,5 milijardi KM, odnosno 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Snažan rast kineskog uvoza i izvoza u septembru

PEKING - Kineski uvoz i izvoz zabilježili su snažan rast u septembru ove godine jer je sve više trgovinskih partnera te zemlje ukinulo ograničenja uvedena zbog koronavirusa, dajući dodatni zamajac drugoj po veličini ekonomiji svijeta.

Mićić: Tražimo način za izvoz mesa

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da Gradska uprava zajedno sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara traži način za izvoz mesa u Tursku i druge države s obzirom da je plasman poljoprivrednih proizvoda, naročito tovnih grla, veoma otežan zbog epidemije virusa korona.

Izvoz iz BiH pao za 14 odsto, a uvoz za 17

Izvoz iz Bosne i Hercegovine u osam mjeseci (januar – avgust) ove godine iznosio je šest milijardi i 600 miliona KM, što je za 14,1 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio deset milijardi i 840 miliona KM i manji je 17 odsto

Košarac i Satler razgovarali o izvozu crvenog mesa u EU

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom o mogućnosti izvoza crvenog mesa iz BiH u EU.

Veliki pad hrvatskog izvoza i uvoza tokom sedam mjeseci

ZAGREB - Vrijednost hrvatskog robnog izvoza iznosila je 61,5 milijardi kuna od januara do kraja jula, što je 7,7 posto manje nego u istom lanjskom periodu, dok je uvoz pao za 11,9 posto, na 98,3 milijarde kuna, preliminarni su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni danas.

Najčitanije