Izvoz

Izvozne cijene veće za 7,2 odsto, a uvozne za 1,1 odsto

BANJALUKA - Izvozne cijene robe iz Republike Srpske u prvom kvartalu ove godine veće su za 7,2 odsto u odnosu na prošlogodišnji prosjek, dok su uvozne veće za 1,1 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Preduzeća nedovoljno koriste povlašteni uvoz u Ameriku

BANJALUKA - Portparol Privredne komore Republike Srpske Vladimir Blagojević upozorava da ovdašnja preduzeća nisu u dovoljnoj mjeri iskoristila šansu koja im je pružena na osnovu povlaštenog uvoza robe u SAD i Generalnog sistema preferencija SAD za BiH.

Izvoz u EU povećan za 30,7 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je u spoljnotrgovinskom poslovanju sa zemljama EU u prva četiri mjeseca ostvarila izvoz u vrijednosti 551,2 miliona dolara što je za 30,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izvoz BiH u Grčku oko 20 miliona KM

Izvoz Bosne i Hercegovine u Grčku u prošloj godini iznosio je gotovo 20 miliona KM, dok je istovremeno iz Grčke uvezeno robe u vrijednosti 74,1 milion KM.

Svjetski standard koči izvoz domaće šljive

TUZLA - Bez usvojenog Global GAP standarda poljoprivredni proizvođači iz BiH ne mogu izvoziti proizvode na strana tržišta, te je potrebno da taj standard prihvati što više proizvođača.

Žito iz Srbije će se izvoziti preko luke Bar

PODGORICA - Žito iz Vojvodine će se već od ove godine izvoziti na treća tržišta preko Luke Bar, dogovoreno je danas u Novom Sadu, na sastanku delegacije privrednika Crne gore i izvoznika žitarica "MK grupe" i "Agro globa" iz Novog Sada.

Namjenska industrija BiH sve jača: Izvoz oružja težak 193,8 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Iz godine u godinu Bosna i Hercegovina bilježi sve veći rast izvoza oružja i vojne opreme i u toku 2017. on je iznosio 193,8 miliona KM, što je za oko 22 miliona KM više u odnosu na 2016, kada je vrijednost izvoza iznosila 171 milion KM.

Gasprom nema probleme, gas traže i tokom ljeta

MOSKVA -- Ruska gasna kompanija Gasprom povećala je proizvodnju u periodu januar-april 2018. godine za 9,1 odsto na 177,3 milijarde kubnih metara.

RS povećala obim spoljnotrgovinske razmjene

BANJALUKA - Republika Srpska je u prvom kvartalu ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmjene sa inostranstvom od 1,3 milijardi dolara, pri čemu je vrijednost izvoza veća za 31,2 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Organska proizvodnja stagnira: Izvoz uduplan, ali i dalje mizeran

SARAJEVO, BANJALUKA - Vrijednost izvoza organskih proizvoda u prošloj godini udvostručila se u odnosu na 2015. godinu i iznosi četiri miliona evra, pokazuje Informacija o vanjskotrgovinskom poslovanju u oblasti organske proizvodnje u BiH, a koju je u ponedjeljak usvojio Savjet ministara BiH na svojoj sjednici.

Najčitanije