Izvoz

Pad izvoza najjače evropske privrede

BERLIN - Proizvodnja i izvoz iz Njemačke bili su u većem padu od očekivanog u drugom kvartalu, a naročito u aprilu, podaci su njemačke Savezne kancelarije za statistiku.

Nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko tržište

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko ili tržište Evroazijske unije.

Rusija privremeno blokirala uvoz mesa iz četiri srpske kompanije

BEOGRAD - Ruska Federacija privremeno je na 60 dana blokirala uvoz mesa i mesnih prerađevina četiri firme iz Srbije, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

BiH konačno zabranjuje izvoz trupaca?

​BANJALUKA - Skoro godinu dana nakon što su se vlade Republike Srpske i Federacije BiH dogovorile u vezi sa zajedničkom inicijativom kojom se traži zabrana izvoza sirovine i takse na izvoz građe i ogreva, reagovalo je resorno ministarstvo na državnom nivou.

Šarović traži zabranu izvoza drvnih sortimenata

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirko Šarović narednih dana će provesti hitne konsultacije sa nadležnim institucijama i pokrenuti potrebne procedure prema Savjetu ministara BiH, kako bi se zabranio izvoz šumskih drvnih sortimenata iz Bosne i Hercegovine, na period od dvije godine, i uvela taksa na izvoz rezane građe bukve i hrasta, a sve u cilju zaštite domaćih proizvođača, navedeno je u saopštenju iz ovog ministarstva.

Najavljen novi tender za izvoz mesa iz BiH u Tursku

​SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, razgovarao je danas u Sarajevu, sa ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pakdemirlijem o nastavku izvoza mesa i malina iz BiH u Tursku.

Rankić: Postoji mogućnost izvoza maline

BRATUNAC - Vlasnik hladnjače za skladištenje voća "Agro-dr" Petko Rankić iz Bratunca tvrdi da postoje zainteresovani kupci i da ima mogućnost da direktno ugovara izvoz maline u zemlje zapadne Evrope, Skandinaviju i Ujedinjene Arapske Emirate, što olakšava rad i smanjuje troškove i omogućava bolju otkupnu cijenu maline od proizvođača u predstojećoj berbi.

Predstavljeni potencijalno interesantni proizvodi za rusko tržište

BANJALUKA - Predstavnici 24 privredna društva iz Republike Srpske u oblasti poljoprivrede i agroindustrije danas su na sastanku u Banjaluci sa generalnim direktorom ruske kompanije "Okej grupa" Arminom Burgerom predstavili svoje proizvodne asortimane koji bi mogli da budu plasirani na rusko tržište posredstvom ove kompanije.

Utrostručen izvoz za Katar: BiH i najbogatijima ima šta da ponudi

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u prošloj godini utrostručila izvoz u Katar, ali on je i dalje na zanemarivom nivou u odnosu na potencijal koji postoji u jednoj od najbogatijih zemalja na svijetu.

BiH nema kapacitet da iskoristi dobru priliku za izvoz mesa u Tursku

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina trenutno nema kapacitete da iskoristi nove kvote za bescarinski izvoz mesa u Tursku, koje su tri puta veće od onih koje su na snazi bile prethodnih godina, smatraju poljoprivrednici.

Najčitanije