Izvoz

Uvoz BiH iz Japana 40 puta veći od izvoza

​SARAJEVO - Uvoz Bosne i Hercegovine iz Japana čak 40 puta je vredniji nego domaći izvoz u ovu daleku azijsku zemlju.

Izvoz BiH manji za 155 miliona KM

SARAJEVO - Izvoz BiH za devet mjeseci manji je za 155 miliona KM nego u istom periodu prošle godine, a uzrokovan je usporavanjem ekonomija glavnih trgovinskih partnera BiH, izjavila je u Sarajevu stručni saradnik u Sektoru za makroekonomski sistem Spoljnotrgovinske komore BiH Belma Hasić.

Jedemo ono što Evropa neće

BANJALUKA - Farmeri u RS kažu da im je u interesu da proizvode dovoljno mesa za potrebe naših potrošača, ali da ih guši uvoz, zbog čega je na tržištu RS, primjera radi, svega 30 odsto domaće svinjetine, dok je ostatak iz drugih država.

Dok izvoz stoji, farmerima dogorijeva do nokata

BANJALUKA, SARAJEVO - Farmeri u BiH se nalaze u velikom problemu i država mora reagovati kako bi ih zaštitila, jer je zbog neformiranja vlasti na nivou BiH stao izvoz junećeg mesa u Tursku, te bikovi postaju veći, meso je sve lošije, a prijete im zaraze i uginuća.

Pašalić: Kreiraćemo mjere ako izvoz mesa ne prođe na Savjetu ministara

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić najavio je da će Vlada i resorno ministarstvo kreirati određene mjere za bolje povezivanje domaćih mesoprerađivača i proizvođača mesa ukoliko Savjet ministara u tehničkom mandatu ne donese mjere u vezi sa izvozom junećeg mesa.

Spoljnotrgovinski deficit BiH skoro šest milijardi KM

SARAJEVO - Pokrivenost uvoza izvozom tokom devet mjeseci u BiH iznosila je 59,2 odsto, a spoljnotrgovinski robni deficit 5,96 milijardi KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Razmjena između RS i Bjelorusije: Za tri mjeseca izvoz porastao 160%

BANJALUKA - Do sada mršava spoljnotrgovinska razmjena između Republike Srpske i Bjelorusije najzad je u porastu ove godine.

Ko to koči njemački izvoz: Najmoćnija zemlja EU ima problem

Njemački izvoz stagnira. Postoji mnogo uzroka za to – a postoje i stručnjaci koji smatraju da će se izvoz povećati ako se ratifikuje sporazum CETA sa Kanadom.

Mi Africi oružje i gvožđe, ona nama meso i šećer

SARAJEVO, BANJALUKA - Spoljnotrgovinska razmjena između BiH i afričkih država od januara do avgusta ove godine iznosila je oko 150 miliona KM, a na spisku proizvoda koje uvozimo našli su se i proizvodi od mesa, dok uz ostalo izvozimo i oružje.

Prvi kamioni pilećeg mesa iz BiH otišli ka Evropskoj uniji

TEŠANJ, BANJALUKA - Prvi kamioni piletine juče su iz BiH otišli ka EU, tačnije u Njemačku.

Najčitanije