Izvoz

Rusija ograničila izvoz žitarica zbog pandemije korone

MOSKVA - Rusija je u cilju izbjegavanja porasta cijena na domaćem tržištu zbog pandemije virusa korona, uvela kvote na izvoz žitarica do kraja juna, usljed čega je izvoz od 43,3 miliona tona snižen na sedam miliona tona.

Na vodu iz inostranstva BiH potrošila 171 milion maraka

BANJALUKA, SARAJEVO - Više od 171 milion maraka vrijedna je voda koja je u BiH uvezena tokom prošle godine.

Izvoz u martu pao za 152 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Izvoz robe iz Bosne i Hercegovine u martu ove godine u odnosu na mart prošle godine pao je za više od 152 miliona KM, a gotovo je sigurno da će se ovaj trend nastaviti i u aprilu.

Sjeverna Makedonija ograničila izvoz pšenice i brašna

Vlada Sjeverne Makedonije zbog pandemije virusa korona donijela je odluku kojom se ograničava izvoz pšenice i maslina sa tarifnim oznakama 1001 19 00 00, 1001 91 90 00 i 1001 99 00 00 i brašna od pšenice s tarifnim oznakom 1101 00.

Košarac: Izvoz mesa u Tursku biće nastavljen pod pojačanim nadzorom

SARAJEVO - Izvoz mesa iz BiH u Tursku biće nastavljen pod pojačanim inspekcijskim nadzorom Kancelarije za veterinarstvo BiH, u skladu sa izmijenjenim uputstvom o potpisivanju veterinarskih sertifikata, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Analiza: Izvoz iz BiH u stalnom padu

SARAJEVO, BANJALUKA - Izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Bosne i Hercegovine u kontinuitetu pada od 2017. godine, a samo tokom 2019. godine taj pad iznosio je tri odsto, dok je istovremeno uvoz u 2019. godini porastao takođe tri odsto.

"Malverzacije u klaonicama u FBiH privremeno obustavile izvoz junetine"

BIJELJINA - Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba izjavio je Srni da je zbog određenih malverzacija u dvije klaonice na području Federacije BiH privremeno obustavljen izvoz junećeg mesa u Tursku, te da će naredne sedmice biti donesena odluka o daljim koracima.

Raste uvoz voća i povrća: Strane voćke preplavile domaće trpeze

BANJALUKA - Kupus iz Sjeverne Makedonije, zelena salata iz Albanije, kruške iz Italije i drugo voće i povrće iz uvoza preplavili su tržište BiH, a o čemu najbolje svjedoče podaci da je tokom prošle godine uvezeno oko 306,7 miliona kilograma raznog voća i povrća, što je za oko 26 miliona više nego 2018. godine.

Ruske vlasti zabranile izvoz maski i medicinskih proizvoda

MOSKVA - Ruska vlada je zbog širenja virusa korona izrekla privremenu mjeru zabrane izvoza, nekih medicinskih proizvoda i opreme, uključujući zaštitne maske i anitivirusne lijekove, koja će važiti do 1. juna.

Otanjio papir za izvoz

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukupan izvoz grafičke i papirne industrije BiH prošle godine bio je vrijedan 289.050.102 KM i manji je za 12,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Najčitanije