Izvoz

Očekivani izvoz do kraja godine veći od 12 milijardi KM

SARAJEVO - Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić izjavio je danas da se očekuje da će ove godine izvoz iz BiH premašiti 12 milijardi KM.

U protekle tri godine vrijednost izvoza 273 miliona KM

SARAJEVO - Oblast proizvodnje obuće u BiH ostvarila je prihod u posljednje tri godine od 322 miliona KM, od čega je 273 miliona KM ostvareno kroz izvoz, rezultat je analize magazina "Poslovne novine" i bonitetne kompanije "LRC BIS".

Kritike iz RS zbog poziva evropskim inspektorima: Izvoz crvenog mesa zapinje na popisu

SARAJEVO - Poziv inspektorima iz Evrope da posjete BiH kako bi odobrili izvoz crvenog mesa u Evropsku uniju je preuranjen, jer su brojna pitanja ostala otvorena, smatraju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Podnesen zvaničan zahtjev za izvoz crvenog mesa u EU

SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Kancelarija za veterinarstvo BiH zvanično su od Evropske komisije zatražili upućivanje misije za odobrenje izvoza crvenog mesa, odnosno, mesa goveda, ovaca i koza iz BiH u EU, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Šarović očekuje da će BiH biti oslobođena zaštitnih mjera EU

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović očekuje da će BiH, nakon današnjeg iznošenja argumenata Evorpskoj komisiji u Briselu, biti oslobođena zaštitnih mjera na uvoz čelika u EU.

Povlastice pumpaju izvoz i proizvodnju

SARAJEVO - Odluka o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe, koja je na snazi od kraja decembra prošle godine, veliki je podstrek i pomoć privrednicima koji se bave proizvodnjom u oblasti tekstila, kože, elektroindustrije, hemijske industrije i hrane.

Izvoz iz RS povećan za 12 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je za sedam mjeseci u spoljnotrgovinskoj razmjeni sa inostranstvom izvezla robu u vrijednosti 2,173 milijarde KM ili 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izvoz iz BiH porastao za 11,8 odsto

SARAJEVO - Izvoz iz Bosne i Hercegovine u sedam mjeseci ove godine iznosio je šest milijardi i 911 miliona KM, što je za 11,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Izvoz Njemačke u SAD premašio uvoz

BERLIN - Izvoz Njemačke u Sjedinjene Države je u prvoj polovini 2018. godine bio za 24,4 milijarde evra veći nego uvoz iz SAD.

Izvoz sporo pobjeđuje uvoz

BANJALUKA - Pokrivenost uvoza izvozom u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 73 odsto, dok je u istom periodu 2017. godine iznosila 70 odsto, saopšteno je u Republičkom zavodu za statistiku RS.

Najčitanije