Jabuka

Šaptač voćkama čuva autohtone vrste voća

CAZIN - Već duže od dvije decenije Muhamed Žunić, voćar iz Cazina, bavi se očuvanjem i kultivacijom autohtonih sorti voća našeg podneblja te kaže kako ovaj neobičan hobi započeo zbog ljubavi prema tim divnim biljkama.

"Crvena jabuka" predstavila spot za pjesmu "Ostat ću te željan”

"Crvena jabuka" večeras je publici predstavila spot za pjesmu "Ostat ću te željan" koji se nalazi na nedavno objavljenom albumu "Tvrđava". Tekst i muzika za ovu pjesmu djelo su Dine Muharemovića. Aranžman su radili lider grupe Dražen Žerić Žera i Laris Pašalić, a produkciju Mirko Šenkovski Geronimo i Marin Meštrović.

Žera: Zabrane su najgora opcija i kada je pandemija i kada nije

Popularna grupa "Crvena jabuka" sa Draženom Žerićem Žerom na čelu benda predstavila je novi studijski album naziva "Tvrđava", koji su mnogi već opisali jakim kao prava tvrđava.

Zbog proljetnih mrazeva prepolovljeni prinosi kruške i jabuke u Srpskoj

BANJALUKA, GRADIŠKA - U Republici Srpskoj pri kraju je berba jabuke i njen rod je umanjen za oko 50 odsto, dok je berba kruške završena, čiji rod je umanjen za 50-60 odsto.

Crvena jabuka i Josip Pejaković objavili spot za pjesmu "Tvrđava"

Grupa Crvena jabuka i Josip Pejaković objavili su spot za pjesmu "Tvrđava", po kojoj će se zvati i novi album sarajevske grupe koji bi se sredinom oktobra trebalo da se nađe pred publikom.

Litija stigla do crkve na Jabuci

PRIJEPOLJE - Auto-moto litija u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti stigla je do Crkve Svetog Ilije na Jabuci kod Prijepolja, a kolonu podrške iz Crne Gore zaustavila je crnogorska policija.

Spriječite da krompir proklija uz samo jednu voćku

Krompir je namirnica koja bi se trebala držati na suvom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krompir.

Strana narandža jeftinija od domaće jabuke

BANJALUKA - U prvih pet mjeseci ove godine u BiH je uvezeno 1.054 tone više citrusa nego u istom periodu prošle godine, a razlog povećanom uvozu je, kako tvrde domaći voćari, visoka cijena domaćeg voća, zbog koje se kupci plićeg džepa radije odlučuju da kupuju i konzumiraju citruse.

Skaka ugostio Žeru iz “Crvene jabuke”

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ugostio je frontmena benda "Crvena jabuka" Dražena Žerića Žeru.

Jabuke bi trebalo držati u frižideru

Australijski stručnjaci za voće objasnili su da bi jabuke trebalo nakon kupovine držati u frižideru, a ne u zdjeli za voće na sobnoj temperaturi. Tvrde da će jabuke tako duže biti svježe.

Najčitanije