Jabuka

Litija stigla do crkve na Jabuci

PRIJEPOLJE - Auto-moto litija u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti stigla je do Crkve Svetog Ilije na Jabuci kod Prijepolja, a kolonu podrške iz Crne Gore zaustavila je crnogorska policija.

Spriječite da krompir proklija uz samo jednu voćku

Krompir je namirnica koja bi se trebala držati na suvom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krompir.

Strana narandža jeftinija od domaće jabuke

BANJALUKA - U prvih pet mjeseci ove godine u BiH je uvezeno 1.054 tone više citrusa nego u istom periodu prošle godine, a razlog povećanom uvozu je, kako tvrde domaći voćari, visoka cijena domaćeg voća, zbog koje se kupci plićeg džepa radije odlučuju da kupuju i konzumiraju citruse.

Skaka ugostio Žeru iz “Crvene jabuke”

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ugostio je frontmena benda "Crvena jabuka" Dražena Žerića Žeru.

Jabuke bi trebalo držati u frižideru

Australijski stručnjaci za voće objasnili su da bi jabuke trebalo nakon kupovine držati u frižideru, a ne u zdjeli za voće na sobnoj temperaturi. Tvrde da će jabuke tako duže biti svježe.

Dojčinović: Mraz dodatno oštetio voćke

GRADIŠKA - Niska temperatura i mraz oštetili su zasade voća u većini krajeva Republike Srpske - nešto manje na području Majevice, a znatnije u potkozarskom kraju, gdje su i najveće površine, izjavio je Srni predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović.

Kolač sa jabukama iz blendera, gotov za 20 minuta

Ovaj recept ćete zavoljeti odmah, kako zbog ukusa, tako i zbog brze pripreme.

Jabuke u službi ljepote

Lice možete njegovati jabukama i to na jednostavan način. Tretman ovim voćem je vrlo djelotvoran, jer štiti organizam od slobodnih radikala, odgovornih za starenje kože.

Banjaluka uz Jelenu Tomašević i "Crvenu jabuku" ušla u novu godinu

BANJALUKA - Više hiljada stanovnika Banjaluke, kao i znatan broj gostiju iz inostranstva, novu 2020. godinu dočekalo je na otvorenom uz koncerte Jelene Tomašević i grupe "Crvena jabuka".

Nova sorta jabuke može da stoji godinu dana

Dvije decenije razvijana, sorta jabuke "kosmik krisp" počela je da se prodaje u SAD, a za nju tvrde da može da stoji u frižideru godinu dana i da se ne pokvari.

Najčitanije