Jabuka

Sedam namirnica koje spremaju organizam za zimu

Jesen je pravo vrijeme da pripremimo organizam za zimu i ono što nas uobičajeno čeka, a to je povećana cirkulacija virusa i veća mogućnost za prehladu.

Јapanska jabuka - prava rajska poslastica

Јesen je doba godine kada prispijeva mnogo vrsta voća. Za ono uobičajeno, poput jabuka, krušaka, šljiva svi znamo, ali u oktobru i novembru u oblasti mediterana prispjeva i kaki ili japanska jabuka.

U toku berba jabuka, rod i do tri puta manji nego lani

GRADIŠKA - Na području Potkozarja i Lijevče polja završena je berba jabuka zlatni delišes, u toku je berba sorte ajdared, a rod je i do tri puta manji nego prošle godine, rekao je Srni viši stručni saradnik za voćarstvo u gradiškoj područnoj jedinici Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Dražen Čekić.

Engleska pita od jabuka, mirisni i sočni voćni užitak

Lagana i prhka, servirana topla ili hladna, sočna engleska pita od jabuka uvijek je dobar izbor kada su u pitanju deserti - može se jesti u svako doba godine, ali idealna je za prohladne večeri koje donose zadnji dani ljeta i oni jesenje koji nam tek predstoje.

Kako ukloniti hemikalije sa voća?

Kad kupujete voće i povrće, vodite računa o tome da li je masno kada ga dodirnete. Ako je masno, znajte da je tretirano hemikalijama. Ovo je poruka gastroenterologa prof. dr Vojislava Perišića koji je u Jutarnjem programu TV Prva govorio o tretiranju proizvoda sa pijace pre nego što ih pojedemo.

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umjetnički doprinos na audio-vizuelnom polju.

Zoljom skidao jabuku na svadbi, snimak kruži društvenim mrežama

Običaj da prilikom dolaska u mladinu kuću, mladoženja puškom pogodi i "skine" jabuku sa krova, veoma je popularan u Srbiji. Na društvenim mrežama sada se pojavio snimak gdje muškarac koji je došao po mladu jabuku je gađao ni manje ni više, nego zoljom.

Šaptač voćkama čuva autohtone vrste voća

CAZIN - Već duže od dvije decenije Muhamed Žunić, voćar iz Cazina, bavi se očuvanjem i kultivacijom autohtonih sorti voća našeg podneblja te kaže kako ovaj neobičan hobi započeo zbog ljubavi prema tim divnim biljkama.

"Crvena jabuka" predstavila spot za pjesmu "Ostat ću te željan”

"Crvena jabuka" večeras je publici predstavila spot za pjesmu "Ostat ću te željan" koji se nalazi na nedavno objavljenom albumu "Tvrđava". Tekst i muzika za ovu pjesmu djelo su Dine Muharemovića. Aranžman su radili lider grupe Dražen Žerić Žera i Laris Pašalić, a produkciju Mirko Šenkovski Geronimo i Marin Meštrović.

Žera: Zabrane su najgora opcija i kada je pandemija i kada nije

Popularna grupa "Crvena jabuka" sa Draženom Žerićem Žerom na čelu benda predstavila je novi studijski album naziva "Tvrđava", koji su mnogi već opisali jakim kao prava tvrđava.

Najčitanije