Jabuke

"Dani jabuke" u Goraždu od 10. do 12.oktobra

GORAŽDE – Šesnaesta privredno-kulturna manifestacija "Dani jabuk" bitće održana u periodu od 10. do 12. oktobra u Goraždu.

Tri napitka koji imaju nevjerovatno dejstvo na naš metabolizam

Tokom ovog ljeta, akcenat smo stavili na zdrave navike, uravnoteženu, zdravu ishranu i redovne treninge, međutim, postoji još jedna zdrava navika, koju bi trebalo da uvrstimo u svoju rutinu, kako bismo ubrzali metabolizam, poboljšali hidrataciju organizma i još efikasnije se borili sa viškom kilograma.

Izvoz svinjetine i jabuka iz Srbije u Kinu bez limita

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da je izvoz svinjskog mesa, kao i jabuka u Kinu, od novembra, dogovoren bez ikakvih kvota i limita.

Privredna afera trese Italiju: Srbin izvozio sok od otrovnih jabuka

Italijanska policija traga za srpskim državljaninom i vlasnikom firme za proizvodnju sokova koji je osumnjičen da je kao član organizovane kriminalne grupe izvozio iz Srbije koncentrovani sok od otrovnih jabuka, a koji je na tržište EU plasiran kao organski.

Među jabukama prevozili dvije tone cigareta

PODGORICA - Dva crnogorska državljana uhapšena su nadomak Napolija u Italiji, nakon što je policija u njihovim kamionima pronašla dvije tone nelegalnih cigareta.

Uvozna jabuka u BiH skoro pa besplatna

BANJALUKA - U Bosnu i Hercegovinu prošle godine uvezeno je oko 800 šlepera konzumne jabuke sumnjivog kvaliteta, što potvrđuje i njena cijena, koja se kretala između deset i 30 feninga po kilogramu, upozoravaju u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Jabuke je najbolje jesti ujutro, a izbjegavati tokom noći

Do sada je bilo uvriježeno mišljenje da vas jedna jabuka dnevno može držati daleko od ljekara. No, zapanjujuća je činjenica da ovaj plod koji jača imunitet ne biste trebali jesti u bilo koje doba dana, a za takvu preporuku postoje i konkretni razlozi.

Ovako se pravi najukusnija pita sa jabukama

Iskoristite sezonu jabuka i napravite ovu preukusnu poslasticu.

Jabuke čuvaju pluća i jačaju imunitet

Izreka da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje nije bez osnova. Stručnjaci su analizirali hemijski sastav ove voćke i utvrdili da su njene fitohemikalije sredstvo protiv najmanje tri vrste karcinoma – pluća, debelog crijeva i jetre.

Putin i Medvedev u voćnjaku: Ako se nešto desi branićemo se jabukom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev su prije održavanja sastanka o razvoju poljoprivrede, posjetili voćnjak sa jabukama poljoprivrednog preduzeća "Rassvet" u Georgijevskom regionu Rusije.

Najčitanije