Jadran

Fekalije u hrvatskom Jadranu vidljive iz svemira

​Fekalije u hrvatskom Jadranu vidljive su iz svemira, prenose hrvatski portali.

Ronioci pronašli nogu mlade Austrijanke koju je usmrtio gliser i očev teg

Policija je u moru kod Malinske na Krku pronašla ključni trag u istrazi smrti mlade Austrijanke Verene Hajnc, koju je prošle sedmice kod popularne plaže Hotela Malin ubio gliser.

Pala sa jedrilice pod propeler u Jadranu

SPLIT - Žena koja je sa suprugom plovila jedrilicom "Soul mate" u Zadarskom arhipelagu pala je sa broda pod propeler i zadobila teške povrede.

Banjalučanin upecao ajkulu

TRSTENIK - Mladi kuvar iz Banjaluke, inače sezonski radnik u Splitu, upecao je ajkulu tokom ribolova na Trsteniku, javljaju hrvatski mediji.

Još jedna ajkula snimljena na Jadranu

Još jedna ajkula snimljena je juče na Jadranskom moru u blizini Primoštena.

Jadran se guši u plastici, među najzagađenijima u Evropi

Zastupljenost plastičnog otpada na dnu Jadranskog mora je među najvećim u Evropi nakon sjeveroistočnog dijela Sredozemnog i Keltskog mora.

Otkriveno kako su umrle dvije sestre na Ugljanu

OSIJEK - Tijelo Marice V. iz Osijeka nađeno je u srijedu predveče, dok je tijelo njene sestre Miroslave V. pronađeno u četvrtak prijepodne u moru kod Ugljena, kod rta Karantun.

Hrvati na Jadranu otkrili gliser sa 1,7 tona droge, objavljen snimak potjere

U prošli petak, 21. septembra u večernjim satima, hrvatska policija dojavila je italijanskim vlastima da se prema njihovoj obali, gradu Peskara kreće gumeni gliser.

Hrvatska traži od Crne Gore da joj vrati "Jadran"

ZAGREB - Školski brod "Jadran" pripada Hrvatskoj koja će učiniti sve da ga vrati u matičnu luku Split, izjavio je u utorak hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević, reagujući na izjave crnogorskog kolege da će brod ostati u Crnoj Gori i ploviti pod zastavom te države.

U Jadran stigle nove opasne vrste ajkula

Zbog zagrijvanja u Jadranu su sve brojnije invazivne vrste, inače neuobičajene za to podneblje. Tako su u posljednjih nekoliko godina u Jadran stigli oštrozubi gušter, afrički kostorog, naduvana riba i slične vrste.

Najčitanije