Jadransko more

Do kraja vijeka na Jadranu češće poplave, ali i požari

SPLIT - Nivo Jadranskog mora mogao bi se do kraja ovog vijeka povećati i do jednog metra, što se može negativno odraziti na priobalna područja, istaknuto na tribini u Splitu s temom "Klimatske promjene: Šta se događa s Jadranskim morem?"

Opatija bajna, biser Jadranskog mora

I počela je, dakle, jesen. Usred avgusta. A počinjala je pomalo još od maja, pa juna, pa nekoliko dana u julu, presecala nas usred vrućine, selila nas za jednu noć iz afričke jare na obale severnih mora.

U Jadranskom moru viđeni neobični morski puževi

U posljednje vrijeme sve češće se mogu čuti vijesti o stanovnicima drugih mora koji su se odomaćili u Jadranu, a jedan od posljednjih je prelijepi morski puž koji je viđen kod ostrva Čiovo.

Iz mora u Istri izvučeno tijelo Poljaka nestalog 2013. godine?

ZAGREB - Iz mora u Istri izvučeno je tijelo najvjerovatnije poljskog ronioca koji je nestao još 2013., piše Glas Istre.

Jadransko more zagađeno, postoji opasnost od zaraze

Usred turističke sezone, Jadransko more je svakim danom sve više zagađeno, a stručnjaci smatraju da zbog toga prete i zaraze.

Oluja na Jadranu, 25.000 munja, cunami na Hvaru

ZAGREB - U kasnim poslepodnevnim satima dijelove Jadrana pogodilo je nevrijeme, a na Hvaru se zbog premještanja poremećaja dogodila pojava meteorološkog cunamija, prenosi Index.hr.

U Jadranskom moru se pojavila otrovna meduza

Kod naselja Betine u Hrvatskoj uočena je tzv. kompas meduza za koju stručnjaci upozoravaju da se nipošto ne smije dirati, jer dodir ove životinje može da izazove žarenje i teške opekotine.

U Jadranskom moru nema ajkula opasnih za ljude

U Jadranskom moru živi populacija morskog psa modrulje koje nisu opasne za ljude, ali su veoma ugrožena vrsta o kojima se mora voditi računa, izjavio je šef Laboratorije za ihtiologiju i ribarstvo u Institutu za bilogiju mora Kotor Aleksandar Joksimović.

Dvojica surfera nestala na Jadranu

PULA - Potraga za dvojicom surfera koja su po orkanskom jugu otišla da jedre na dasci u blizini savudrijskog svjetionika u Istri, nakon čega im se izgubio svaki trag, prekinuta je zbog noći i biće nastavljena sutra, piše iPres.

U crnogorskim vodama ima nafte i gasa, koliko ide državi?

PODGORICA - Prvi brod za seizmička istraživanja nafte i gasa uploviće u crnogorske vode 1. novembra, a prva bušotina je planirana krajem 2019.

Najčitanije