Jadransko more

Turistička sezona u Hrvatskoj na 50 odsto prošlogodišnjeg prometa

BARBAN - Hrvatska ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac izrazila je danas zadovoljstvo tokom turističke sezone u Hrvatskoj, koja je prema njenim riječima ostvarila 50 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je 20 odsto više od očekivanja.

Istru tokom vikenda napustilo više od 100.000 turista

ISTRA - Istru je od petka do danas napustilo više od 100.000 turista, uglavnom iz Britanije, zbog odluke njihove vlade da je za sve koji se vraćaju iz Hrvatske obavezna samoizolacija.

Uhapšen Nijemac koji je gliserom pokosio kupača u Jadranu

ZAGREB - Istarska policija uhapsila državljanina Njemačke (60), koji je gliserom usmrtio svog sunarodnika starog 26 godina ispred plaže Škaraba u Rovinju.

Mladić pao sa jedrilice u Jadran, usmrtio ga propeler

SPLIT - Dvadesetšestogodišnji Nijemac danas je u akvatorijumu između Šolte i Visa pao s jedrilice u more i od povreda zadobijenih od propelera umro na mjestu događaja, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Moćni trojarbolni jedrenjak plovi Jadranom

PODGORICA - Moćni trojarbolni jedrenjak "Crni biser" (Black Pearl) plovi Jadranom.

Prolazak najsjajnije komete nad Jadranom, biće vidljiva za 7.000 godina

Kometa C/2020 F3 (Neovajs) bila je uočljiva prije zore tokom prethodne nedjelje na radost ljubitelja sjevernog neba. Kažu da je to jedna od rijetkih kometa koja je postala vidljiva tokom ovog vijeka, a smatra se uljezom Sunčevog sistema. Naziva se još i Velika kometa 2020. godine.

Kit zalutao u Jadransko more, viđen kod Šibenika

U vodama kod ostrva Žirje nedaleko od Šibenika jutros je viđen kit.

Makarska rivijera: Samoizolacija ekser u sanduk za turizam

MAKARSKA - Iznajmljivači i ugostitelji na Makarskoj rivijeri kažu da je odluka o samoizolaciji za putnike iz BiH "posljednji ekser u mrtvački sanduk" turističke sezone. Računali su, kažu, na goste iz BiH, oni dolaze svake godine, a mnogi su sklopili i porodična prijateljstva.

Do kraja vijeka na Jadranu češće poplave, ali i požari

SPLIT - Nivo Jadranskog mora mogao bi se do kraja ovog vijeka povećati i do jednog metra, što se može negativno odraziti na priobalna područja, istaknuto na tribini u Splitu s temom "Klimatske promjene: Šta se događa s Jadranskim morem?"

Opatija bajna, biser Jadranskog mora

I počela je, dakle, jesen. Usred avgusta. A počinjala je pomalo još od maja, pa juna, pa nekoliko dana u julu, presecala nas usred vrućine, selila nas za jednu noć iz afričke jare na obale severnih mora.

Najčitanije