Jaguar

Novi model Jaguar C-Type

Evo iznenađenja za fanove Jaguara.

Jaguar bez novih modela do 2025. godine

​Jaguar je u junu najavio da će se od 2025. godine sa potpuno električnim asortimanom pozicionirati u višem segmentu tržišta, i to kao dio strategije "Reimagine" koju je postavio izvršni direktor Jaguar Land Rovera, Thierry Bollore.

Jaguar Land Rover će sarađivati sa Teslom

Da se JLR nije priklonio američkom proizvođaču, morali bi da plate astronomske penale u EU.

Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E

Britanski proizvođač automobila Jaguar potvrdio je danas svoju dugoročnu budućnost s potpuno električnom serijom Formule E, pri čemu nova era s proizvodnjom Generacije 3 treba da startuje sljedeće godine.

Predstavljen novi Jaguar XF za 2021.

Britanski proizvođač je nakon pet godina osvježio aktuelni XF. Jaguar je objavio fotografije i tehničke detalje restilizovanog modela, a redizajnirane su obje varijante - limuzina i karavan.

Jaguar iz 1952. na aukciji, početna cijena 135.000 dolara

Ovih dana obznanjeno je da se na aukciji kuće “Bring A Trailer” prodaje otvoreni dvosjed Jaguar XK120 iz 1952. legendarnog glumca Klarka Gablea. Ovaj bezvremenski klasik Klark je kupio i odmah ga odnio da se modifikuje.

"Procurile" fotografije novog Jaguara F-Type

Tri dana pred promociju na internetu su se pojavile zvanične fotografije novog Jaguara F-Type u kupe i kabriolet verzijama.

Baterije nisu dobro rješenje - Jaguar ima drugu ideju za električni SUV

Jaguar je bio prvi premijum proizvođač koji je ponudio potpuno električno SUV vozilo kada je lansirao I-Pace, ali bi se ipak mogao odlučiti za drugačiji pogon.

"Jaguar Land Rover" obustavlja proizvodnju na nedjelju dana

Britanski proizvođač zaustaviće svoje pogone na Ostrvu početkom novembra, kako bi se izborio s eventualnim posljedicama izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU bez sporazuma.

Da li će BMW da kupi Jaguar Land Rover?

O tome da je BMW zainteresovan za povezivanja sa drugim proizvođačima priča se već neko vrijeme, a analitičari iz Sanford C. Bernsteina kažu da bi Bavarci trebalo da kupe britanski Jaguar Land Rover (JLR) koji je trenutno u vlasništvu indijskog Tata Motorsa. Na taj način bi obe strane mogle da profitiraju i da jedna drugoj pomognu u daljem razvoju.

"Jaguar lend rover" najavio proizvodnju električnih modela

LONDON - "Jaguar lend rover" (JLR) saopštio je danas da će uložiti milione funti u proizvodnju električnih automobila u Britaniji.

Jaguar neće odustati od benzinca u novoj generaciji XJ

Uprkos tranciziji Jaguara na novu platformu namijenjenu električnim automobilima, nova generacija limuzine XJ će i dalje imati standardan benzinski pogon.

Jaguar E-Type se vraća na tržište kao model na struju

Vjerovatno najljepši model u isoriji autoindustrije, Jaguar E-Type, vraća se u proizvodnju s potpuno električnim pogonskim sklopom.

Da li PSA kupuje Jaguar Land Rover?

Procurjeli su dokumenti koji ukazuju na namjeru francuske PSA grupacije da kupi britanski Jaguar Land Rover (JLR).

Čuveni dizajner: Tabletu nije mjesto u automobilu

Šef dizajna Jaguara, Ijan Kalam (Ian Callum) kaže da - dok je on na toj poziciji - u vozilima ove marke nećete vidjeti velike ekrane poput tableta preko kojih bi se se vršila sva podešavnja i kontrolisale funkcije automobila.

Najčitanije