Jaja

Košarac i Satler razgovarali o izvozu crvenog mesa u EU

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom o mogućnosti izvoza crvenog mesa iz BiH u EU.

Shakshuka: Jelo za svako doba dana i godine

Obična kajgana, jaja na oko ili tvrdo kuvana jaja ponekad mogu dosaditi i najvećim ljubiteljima ove namirnice. Kao spas od uobičajene rutine za doručak dolazi shakshuka - jelo koje je dio svakog izraelskog doručka, a jednako je popularno u mediteranskim, ali i bliskoistočnim zemljama.

Da li jaja kriju tajnu univerzuma?

Jaje uzimamo zdravo za gotovo, ali ako se malo zamislimo i zavirimo kroz njegovu ljusku od kalcijum-karbonata, otkrićemo čitav mikrokosmos koji se ne razlikuje od cijelog svemira.

Koliki je rok upotrebe kuvanih jaja?

Primarni cilj uskršnih obojenih jaja je da budu lijep ukras, pa nije ni čudo što ih većina ljudi drži nekoliko dana na sobnoj temperaturi kako bi bila izložena pogledima.

Farbanje jaja u koprivi i špinatu

​Ofarbajte uskršnja jaja pomoću prirodnih boja, a po receptu naših baka...

Farbanje jaja namirnicama iz kuhinje

Svake godine djeca i odrasli tradicionalno boje jaja na Vaskrs na različite načine, te svojim idejama zadivljuju mnoge.

Ofarbajte jaja u mermernu indigo boju

Za dekorisanje mermernih indigo jaja biće vam potreban lak za nokte indigo boje (možete koristiti i druge boje ukoliko nemate plavu), uz tehniku dekorisanja noktiju, zvanu water marbling. Iako ova tehnika sama po sebi sa sobom nosi dosta nereda, njen krajnji rezultat je toliko lijep, da možete da zanemarite nedostatke.

Punjena jaja na francuski način

Punjena jaja su uvijek dobrodošla!

Jaja u SAD skuplja 180 odsto, prodaja porasla

NJUJORK - Amerikanci su nagrnuli da kupuju jaja praveći zalihe zbog krize izazvane epidemijom koronavirusa, jer više kuvaju obroke kod kuće, što je dovelo do nestašica i skoka cijena tog artika u nekim supermarketima, prenosi (CNN).

Recept koji uspijeva svima: Napravite 'crnca bez jaja'

Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, ako još niste, pravo je vrijeme da probate "crnca bez jaja".

Najčitanije