Jaja

Ledena jaja prekrila plažu u Finskoj

Finsku plažu na ostrvu Hailuotou prošlog vikenda prekrila su ledena jaja. More je izgledalo kao pregršt velikih ledenih, bijelih jaja, stisnutih jedno uz drugo. Fotografije ovog rijetkog prirodnog fenomena objavio je Risto Mattila, amaterski fotograf.

Indijac zbog opklade pojeo 41 jaje i umro

U gradu Jaunpur u Indiji desila se tragedija. Muškarac po imenu Subaš Jadav (42) krenuo je na pijacu s prijateljem.

Jaja Ture optužio FIFA: Ne rješava se pitanje rasizma

Bivši vezista Barselone i Mančester Sitija Jaja Ture optužio je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da nije zainteresovana da riješi problem oko rasizma.

Protein budućnosti: Jaja "bez ljuske"

​Biljni proteini nisu ništa novo, te se u ljudskoj ishrani nalaze već neko vrijeme. U posljednje vrijeme ipak dobijaju i nove oblike, a posljednji stiže kao biljna varijanta namirnice koja je dio ljudskog doručka od samog početka istorije.

Živinari iz BiH se pripremaju za izvoz jaja za preradu u EU

Direktor Kancelarije za veterinarstvo Bosne i Hercegovine Ljubomir Kalaba izjavio je da će sve kompanije koje budu izrazile interes za izvoz jaja za preradu i proizvoda od jaja, a za koje se utvrdi da ispunjavaju propisane uslove za izvoz takvih proizvoda u EU, biti uvrštene u spisak objekata iz kojih je dozvoljen izvoz ovih proizvoda u EU.

Bosni i Hercegovini odobren izvoz jaja u Evropsku uniju

​Bosni i Hercegovini odobren je izvoz jaja za preradu na tržište Evropske unije. Na sjednici Stalnog komiteta za bilje, životinje, hranu i hranu za životinje sekcije za kontrole i uslove uvoza Evropska komisija dala je "zeleno svjetlo“ za početak izvoza i ove vrste hrane iz naše zemlje u EU.

Treba li jesti jaja tokom ljeta?

Svi smo barem jednom čuli kako bismo trebali izbjegavati jesti jaja tokom vrućih ljetnih mjeseci jer nam mogu učiniti više štete nego koristi.

Dva jajeta šest dobrobiti

Jaja su namirnica o kojoj su kružile mnoge neistine, iako je jedna od osnovnih namirnica koja je othranila mnoge naraštaje.

Jaja Ture kod Klea u kineskom Ćingdau

Bivši vezni fudbaler Barselone i Mančester Sitija Jaja Ture karijeru nastavlja u kineskom drugoligašu Ćingdao Hanžaiju.

Jaja Ture završio karijeru

Bivši vezni fudbaler Barselone i Mančester Sitija Jaja Ture okončao je karijeru u 35. godini, potvrdio je njegov menadžer Dmitri Seluk.

Najčitanije