Jama

Jama "Omazići" neće raditi mjesecima

BANOVIĆI - Požar u jami "Omazići" Rudnika mrkog uglja Banovići u Banovićima još nije ugašen. Po procjeni struke, rudari bi se u ovu jamu mogli vratiti tek za četiri-pet mjeseci.

Riponjina jama kao mamac za turiste

BOSANSKI PETROVAC - Lokalna vlast u Bosanskom Petrovcu planira da veličanstvenu pećinu Riponjina jama, čija je unutrašnjost detaljnije istražena tek u posljednjih godinu dana, pretvori u privlačnu destinaciju za speleologe, ljubitelje avanture, ali i turiste širom svijeta.

Dvogodišnjak koji je upao u septičku jamu u stabilnom stanju

Dvogodišnji dječak iz sela Arbanasce nadomak Prokuplja, koji je upao u septičku jamu, danas je skinut sa respiratora u Kliničko-bolničkom centru Niš i u stabilnom je stanju, rekli su u prokupačkoj Bolnici.

Pomen na žrtve Pridvoračke jame: Na groblju niče spomen obilježje

TREBINJE - Potomci uglednih hercegovačkih Srba, stradalih u ljeto 1941. godine od strane svojih komšija ustaša, koje su ih pobacale u Pridvorački jamu kod Trebinja, pokrenuli su inicijativu da se ovim mučenicima sagradi Spomen obilježje u Pravoslavnom groblju u Trebinju.

Migranti upali u jamu na Plješevici, izvlačili ih pripadnici GSS

BIHAĆ - Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Bihaća sinoć su, u kasnim noćnim satima, spasili 11 migranata iz jame u koju su upali na planini Plješevici, dvadesetak kilometara od Bihaća.

Majka koja je bacila bebu u septičku jamu puštena iz pritvora

APATIN - Sabrina N. (25) iz Apatina, majka koja je nakon porođaja svoju mrtvu bebu bacila u septičku jamu, saslušana je i puštena iz pritvora.

Osumnjičenoj za bacanje bebe u jamu već umrlo jedno dijete

APATIN - Sabrina N. (25) bacila je, kako se sumnja, osmomjesečno dijete u septičku jamu u dvorištu kuće u Pionirskoj ulici u Sonti kod Apatina.

Zločin zaprepastio Vukovar: Zamotao ženino tijelo u plahtu i bacio u jamu

VUKOVAR - Gnusan zločin zaprepastio je mještane malog sela Petrovci nedaleko od Vukovara, kada je u septičkoj jami jedne od porodićčnih kuća pronađeno tijelo Anice Buila (46) iz Petrovaca.

Užas u Vukovaru: Tijelo žene pronađeno u septičkoj jami, uhapšen muž

VUKOVAR - Tijelo mrtve osobe pronađeno je u mjestu Petrovci nedaleko od Vukovara, a prema prvim nezvaničnim informacijama radi se o ženskoj osobi čiji je nestanak porodica prijavila u julu.

Amerikanci bi od Riponjine jame napravili atrakciju

BOSANSKI PETROVAC - Da Amerikanci imaju Riponjinu jamu, napravili bi od nje turističku atrakciju jer je riječ o neprocjenjivom prirodnom bogatstvu, kaže Dubravka - Dunja Kartal (60), rodom iz Bosanskog Petrovca, a nastanjena u Atlanti, prijestonici američke države Džordžija.

Najčitanije