Jama

Zločin zaprepastio Vukovar: Zamotao ženino tijelo u plahtu i bacio u jamu

VUKOVAR - Gnusan zločin zaprepastio je mještane malog sela Petrovci nedaleko od Vukovara, kada je u septičkoj jami jedne od porodićčnih kuća pronađeno tijelo Anice Buila (46) iz Petrovaca.

Užas u Vukovaru: Tijelo žene pronađeno u septičkoj jami, uhapšen muž

VUKOVAR - Tijelo mrtve osobe pronađeno je u mjestu Petrovci nedaleko od Vukovara, a prema prvim nezvaničnim informacijama radi se o ženskoj osobi čiji je nestanak porodica prijavila u julu.

Amerikanci bi od Riponjine jame napravili atrakciju

BOSANSKI PETROVAC - Da Amerikanci imaju Riponjinu jamu, napravili bi od nje turističku atrakciju jer je riječ o neprocjenjivom prirodnom bogatstvu, kaže Dubravka - Dunja Kartal (60), rodom iz Bosanskog Petrovca, a nastanjena u Atlanti, prijestonici američke države Džordžija.

Od 1. septembra kontrola septičkih jama u Banjaluci

BANJALUKA - Vodna inspekcija i Komunalna policija Grada Banjaluka od 1. septembra krenuće u kontrole septičkih jama po domaćinstvima u svim dijelovima grada gdje ne postoji izgrađena kanalizaciona mreža, kako ne bi dolazilo do izlivanja fekalija po putevima i lokalnim vodotokovima.

Rudari odbijaju izaći iz jame "Stranjani"

SARAJEVO - Rudari druge smjene jame "Stranjani" Rudnika mrkog uglja Zenica, koji su sinoć odbili izaći iz jame, još su ispod zemlje u znak protesta zbog nedostatka radnika i tamo će ostati dok uprava Rudnika ne riješi ovaj problem.

Grom udario u septičku jamu, eksplodirala im WC školjka

Bračni par iz Floride je doživio neugodno iskustvo sa svojom WC školjkom.

Teško povrijeđen rudar u rudniku "Jama"

BOR - U nesreći koja se dogodila na dubini od 700 metara u podzemnom rudniku "Jama" u Boru, teško je povrijeđen 45-godišnji rudar Darko P, objavile su "Večernje novosti" na svom portalu.

Nakon sedam decenija petokraka zamijenjena krstom na jami Jagodnjači

LJUBINJE - Spomen-obilježje na jami Jagodnjači u Ržanom dolu, kod Ljubinja, sagrađenom na mjestu na kome su, u junu 1941. godine, Srbe ovoga kraja pobacale komšije Hrvati i muslimani, dobilo je novo, pravoslavno znamenje sa krstom i drugu spomen-ploču.

Pronašli jednu od najstarijih pećina u Evropi

BOSANSKI PETROVAC - Speleolozi su fascinirani prizorima koje su zatekli u dosad neistraženoj Riponjinoj jami, u selu Smoljana, u opštini Bosanski Petrovac, za koju se vjeruje da je možda i jedna od najstarijih pećina u Evropi.

Spasili psa iz jame duboke 26 metara

​BOSANSKI PETROVAC - Lovačkog psa koji je najmanje 15 dana bio u dubokoj jami u koju je upao u mjestu Bravsko, kod Bosanskog Petrovca, izvukli su i tako ga spasili sigurne smrti speleolozi Tomica Grbić iz Speleološkog društva "Crni vrh" iz Bosanskog Petrovca i Sanja Mejac iz Slovenije.

Najčitanije