Janaf

Nobilo: Nema šanse da Plenković nije znao za aferu "Janaf"

ZAGREB - Hrvatski advokat Ante Nobilo tvrdi da nema šanse da premijer Andrej Plenković nije znao ništa o navodnoj korupcionaškoj aferi u državnoj firmi "Janaf".

Obrt u aferi "Janaf"

ZAGREB - Totalni obrt u navodnoj korupcionaškoj aferi sa državnom firmom "Janaf", nakon što jedan od 11 uhapšenih Krešo Petek, prema pisanju današnjeg hrvatskog nedjeljnika "Nacional", koji tvrdi da je imao uvid u dokumentaciju USKOK-a, u svojoj odbrani naveo da je dva miliona kuna dao za finansiranje predsjedničke kampanje.

Objavljeno ko je sve bio u klubu kada je Petek donio mito Kovačeviću

Notorni klub u Slovenskoj 9 nedavno uhapšenog bivšeg šefa "Janafa" Dragana Kovačevića u centar pažnje došao je nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još desetorice okrivljenih od kojih su dvojica saborski zastupnici.

Preduzetnici traže ostavke hrvatskih ministara zbog kršenja propisa

Hrvatsko udruženje Glas preduzetnika trži ostavke svih ministara koji su za vrijeme "zaključavanja", usljed virusa korona posjećivali "Klub", u vlasništvu uhapšenog šefa uprave Janafa Dragana Kovačevića.

Milion evra pronađeno u automobilu Dragana Kovačevića?

ZAGREB - U automobilu koji se povezuje s Draganom Kovačevićem, nedavno uhapšenim šefom Jadranskog naftovoda (Janaf), pronađeno je oko milion evra, prenosi zagrebačka TV N1.

Jakov Kitarović bio u istoj zgradi kada je Petek šefu Janafa predao mito

Istog dana kad je Krešo Petek navodno donio mito od 1,96 miliona kuna direktoru Janafa, Draganu Kovačeviću, policijska pratnja koja ih je tada nadzirala snimila je kako iz prostora na adresi Slovenskoj 9 u Zagrebu izlazi i suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

USKOK otkrio Kovačevićeve dogovore za orgije: "Ugrijte četiri"

Prateći skoro godinu dana komunikaciju šefa "Janafa" Dragana Kovačevića, USKOK je otkrio da je uz vođenje firme i predavanja iz ekonomije organizovao i orgije. Ili kako to istražioci nazivaju "zabave za svoje prijatelje i kolege koje su uključivale mlađe ženske osobe koje je trebalo platiti".

Gradonačelnici Barišić i Grgić idu mjesec dana u istražni zatvor

Gradonačelnicima Velike Gorice Draženu Barišiću i Nove Gradiške Vinku Grgiću, osumnjičeni u aferi "Janaf" za trgovanje uticajem i primanje mita određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Milanović o aferi Janaf: Meni ova istraga nije jasna

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je, povodom afere "Janaf", izjavio da mu nije jasno zašto direktor "Janafa" Dragan Kovačević i preduzetnik Krešo Petek nisu uhapšeni tokom primopredaje 1,96 miliona kuna mita, nakon što je policija snimila okolnosti tog događaja.

"Slučaj Janaf": Uhapšen gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić

Nakon što mu je skinut imunitet, uhapšen je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov dojučerašnji saborski poslanik, prenijeli su hrvatski mediji navodeći da je slučaj povezan sa “slučajem Janaf”.

Najčitanije