Janez Janša

Janšino pismo građanima Slovenije pod lupom inspekcije

LJUBLJANA - U Sloveniji je pokrenut inspekcijski postupak za provjeru zakonitosti odluke premijera Janeza Janše da se građanima na kućne adrese dostavi pisani poziv i zahtjev da se što prije vakcinišu, a u Vladi Slovenije su iznenađeni odlukom inpsekcije.

Janšu provjerava antikorupcijska komisija

LJUBLJANA - Slovenačka antikorupcijska komisija (KPK) pokrenula je danas postupak kako bi utvrdila da li je premijer Janez Janša došao u sukob interesa postavljajući na čelo državne ustanove advokata koji je godinama zastupao njega i njegovu stranku u različitim sudskim postupcima.

Janša: Sadržajan sastanak sa Dodikom o situaciji u BiH

LJUBLJANA - Premijer Slovenije Janez Janša rekao je da je večeras u Ljubljani imao sadržajan sastanak sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom o situaciji u BiH.

Dodik se sastao s Janšom u Ljubljani

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Ljubljani sa premijerom Slovenije Janezom Janšom.

Janša i ministar odbrane Tonin dobili prijetnje smrću

LJUBLJANA - Slovenački premijer Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću, a sličnu pretnju dobio je i ministar odbrane Matej Tonin, javili su večeras slovenački mediji.

Janša: Avganistan je najveći poraz NATO-a u istoriji

LJUBLJANA - Slovenački premijer Janez Janšas opisao je danas situaciju u Avganistanu i predaju savremenog oružja u ruke talibana kao "najveći poraz u istoriji NATO".

Slovenci protestovali protiv Janše

STRAZBUR - Grupa Slovenaca protestovala je danas ispred zgrade Evropskog parlamenta protiv premijera Janeza Janše zahtijevajući zaštitu vladavine prava u Sloveniji, koja je 1. jula preuzela predsjedavanje Savjetom Evrope.

Janša: Epidemija u Sloveniji biće pobijeđena do ljeta

LJUBLJANA - Slovenački premijer Janez Janša najavio je danas da će u Sloveniji epidemija kovida-19 biti "obuzdana" za nekoliko nedjelja i dodao da smatra kako je na bolest imuno već oko 40 odsto stanovništva.

Direktor slovenačke novinske agencije tuži premijera Janeza Janšu

LJUBLJANA - Direktor slovenačke novinske agencije STA Bojan Veselinovič je najavio da će tužiti premijera Janeza Janšu nakon što je predsjednik vlade Slovenije na Twitteru implicirao da je bio umešan u "ubistvo" bivšeg glavnog urednika STA (Boruta Meška), pre više od decenije.

Janšina žena primila prijeteće pismo

LJUBLJANA - Supruga slovenačkog premijera Janeza Janše Urška Bačovnik i doktor u bolnici u Celju primila je prijeteće pismo u kome je nepoznata osoba prijetila njoj i njenoj porodici.

Najčitanije