Janez Janša

Janša: Epidemija u Sloveniji biće pobijeđena do ljeta

LJUBLJANA - Slovenački premijer Janez Janša najavio je danas da će u Sloveniji epidemija kovida-19 biti "obuzdana" za nekoliko nedjelja i dodao da smatra kako je na bolest imuno već oko 40 odsto stanovništva.

Direktor slovenačke novinske agencije tuži premijera Janeza Janšu

LJUBLJANA - Direktor slovenačke novinske agencije STA Bojan Veselinovič je najavio da će tužiti premijera Janeza Janšu nakon što je predsjednik vlade Slovenije na Twitteru implicirao da je bio umešan u "ubistvo" bivšeg glavnog urednika STA (Boruta Meška), pre više od decenije.

Janšina žena primila prijeteće pismo

LJUBLJANA - Supruga slovenačkog premijera Janeza Janše Urška Bačovnik i doktor u bolnici u Celju primila je prijeteće pismo u kome je nepoznata osoba prijetila njoj i njenoj porodici.

Janša o otcjepljenju Slovenije: Uloga vojske bila ključna

LJUBLJANA - Tokom ceremonije kojom je obilježena 30-godišnjica od donošenja zakona o vojnoj obavezi u Sloveniji, premijer Janez Janša je istakao da je uloga oružanih snaga Slovenije bila ključna za sticanje slovenačke nezavisnosti.

Milanović: Navodni papir o podjeli BiH je veliko sr**e

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je da je navodni dokument o mijenjanju granica na Balkanu "veliko sra**e", nadajući se da nije došao iz Slovenije.

NATO nema komentar o navodnom Janšinom dokumentu

PODGORICA - NATO nije upoznat sa slovenačkim non paperom, kojim se navodno predviđa "komadanje BiH, u promjena granica država bivše SFRJ.

Džaferović: Podjela BiH vodi region i Evropu u rat

SARAJEVO - Bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, o navodnom slovenačkom non paperu koji predviđa raspad BiH i promjene granica u regionu, poručuju da neće dozvoliti da se atakuje na teritoriju te države, njenu nezavisnost i integritet.

Vučić: Ne znam za ideju o mirnom razlazu BiH, ne osuđujem i ne hvalim

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije vidio, niti zna za ikakvu inicijativu o mirnom razlazu BiH ističući da je iznenađen licemjerjem "beogradske čaršije" koja je nešto napala, a da nema pojma o čemu se radi.

Turkovićeva o "non paperu": Neko hoće da otvori Pandorinu kutiju u BiH

SARAJEVO - Teritorijalni integritet BiH je neupitan. Uvjerena sam da niko ozbiljan unutar Evropske unije ne može usvojiti ideju da ima pravo ugrožavati nečiji integritet, pa čak i ako unutar BiH imamo retrogradne snage koje to pokušavaju nametnuti kao legitimnu priču.

Objavljen Janšin "non paper"

LJUBLJANA - Iako još niko zvanično nije potvrdio njegovo postojanje, slovenački mediji objavili su "non paper" koji je Janez Janša, premijer Slovenije uputio u Brisel, između ostalog, i Šarlu Mišelu, predsjedniku Evropske komisije, a u kojem se, između ostalog, navode ideje o podjeli Bosne i Hercegovine.

Najčitanije