Janez Kopač

Kopač: Dobro je da se investira

TREBINJE- Energija iz svih energetskih izvora dobro je došla, samo ukoliko ne predstavlja problem ekologiji, odnosno životnoj sredini, zaključeno je na sastanku direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića i njegovih saradnika sa ministrom energetike i rudarstva RS Petra Đokića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, kao i ministrom Crne Gore za kapitalne investicije Mladenom Bojanićem, te predstavnikom Vlade Sjeverne Makedonije i direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Jugoistočne Evrope Janezom Kopačem.

Janez Kopač: Građani žele čistu energiju

Da bi BiH uspješno provela energetsku tranziciju, mora promijeniti zakone i nastaviti raditi na promociji čiste energije, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Janez Kopač, generalni sekretar Energetske zajednice u Beču.

Kopač: Takse na CO2 će ubiti Blok 7 TE Tuzla

TREBINJE - Janez Kopač, direktor Sekretarijata Energetske zajednice rekao da je dekarbonizacija velika utakmica na globalnom nivou, te da će pobjednik biti razvijeni svijet na dugi period.

Politika koči napredak energetike

BEČ - Bosna i Hercegovina je žrtva vlastitog ustavnog uređenja i nedostatka političke volje, koji su kočnice postizanju napretka u oblasti energetike, navedeno je u najnovijem godišnjem izvještaju o implementaciji evropskih energetskih regulativa.

Janez Kopač za 'Nezavisne': Zbog kršenja obaveza prema Energetskoj zajednici kaznićemo oba entiteta

BEČ, BANJALUKA - Zbog neispunjavanja obaveza prema Energetskoj zajednici u vezi s Trećim energetskim paketom biće kažnjeni bh. entiteti, rekao je Janez Kopač, direktor Sekretarijata Energetske zajednice.

Kopač: Usvojiti zakon o regulatoru struje ili slijede sankcije

SARAJEVO - Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač pozvao je danas ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da što prije pokrene proceduru usvajanja zakona o regulatoru električne energije i gasa, prenosa i tržišta električne energije BiH i najavio da bi BiH, u suprotnom, mogla biti suočena sa novim sankcijama.

Najčitanije