Japan

Najviši stepen upozorenja zbog virusa korona u Tokiju

TOKIO - Stručnjaci zdravstvenih službi objavili su danas najviši stepen upozorenja na virus korona u Tokiju zbog rekordnog broja zaraženih.

Poslanik priznao da je primio novac od kineske kompanije

Poslanik japanske vladajuće Liberalno demokratske partije Takaki Širasuka priznao je da je primio milion jena, odnosno 9.300 američkih dolara, od jedne kineske kompanije zainteresovane za ulazak na japansko tržište kockarnica, koje je u nastajanju.

Tokio: Klaster povezan sa pozorišnom predstavom

Zdravstveni eksperti u Tokiju apelovali su na više od 800 gledalaca jedne pozorišne predstave da se testiraju na virus korona, nakon što je potvrđeno da su članovi mužicke grupe koji su nastupali u toj predstavi zarazili najmanje 20 osoba.

Jela sirovo meso, u grlu joj pronašli crva od četiri centimetra

Jedenje sirovog mesa nosi rizik od toga da uz uživanje u ukusu dobijete i parazita. Japanski specijalitet sašimi je posebno zloglasan po tom pitanju, jer se u njemu može naći nekoliko vodenih parazita.

I Tokio bilježi rekrodan porast slučajeva virusa korona

TOKIO - U Tokiju je su posljednja 24 sata prijavljena 224 nova slučaja virusa korona, što je najveći dnevni bilans od početka epidemije.

Japan broji mrtve u poplavama, kiša nastavlja da pada

TOKIO - Kiša koja je već izazvala smrtonosne poplave na jugu Japana u srijedu je nastavila jako da pada i kreće se sjeveroistočno, preplavljujući velike površine. Rijeke su nabujale, pokrenula su se klizišta, što je uništilo kuće i puteve, a u nekoliko dana poplava poginulo je najmanje 58 ljudi.

Saradnja Koike i Abea povodom pandemije i Olimpijskih igara

TOKIO - Novoizabrana guvernerka Tokija Juriko Koike i njen politički rival japanski premijer Šinzo Abe postigli su dogovor o zajedničkom upravljanju pandemijom kako bi Olimpijske igre mogle bezbjedno da se održe naredne godine, prenio je AP.

U Japanu prva zabrana gledanja u ekran telefona tokom hodanja

TOKIO - Japanski grad Jamato prvi je uveo zabranu navike viđene širom svijeta: pješaci zalijepljeni za ekrane telefona dok šetaju, ponekad opasno nesvjesni svog okruženja. Putnike koji su stigli na željezničku stanicu u Jamato dočekala su obavještenjai kojima se najavljuje nova zabrana, a koja se odnosi na sva pješačka kretanja na javnim cestama, trgovima i parkovima.

Japan neće ponovo uvoditi vanredno stanje

TOKIO - Japan neće ponovo uvesti vanredno stanje, iako raste broj novozaraženih korona virusom, izjavio je portparol japanske vlade.

Japanci napravili pametnu masku za lice

Maske za lice postale su obavezne u mnogim zemljama širom svijeta, tako da je vjerovatno bilo samo pitanje vremena kada će neko da stvori pametnu verziju, sa mogućnošću povezivanja na internet.

Najčitanije