Japan

Japan daleko ispred svih: Spremni za emitovanje 8K sadržaja

Dok je ostatak svijeta tek prigrlio 4K rezoluciju pri emitovanju sadržaja u Japanu stvari kreću dalje te će uskoro biti dostupni i sadržaji u 8K rezoluciji.

Broj stogodišnjaka u Japanu u porastu 48 godina zaredom

U odnosu na prethodnu godinu broj stogodišnjaka u Japanu je porastao za tri odsto i iznosi rekordnih 69,785 odsto, od čega 90 odsto čine žene, objavila je u petak japanska vlada.

Japan otvara tržište za strane radnike

HANOJ - Japan se priprema da primi veći broj stranih radnika jer se njegova populacija nalazi na ivici ozbiljnog opadanja, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Taro Kono.

Rusija i Japan nakon 70 godina pregovora zaključuju mirovni sporazum

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin predložio je na plenarnoj sjednici "Daleki istok: Proširenje granica mogućnosti" u okviru Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku zaključivanje mirovnog sporazuma između Rusije i Japana do kraja godine bez preduslova.

Japanski teniseri napravili izmjene u timu

U teniskoj Dejvis kup selekciji Japana, koja dočekuje tim Bosne i Hercegovine u plejof susretu za Svjetsku grupu, prijavljene su izmjene igrača, te je novi sastav domaćeg tima po rankingu nešto slabiji u odnosu na prvobitno najavljenu postavu.

Broj žrtava u Japanu povećan na 44

TOKIO - Broj poginulih u snažnom zemljotresu koji je pogodio sjeverni Japan povećan je na 44, dok je 660 lica povrijeđeno, saopštila je danas Vlada.

Dejvis kup reprezentacija BiH na putu za Japan gubi dan priprema

Bosanskohercegovačka Dejvis kup reprezentacija, za koju igraju teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, susrela se s poteškoćama na putu u Japan, gdje će od 14. do 16. septembra protiv selekcije te zemlje igrati plejof meč za ulazak u Svjetsku grupu.

Japan nova Trampova "meta broj jedan"?

NJUJORK - Prijetnje uvođenjem tarifa na uvoz automobila u SAD su ponovo na dnevnom redu, a Japan bi mogao da bude nova "meta broj jedan" predsjednika Donalda Trampa, ocjenjuje danas američka televizija CNBC.

Snažan zemljotres pogodio Japan

TOKIO - Snažan zemljotres jačine sedam stepeni Rihtera pogodio je danas oblast jugoistočno od Saporoa u Japanu, saopštio je američki Geološki institut.

Najmanje 10 mrtvih poslije naleta tajfuna u Japanu

Najmanje 10 ljudi je nastradalo, a više od 300 je povrijeđeno u naletu tajfuna Džebi na zapadu Japana, koji je nanio veliku materijalnu štetu i izazvao haos na aerodromu u Osaki.

Najčitanije