Japan

Japan se sprema za uvođenje 6G mreže

Japanska vlada odlučila je da započne pripreme za uvođenje mobilne mreže šeste generacije (6G), s namjerom da ta ultrabrza mreža u Japanu započne s radom 2030. godine.

Japanci odlučili: Spavanje na poslu obavezno

Japanski poslodavci odlučili su da spavanje na radnom mjestu postaje dio radnih obaveza svakog zaposlenog.

U Japanu je najprodavaniji automobil, a u Evropi prava egzotika

Najtraženiji model u 2019. bila je jedna Honda koju nemamo prilike da vidimo na našim putevima.

Osim medalja, Japanci i krevete za olimpijsko selo prave od recikliranog kartona

Organizatori nadolazećih Olimpijskih igara u Tokiju odlučili su da iskoriste potencijal recikliranih stvari te će nakon medalja i olimpijske baklje, od recikliranog materijala biti i kreveti u olimpijskom selu.

Bivši šef Nisana prvi put od bjekstva iz Japana razgovarao s novinarima

BEJRUT - Odbjegli bivši šef Nisana Karlos Gosn poručio je danas u prvom obraćanju medijima u Bejrutu, nakon što je prošlog mjeseca pobjegao u Liban iz Japana gdje ga je čekalo suđenje zbog optužbi za finansijske malverzacije, da te optužbe nisu istinite i da je došao da skine ljagu sa svog imena.

Japan Airlines poklanja 50.000 povratnih karata - uz tri uslova

TOKIO - Japan Airlines je objavio da poklanja 50.000 povratnih karata, ali ne očekujte da ćete besplatno posjetiti Zemlju izlazećeg sunca.

U čamcu pronađeno pet skeletnih ostataka

TOKIO - Japanska policija pronašla je drveni čamac sa skeletnim ostacima petoro ljudi u blizini obale na sjeveru zemlje.

U Japanu pogubljen prvi stranac u poslednjih 10 godina

TOKIO - U Japanu je danas izvršena ekzekucija prvog stranca u posljednjih 10 godina, Kineza koji je osuđen za pljačku i ubistvo četvoročlane porodice 2003. godine.

Radioaktivna voda iz Fukušime može biti ispuštena u okolinu

Japanska državna agencija predložila je da radioaktivna voda iz oštećene nuklearne elektrane Fukušima bude ispuštena u okolinu pošto ponestaje prostora za njeno skladištenje.

Rohani: Japan neće biti dio misije SAD u Persijskom zalivu

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je danas da Teheran pozdravlja odluku Japana da se ne pridruži pomorskoj misiji koju predvode SAD u Persijskom zalivu.

Najčitanije