Japan

Japanci razbijaju crijep da se riješe stresa

Fabrika crijepa u japanskom gradu Niigati, nudi klijentima neobičan način za ublažavanje stresa i nervoze izazvanih pandemijom virusa korona.

Jošihide Suga novi lider vladajuće partije u Japanu, uskoro premijer

Na unutarpartijskim izborima u Tokiju, šef kabineta japanske vlade Jošihide Suga izabran je za predsjednika vladajuće Liberalno-demokratske partije. Ta pobjeda znači da će on uskoro biti imenovan za novog premijera Japana.

Privredni pad Japana 28 odsto gori od prvobitne procjene

Privredni pad Japana u drugom kvartalu 2020. veći je nego što je prvobitno procijenjeno, prema danas objavljenim konačnim pokazateljima.

Naredba o evakuaciji osam miliona ljudi zbog tajfuna, 17 povrijeđeno

Tajfun Haišen približio se jugozapadnom dijelu Japana i nastavio da se kreće ka sjeveru.

"Haišen" donio snažne vjetrove i kišu na južna japanska ostrva

TOKIO - Tajfun "Haišen" donio je snažne vjetrove i kišu na južna ostrva Japana. Nevrijeme je nosilo krovove, a došlo je i do prekida napajanja električnom energijom usljed pomjeranja tajfuna u područje koje je podložno pojavi poplava i klizišta.

Vakcina nije uslov za održavanje Olimpijskih igara u Tokiju

Vakcina nije uslov za održavanje odgođenih Ljetnih olimpijskih i paraolimpijskih igara sljedeće godine, rekao je u petak izvršni direktor Igara u Tokiju.

Rekordna temperatura u septembru u Japanu

TOKIO - U centralnom japanskom gradu Sandžo danas je registrovana temperatura od 40,4 stepeni Celzijusovih, što je nacionalni rekord za septembar.

Potraga za 42 ljudi, potonuo brod sa posadom i 5.800 krava

TOKIO - Japanski spasioci započeli su potragu za 42 člana posade broda za koji jedna preživjela osoba tvrdi da je potonuo tokom nevremena blizu jednog od južnih japanskih ostrva, saopštila je obalska straža.

Japan razmišlja da svim stanovnicima ponudi besplatnu vakcinu

TOKIO - Japanska vlada razmatra prijedlog da svim građanima ponudi vakcinu protiv korona virusa bez naknade, objavila je agencija Kjodo.

U trci tri kandidata: Ko će naslijediti Abea?

TOKIO - S obzirom da je japanski premijer Šinzo Abe najavljivao da planira da se povuče iz politike iz zdravstvenih razloga, članovi njegove vladajuće Liberalno demokratske partije treba da odluče o njegovom nasljedniku.

Najčitanije