Japan

Japanski F-35 nestao sa radara iznad Pacifika

Borbeni avion F-35, raspoređen na vazduhoplovnoj bazi Misava u sjeveroistočnom dijelu Japana, nestao je sa radara iznad Pacifika tokom treninga, saopštile su Japanske vazdušne snage za samoodbranu.

Japanski "F-35" nestao sa radara

TOKIO - Borbeni avion japanskog vazduhoplovstva "F-35" nestao je sa radarskih ekrana tokom rutinskog trenažnog leta, javio je nacionalni medijski servis NHK pozivajući se na izvore iz Ministarstva odbrane.

Japan: Novi car donosi eru "reda i harmonije"

TOKIO - Nova japanska imperijalna era počeće 1. maja kada princ Naruhito postane car i biće poznata pod imenom "Reiva", saopšteno je danas u Tokiju, prenosi Rojters.

Predstavljena olimpijska baklja za Igre u Tokiju 2020.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine predstavili su olimpijsku baklju, dizajniranu po motivima cvijeta čuvene japanske trešnje.

Dejvis kup: Srbija finalni turnir otvara protiv Japana

Teniska reprezentacija Srbije prvi meč na Završnom turniru Dejvis kupa u Madridu igra protiv Japana 20. novembra.

Američka vlada prodaje nelegalno uvezene japanske automobile

Čovjek po imenu Kong Meng Vang je prošle sedmice osuđen na robiju nakon što je policija pronašla oko 700 kilograma marihuane koju je planirao da preproda. Ovakva vijest, koja je stigla iz grada Tulse, smještenog u američkoj saveznoj državi Oklahomi vjerovatno nije retkost u Americi, ali ono šta jeste zanimljivo, a vezano je za ovu priču je podatak o njegovom voznom parku.

Osma godišnjica od velikog zemljotresa u Japanu

TOKIO - U Japanu se danas molitvama, cvijećem i emotivnim posvetama odaje počast žrtvama razornog zemljotresa koji je prije tačno osam godina pokrenuo cunami na sjeveroistočnoj obali ove zemlje i odnio oko 18.500 života.

Japanka od 116 godina najstarija na svijetu

TOKIO - Japanku staru 116 godina Ginisova knjiga rekorda zvanično je danas proglasila za najstariju osobu na svijetu.

Ministar kasnio tri minuta, opozicija traži ostavku

Japanski ministar zadužen za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, Jošitaka Sakurada, našao se na udaru zbog trominutnog kašnjenja, zbog čega se javno izvinio.

Japanska privreda usporila, taoci SAD i Kine

TOKIO -- Proizvodna aktivnost u Japanu pala je u februaru prvi put u poslhednje dvije i po godine.

Najčitanije