Japan

Abe proglasio vanredno stanje

TOKIO - Japanski premijer Šinzo Abe proglasio je danas vanredno stanje povodom epidemije virusa korona i predstavio stimulacioni paket za ublažavanje ekonomskih posljedica.

Berjan: Nema potvrde o zaraženim državljanima BiH u Japanu

BANJALUKA - Ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan izjavio je Srni da se u toj državi nalazi manje od 50 državljana BiH sa kojima Ambasada redovno kontaktira i da do sada nemaju potvrdu da je neko od njih zaražen virusom korona.

Vanredna situacija u bazi SAD u Japanu

TOKIO - Komandant američkih snaga u Japanu Kevin Šnajder proglasio je danas vanrednu zdravstvenu situaciju u vojnoj bazi u regionu Kanto, u kojem se nalazi i Tokio, gdje je zabilježen porast broja oboljelih od virusa korona.

Beba u ozbiljnom stanju posle infekcije koronom

TOKIO - Djevojčica koja ima manje do godinu dana hitno je danas prebačena u bolnicu nakon što je prestalo da joj kuca srce, a potom je otkriveno da je zaražena virusom korona, saopšteno je iz japanske prefekture Jamanaši.

Preminuo komičar koji je trebao da nosi Olimpijsku baklju

Popularni japanski televizijski komičar Ken Šimura prva je poznata ličnost u Japanu koja je umrla od posljedica virusa korona. Naime, sedamdesetogodišnji Ken Šimura, koji je privukao fanove mnogih generacija, umro je juče u tokijskoj bolnici u kojoj se liječio, objavila je njegova zvanična agencija "Izava".

Mali "japanac" u kojeg stanu četiri osobe

Evo kako četiri osobe mogu da stanu u mali električni automobil.

Rezervisao 1.873 mjesta da bi sam gledao bejzbol pa otkazao sve

Kioši Šibamura, navijač bejzbol kluba "Orix Buffaloes" iz japanskog grada Osake, smislio je genijalan, ali veoma skup plan kako će da gleda kako se njegov omiljeni tim takmiči protiv "SoftBank Hawks".

Japan uveo zabranu putovanja za 18 evropskih zemalja i Iran

TOKIO/SEUL - Japan je uveo zabranu putovanja za 18 evropskih zemalja i Iran zbog pandemije virusa korona.

Japanski premijer: Možda ćemo morati odgoditi Olimpijske igre

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da će se Olimpijske igre u Tokiju 2020. možda morati odgoditi zbog pandemije virusa korona.

Preminuo Japanac koji je namjerno širio virus korona

TOKIO - Japanac koji je namjerno širio virus korona pošto je obolio, je preminuo, javlja agencija Kjodo.

Najčitanije