Japan

Zvaničnik Olimpijskog komiteta skočio pod voz

Visoki zvaničnik Olimpijskog komiteta Japana Jasuši Morija izvršio je jutros samoubistvo skokom pred voz podzemne željeznice, javila je privatna televizija "Nipon" pozivajući se na policijske izvore.

Predata peticija za otkazivanje Olimpijskih igara

TOKIO - Peticija za otkazvanje Olimpijskih igara u Tokiju sa 351.000 potpisa predata je danas guverneru glavnog grada Japana, a na organizatore je apelovano da im "prioritet budu životi".

Pao sistem za zakazivanje vakcinacije u Japanu

TOKIO - Tehnički problemi izazvali su danas pad onlajn sistema za zakazivanje vakcinacije u dijelovima Japana, uključujući Tokio i zapadni grad Minoh, prenio je javni servis NHK.

Skoro 60 odsto Japanaca želi otkazivanje Olimpijade

Gotovo 60 odsto građana Japana želi da se zbog pandemije virusa korona otkažu Olimpijske igre u Tokiju, pokazali su rezultati ankete objavljeni u ponedjeljak.

Japan uvezao 28 miliona doza Pfizera, samo 15% iskorišteno

TOKIO - Broj neiskorisćenih vakcina u Japanu bi uskoro mogao da bude nekoliko desetina miliona, u vrijeme kada se država sprema da odobri upotrebu proizvođača još dvije vrste vakcina, prenio je Rojters.

Snažan zemljotres pogodio Japan

TOKIO - Sjever Japana jutros je pogodio snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni s epicentrom na dubini od 60 kilometara, a zgrade su se zatresle i glavnom gradu Tokiju.

Souffle palačinke, ukusni i mirisni desert iz Japana

Japanska kuhinja može se pohvaliti brojnim desertima, a jedan od omiljenih definitivno su souffle palačinke. Mekane, pahuljaste, lagane i prozračne, ove palačinke jednostavno se tope u ustima, a odmah ćete iz prepoznati po izgledu. Iako se za njihovu pripremu koriste slični sastojci kao za američke palačinke, souffle palačinke razlikuju se po nekoliko detalja...

Južna Koreja razmatra mogućnost tužbe protiv Japana

Predsjednik Južne Koreje Mun Džai-in potvrdio je da je naredio državnim zvaničnicima da razmotre mogućnost da se protiv Japana podnese tužba međunarodnom sudu zbog ispuštanja radioaktivne vode iz nuklearne elektrane Fukušima u Tihi okean, uprkos protestima japanskih ribara i organizacija za zaštitu životne sredine.

Sjeverna Koreja neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Sjeverna Koreja je prva zemlja koja je otkazala učešće na Ljetnjim olimpijskim igrama u Tokiju zbog straha od virusa korona.

Vlasti Osake traže da olimpijska baklja ne ide kroz grad

OSAKA - Čelnici japanskog grada Osake, koji su htjeli da otkažu jednu dionicu prolaska olimpijske baklje, danas su službeno zatražili da se otkaže nošenje plamena kroz grad.

Najčitanije