Japan

Fudbaleri Japana u četvrtfinalu Azijskog prvenstva

Nakon reprezentacija Vijetnama, Kine i Irana, u četvrtfinale Azijskog fudbalskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima plasiarala se i selekcija Japana, koja je u današnjoj prvoj utakmici osmine finala pobijedila Saudijsku Arabiju 1:0 (1:0).

Amerikanci najviše vjeruju japanskim automobilima

Prema istraživanju analitičke kuće "IHS Market", Amerikanci prosječno posjeduju jedno vozilo oko 80 mjeseci, ali među 15 modela kojima najviše vjeruju, nema nijednog američkog niti evropskog.

Mediji: Abe spreman na mirovni sporazum ukoliko Rusija preda dva ostrva

TOKIO - Japanski premijer Šinzo Abe mogao bi da zaključi mirovni sporazum sa Rusijom ukoliko dobije garancije o predaji japanskoj strani dijela južnih Kurilskih ostrva: Šikotana i grupe malih nenaseljenih ostrva koje Japan naziva Habomai, saopštila je agencija Kjodo pozivajući se na izvore u Vladi.

Japan uputio protest Rusiji

TOKIO - Tokio je izrazio protest Moskvi zbog toga što su ruski graničari novčano kaznili dva japanska broda koja su lovila ribu u području južnih Kurila.

Japanski hotel se riješio polovine robota, pravili više posla za ljude

Čini se da čak i roboti danas imaju poteškoće da zadrže posao, a primjer je japanski Henn-na "Strange" Hottel koji se riješio polovine od ukupno 243 robota jer su pravili više problema od onih koje su mogli riješiti.

Japanci poludjeli za simpatičnim "srećnim" kesicama

Zovu ih fukubukuro i za svaku Novu godinu Japanci stoje satima u redu kako bi ih kupili. Radi se o zapečaćenim vrećicama koje sadrže sve što je moguće kupiti u prodavnicama - od hrane do odjeće, zavisno od trgovine. Caka je u tome što kupci ne znaju šta je u njima, jer vrećica je, naravno, zatvorena.

Japan ima najjači pasoš na svijetu, BiH na 49. mjestu

VAŠINGTON - Prema godišnjoj listi kompanije Henli i Partners, Japan i dalje ponosno nosi tutulu najjačeg pasoša na svijetu, mogu putovati u 190 zemalja, dok drugo mjesto dijele Singapur i Južna Koreja, tačnije mogu bez vize putovati u isti broj zemalja, odnosno 189.

U Japanu spavanje na poslu postaje radna obaveza

​Japanski poslodavci odlučili su da spavanje na radnom mjestu postaje dio radnih obaveza svakog zaposlenog.

U Japanu zemljotres jačine 6.4 stepeni

TOKIO - Zemljotres magnitude 6,4 stepena po Rihteru pogodio je južni dio Japana, saopštio je Američki zavod za geološka istraživanja (USGS).

Zemljotres jačine 5 stepeni po Rihteru pogodio Japan

TOKIO - Zemljoters jačine 5,0 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas jugozapad Japana, ali nije prouzrokovao materijalnu štetu i cunami.

Najčitanije