Jarinje

KPS preuzeo kontrolu na Јarinju i Brnjaku

Kosovska policijska služba od jutros kontroliše administrativne prelaze Јarinje i Brnjak nakon što su se povukli pripadnici Kfora, rečeno je Srni u komandi Kfora u Prištini.

Rosu se povukla sa Jarinja, Kfor na administrativnim prelazima

JARINJE - Jedinice kosovske specijalne policije Rosu danas su se, nakon nekoliko sati oklijevanja, povukle sa administrativnog prelaza Jarinje.

Vojska Srbije nadomak Jarinja

Protest Srba s Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica, ušao je u drugu sedmicu.

Pripadnici Rosu dovezli oklopno vozilo sa puškomitraljezom na granični prelaz

Pripadnici specijalne jedinice policije tzv. Kosova dovezli su danas na Jarinje specijalno oklopno vozilo na koje je postavljen puškomitraljez.

Simić: Broj provokacija od strane Rosu je ogroman

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić poručio je danas sa blokade na Brnjaku da Srbi sa Kosova mirno protestuju na prelazima zbog jednostranih poteza Prištine.

Mediji: Tenkovi Vojske Srbije krenuli ka Jarinju

JARINJE - Vojska Srbije upravo premiješta tenkove iz Raške ka administrativnom prelazu Jarinje.

NATO pozvao na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova

BRISEL - NATO je danas pozvao na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova i Metohije.

Rakić: Demonstrira se sila nad nedužnim narodom

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da pošto se čuju izjave da nije bilo napada i da Srbi nisu pretučeni na Brnjaku, poziva i Prištinu i međunarodne organizacije da dođu i da se uvjere da je to tačno.

Na Jarinju mirno, građani odlučni da ostanu

JARINJE - Situacija na administrativnom prelazu Jarinje i večeras je napeta, ali mirna, a nekoliko stotina okupljenih Srba koji protestuju već treći dan zbog odluke Prištine o oduzimanju srpskih registarskih tablica gradova na KiM i zamjeni tablica iz Srbije probnim tablicama RKS, odlučno je da na tom mjestu ostene i tokom noći.

Mediji: Snajperisti nadgledaju administrativni prelaz Jarinje

Na administrativnom prelazu Jarinje, gdje su raspoređeni pripadnici Rosu radi skidanja srpskih registarskih tablica, situaciju nadgledaju i snajperisti koje je poslala Priština, prenose prištinski mediji.

Najčitanije