Jasenovac

Dodik: Sramota, pa i ako je od Izetbegovića, Jasenovac nije sredstvo

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je skandalozan i ponižavajući, i sa ljudskog i sa političkog stanovišta, prijedlog Bakira Izetbegovića da se u "zakonu o zabrani negiranja genocida u Srebrenici", koji je nametnuo Valentin Incko, ugrade i amandmani koji bi se odnosili na zločin u Jasenovcu.

Dodik: Težiti miru, ali pamtiti stradanja

JASENOVAC - Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik izjavio je danas u Jasenovcu da uvijek treba težiti miru, ali da se moraju pamtiti i stradanja gdje god se desila, pogotovo tamo gdje je počinjen zločin nad nedužnim ljudima, ženama i djecom.

Patrijarh Porfirije: U Јasenovcu izneveren Bog i osramoćen ljudski rod

Nakon 80 godina služena je liturgija na mjestu velikog zločina, a tamo gdje je veliko stradanje, tamo je i blagodat velika, rekao je patrijarh srpski Porfirije na centralnom obilježavanju Svetih novomučenika jasenovačkih koje se održava danas u manastiru u Јasenovcu.

Centralno obilježavanje Svetih novomučenika jasenovačkih

Centralna proslava Svetih novomučenika jasenovačkih biće održana danas u manastiru u Јasenovcu, gdje će Svetu arhijerejsku liturgiju služiti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Istoričari protestuju zbog umanjivanja broja ubijenih u Jasenovcu

Članovi SANU, profesori savremene nacionalne istorije na univerzitetima u Srbiji i Republici Srpskoj uputili su javnosti protestno pismo zbog umanjivanja broja žrtava Jasenovca u vodećim medijima u Srbiji, rekao je Srni istoričar Miloš Ković, jedan od inicijatora tog pisma, uz poruku da licitacija brojem žrtava ne dolazi u obzir.

Purković Macan: "Polja smrti" počast žrtvama Jasenovca

Memorijalna akademija "Polja smrti", emitovana povodom obilježavanja 76 godina od proboja logoraša iz koncentracionog logora "Jasenovac", prikazala je strahote najmasovnijeg stradanja srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

Igor Tešić: Sjećanje na Jasenovac nije osveta, nego da se ne ponovi

Memorijalna akademija "Polja smrti", emitovana povodom obilježavanja 76 godina od proboja logoraša iz koncentracionog logora "Jasenovac", prikazala je strahote najmasovnijeg stradanja srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

Vučić o Milanovićevim izjavama o Jasenovcu: Pitam se da li sam dobro čuo

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je najbolji odgovor na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Jasenovcu rad na otkrivanju istine svijetu i poštovanje sopstvenih žrtava.

Vučić: Pravi prijatelji su oni koji neguju sećanje na današnji dan

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju izložbe o jasenovačkim mučenicima u Istorijskom muzeju Srbije, da su istinski prijatelji srpskog naroda oni koji njeguju sjećanje na današnji dan i na stravičan zločin nad srpskim narodom.

Dodik: Jasenovac dokaz da su na ovim prostorima živjeli monstrumi

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je Jasenovac odnio više od 500.000 srpskih života, što je dokaz da su na ovim prostorima živjeli monstrumi.

Najčitanije