Jasenovac

Borenović: Jasenovačke žrtve ne smiju biti zaboravljene

DONJA GRADINA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da žrtve užasnog pokolja u Jasenovcu ne smiju biti zaboravljene.

Višković: Izgradnjom memorijalnog kompleksa spasiti žrtve od zaborava

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će institucije Srpske izgradnjom memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini i kroz druge aktivnosti učiniti sve da žrtve ustaškog zločina u Jasenovcu i Donjoj Gradini budu spašene od zaborava.

Dodik: Zadatak srpskog naroda mora biti očuvanje sjećanja na stradale

​DONJA GRADINA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora počinjen genocid i Holokaust nad više 700.000 Srba, 80.000 Roma i 23.000 Jevreja što ne smije biti zaboravljeno i da je zato srpska država sinonim za slobodu srpskog naroda.

Brnabić: Uložićemo veliku energiju da se žrtve ne zaborave

​DONJA GRADINA - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Donjoj Gradini da će Srbija uložiti velike napore i energiju da njeguje uspomenu na žrtve logora Jasenovac da se ne bi zaboravio zločin u kojem su stradali nedužni ljudi, žene, djeca i straci.

Cvijanović: Jasenovac - simbol genocida i ogromna istorijska rana

​DONJA GRADINA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je Jasenovac, kao mjesto najmasovnijeg stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu, simbol genocida i ogromna istorijska rana koja nikada neće do kraja zacijeliti i da je nastao na stranicama mržnje, bolesne, mračne ideologije i konceptu istrebljenja.

Položeni vijenci za stradalnike u Jasenovcu

DONJA GRADINA - Na grobnom polju Topole u Spomen-području Donja Gradina položeni su vijenci za više od 700.000 Srba, 80.000 Roma i 23.000 Jevreja koji su mučki ubijeni u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora.

U Jasenovcu obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta

JASENOVAC - Jevrejska vjerska zajednica (ŽVZ) "Bet Israel" danas je odala počast žrtvama holokausta u Jasenovcu povodom Dana sjećanja, a počast su odali i predstavnici drugih vjerskih organizacija u Hrvatskoj uz poruke jedinstva, jednakosti i prihvatanja drugih.

Plenković i Jandroković se poklonili žrtvama Jasenovca

JASENOVAC - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je državni vrh danas u Jasenovcu da bi osudio zločin i režim u kakvom su ovakvi logori postojali, te da mu je žao što nije bila jedna zajednička komemoracija.

Kusturica: Film o Jasenovcu uz podršku Srpske i Dodika, kad dođe vrijeme

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica rekao je danas u Beogradu da će, kada bude snimao film o Jasenovcu i kada dođe vrijeme za to, zatražiti podršku Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Udruženje "Jasenovac" pisalo UN: Ustaštvo se vraća u Hrvatsku

BEOGRAD - Udruženje logoraša "Jasenovac" Beograd uputilo izvjestiocu za ljudska prava generalnog sekretara UN pismo u kom upozorava na rehabilitaciju ustaštva u Hrvatskoj.

Najčitanije