Jastuk

Vazdušni jastuci na automobilu, ali sa spoljne strane

Spoljni vazdušni jastuci koji iskaču sa strane automobila su najnovija bezbjednosna inovacija koja se razvija u automobilskoj industriji i mogla bi da se nađe na automobilima do 2020. godine.

Vlasnici Ferrarija moraju na servis

Oko 1.500 vlasnika Ferrarija moraće na servis, jer je utvrđeno da su im ugrađeni zračni jastuci već ozloglašene kompanije Takata.

Kako izgleda prvo dječije sjedište sa vazdušnim jastukom

Sjedište firme Maxi-Cosi sa ugrađenim vazdušnim jastukom može se koristiti za djecu visine između 61 i 105 cm.

Jastuk protiv bora

Već smo mnogo puta čuli kako treba spavati na leđima iz raznih razloga, a između ostalog i kako bi usporili nastanak bora, a sada se pojavio i jastuk koji će nam u tome pomoći.

Da li rupe na putu mogu aktivirati zračni jastuk?

Ukoliko mislite da ste paranoični jer prelazite polako po rupama automobila kako se ne bi otvorio zračni jastuk, imamo za vas dobru i lošu vijest.

Tri decenije vazdušnog jastuka za suvozača

Nakon što je u martu 1981. uveo vozačev vazdušni jastuk, Mercedes-Benz je krajem avgusta1987., u otvorenom 500 SL (R129), predstavio suvozačev vazdušni jastuk, obima 170 l.

Takata podnijela zahtjev za bankrot

TOKIO - Japanska kompanija Takata, najveći svjetski proizvođač vazdušnih jastuka za automobile, podnijela je zahtjev za bankort i zaštitu od povjerilaca u Japanu i SAD.

Porsche patentirao novi tip zračnog jastuka

Njemački proizvođač osmislio je specijalni vazdušni jastuk koji se nalazi u prednjem nosaču krova, kako bi poboljšao bezbjednost svojih kabriolet modela.

Najskuplji jastuk na svijetu

Holandski fizikalni terapeut, koji se povremeno bavio inovacijama posljednjih 15 godina, razvio je jastuk za koji tvrdi da može riješiti sve vaše probleme sa spavanjem. Naravno, vrhunski proizvod dolazi i po vrhunskoj cijeni od 57.000 dolara.

Honda povlači 173.000 automobila

Zbog problema sa vazdušnim jastucima, japanski proizvođač automobila Honda povući će 172.874 vozila sa tržišta u Indoneziji.

Najčitanije