Jastuk

Novi modni hit: "Oblačenje" na sebe jastuka s kajišem

Ostati kod kuće i ne ići nigdje je trenutno jedna od ključnih stvari. Dok smo svi tako zatvoreni u kućama, svakakve ideje padaju na pamet.

Imaju li vazdušni jastuci rok trajanja?

Ako ste iole radoznali, sigurno ste se pitali da li će vazdušni jastuk u vašim kolima raditi ako ili kada bude trebalo, pogotovo ako vozite starije vozilo? Da li vazdušni jastuci mogu da se poprave? Da li im je potrebno održavanje i da li imaju rok trajanja?

Može li velika rupa da vam aktivira vazdušni jastuk?

Prije nego što je u punoj brzini nalijetao na ležećeg policajca, autor YouTube kanala Warped Perception je svojim "ogoljenim" Mercedesom testirao da li brza vožnja kroz velike rupe na putu može da dovede do otvaranja vazdušnih jastuka.

Vazdušni jastuci na automobilu, ali sa spoljne strane

Spoljni vazdušni jastuci koji iskaču sa strane automobila su najnovija bezbjednosna inovacija koja se razvija u automobilskoj industriji i mogla bi da se nađe na automobilima do 2020. godine.

Vlasnici Ferrarija moraju na servis

Oko 1.500 vlasnika Ferrarija moraće na servis, jer je utvrđeno da su im ugrađeni zračni jastuci već ozloglašene kompanije Takata.

Kako izgleda prvo dječije sjedište sa vazdušnim jastukom

Sjedište firme Maxi-Cosi sa ugrađenim vazdušnim jastukom može se koristiti za djecu visine između 61 i 105 cm.

Jastuk protiv bora

Već smo mnogo puta čuli kako treba spavati na leđima iz raznih razloga, a između ostalog i kako bi usporili nastanak bora, a sada se pojavio i jastuk koji će nam u tome pomoći.

Da li rupe na putu mogu aktivirati zračni jastuk?

Ukoliko mislite da ste paranoični jer prelazite polako po rupama automobila kako se ne bi otvorio zračni jastuk, imamo za vas dobru i lošu vijest.

Tri decenije vazdušnog jastuka za suvozača

Nakon što je u martu 1981. uveo vozačev vazdušni jastuk, Mercedes-Benz je krajem avgusta1987., u otvorenom 500 SL (R129), predstavio suvozačev vazdušni jastuk, obima 170 l.

Takata podnijela zahtjev za bankrot

TOKIO - Japanska kompanija Takata, najveći svjetski proizvođač vazdušnih jastuka za automobile, podnijela je zahtjev za bankort i zaštitu od povjerilaca u Japanu i SAD.

Najčitanije