Javna kuhinja

Mozaik prijateljstva: Utrostručen broj korisnika

BANJALUKA - Svakodnevno sve više građana potraži pomoć u Udruženju građana "Mozaik prijateljstva", a teška situacija koju je prouzrokovala pandemija virusa korona dovela je do toga da je broj korisnika utrostručen, potvrdio je Miroslav Subašić, predsjednik ovog udruženja, za "Nezavisne".

"Mozaik prijateljstva": Javnoj kuhinji potrebno više hljeba

Iz Udruženja građana "Mozaik prijateljstva" apelovali su na sve ljude dobre volje da doniraju što više hljeba, kako bi sve veći broj korisnika u javnoj kuhinji ovog udruženja imao svakodnevno obrok.

Povećan broj korisnika Narodne kuhinje u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju se, otkako se pojavila pandemija virusa korona, povećao i broj korisnika Narodne kuhinje koja djeluje pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, jer su neki građani bez stalnog zaposlenja koji su se prehranjivali radeći honorarne i povremene poslove ostali bez primanja i ovdje našli jedan topao obrok.

Humanost u Bihaću: Planinari pokrenuli javnu kuhinju

BIHAĆ - Planinarsko društvo "Horizont" iz Bihaća pokrenulo je prije nekoliko dana rad još jedne javne kuhinje u tom gradu za potrebe socijalno ugroženih građana.

Virus korona tanji zalihe u javnim kuhinjama

BANJALUKA, TUZLA - Zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona, koja ne jenjava, u javnim kuhinjama širom BiH povećan je broj novih korisnika koji traže besplatan obrok, ali je i zaliha namirnica sve manje.

Nazovite 1416 za pomoć Javnoj kuhinji

BANJALUKA - Svi koji pozovu humanitarni broj 1416 u periodu od 1. do 29. februara doniraju jednu KM za pomoć radu Javne kuhinje Crvenog krsta.

Gorak život zaslade kolačima

DOBOJ - Zbog kolača s pudingom, ali i pasulja s mesom svakog ponedjeljka korisnici Narodne kuhinje porane u prostorije nekadašnje kasarne u prigradskom naselju Miljkovac, u kojima se za oko 230 socijalno ugroženih Dobojlija već skoro šest godina pripremaju topli obroci.

Dječja javna kuhinja dva mjeseca čeka tranšu iz budžeta

LUKAVAC - Iz Udruženja altruista "Ruke prijateljstva", koje brine o dječjoj javnoj kuhinji u Lukavcu, tvrde da ta prijeko potrebna kuhinja još nije dobila nijednu tranšu iz ovogodišnjeg opštinskog budžeta, dok iz opštine Lukavac tvrde da im Udruženje nije dostavilo svu potrebnu dokumentaciju.

Humanitarne organizacije apeluju: Višak hrane iz restorana pokloniti gladnima

SARAJEVO, BANJALUKA - Kako bi se spriječilo svakodnevno bacanje ogromnih količina hrane u restoranima i tržnim centrima u BiH, neophodno je, smatraju organizacije koje pomažu licima u potrebi, zakonski zabraniti bacanje hrane, te regulisati da se ta hrana mora donirati u humanitarne svrhe.

Rekordan broj gladnih u redu za besplatan obrok

SANSKI MOST - Broj korisnika usluga jedine javne kuhinje u Sanskom Mostu, koja funkcionira u sklopu nevladine organizacije "Feniks", neprestano se povećava i nedavno je dostigao rekordnu cifru.

Najčitanije