Javna kuhinja

Dječja javna kuhinja dva mjeseca čeka tranšu iz budžeta

LUKAVAC - Iz Udruženja altruista "Ruke prijateljstva", koje brine o dječjoj javnoj kuhinji u Lukavcu, tvrde da ta prijeko potrebna kuhinja još nije dobila nijednu tranšu iz ovogodišnjeg opštinskog budžeta, dok iz opštine Lukavac tvrde da im Udruženje nije dostavilo svu potrebnu dokumentaciju.

Humanitarne organizacije apeluju: Višak hrane iz restorana pokloniti gladnima

SARAJEVO, BANJALUKA - Kako bi se spriječilo svakodnevno bacanje ogromnih količina hrane u restoranima i tržnim centrima u BiH, neophodno je, smatraju organizacije koje pomažu licima u potrebi, zakonski zabraniti bacanje hrane, te regulisati da se ta hrana mora donirati u humanitarne svrhe.

Rekordan broj gladnih u redu za besplatan obrok

SANSKI MOST - Broj korisnika usluga jedine javne kuhinje u Sanskom Mostu, koja funkcionira u sklopu nevladine organizacije "Feniks", neprestano se povećava i nedavno je dostigao rekordnu cifru.

Javnim kuhinjama treba pomoć zbog sve dužih redova

BANJALUKA, PRIJEDOR - Sve veći broj građana RS koristi usluge javnih kuhinja, a kapaciteti i sredstva ovih kuhinja sve su manji.

Humanitarni broj za pomoć radu javne kuhinje Crvenog krsta

BANJALUKA - Pozivom na humanitarni broj 1413 građani mogu donirati jednu KM za pomoć u radu javne kuhinje banjalučkog Crvenog krsta, rekla je Srni sekretar ove organizacije Željkica Ilić.

U redu za besplatan obrok i otac sa bebom

SARAJEVO, BANJALUKA - Otac sa jednomjesečnom bebom zakucao je nedavno na vrata Narodne kuhinje u Sarajevu, a slična je situacija i u drugim gradovima, gdje sve više roditelja sa djecom dolazi radi besplatnog obroka.

Upozorenje građanima: Prevaranti traže novac u ime javnih kuhinja

SARAJEVO - Uprava Narodne kuhinje "Stari Grad" u Sarajevu upozorila je građane da lažni volonteri javnih kuhinja Kantona Sarajevo idu od vrata do vrata i traže finansijska sredstva kao pomoć tim kuhinjama.

Nema više hrane za migrante: Obustavlja se rad javne kuhinje u Bihaću

BIHAĆ - Predstavnici Crvenog krsta u Bihaću saopštili su da će od utorka biti primorani obustaviti rad javne kuhinje za migrante u tom gradu zbog teške materijalne situacije u kojoj se nalazi ova organizacija te izostanka pomoći od strane vlasti i drugih nadležnih institucija.

Humanitarac iz Rogatice milionom nahranio hiljade gladnih

SARAJEVO - Agan Hodžić, Kanađanin porijeklom iz BiH, iz sela Kovanj, kod Rogatice, testamentom je ostavio milion KM kako bi nahranio hiljade gladnih usta u BiH.

Donirao milion maraka za tri javne kuhinje

SARAJEVO - Tri sarajevske narodne kuhinje, "Stari Grad", "Merhamet" i "Crveni krst FBiH", dobile su nevjerovatne donacije vrijedne čak milion konvertibilnih maraka.

Najčitanije