Jazavac

Premijera predstave "Ne igraj na Engleze": Kladioničari, trk u pozorište!

Predstava "Ne igraj na Engleze", rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Marka Vukosava i u koprodukciji Teatra "Fedra" iz Bugojna i Gradskog pozorišta "Jazavac", nakon bugojanske, na sceni "Jazavca" u srijedu uveče doživjela je i banjalučku premijeru.

Predstavom "Moj muž" otvoren festival "Zaplet"

Premijerom predstave "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda večeras je u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci otvoren Međunarodni festival glumca "Zaplet".

Festival "Zaplet" od 24. do 30. oktobra

BANJALUKA - Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" biće održano od 25. do 30. oktobra, a Gradsko pozorište "Jazavac" ugostiće pozorišta i glumce iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Premijera u "Jazavcu": Traumatična Banjaluka bez duha Vrbasa

BANJALUKA - Banjaluka je grad u koji jedan od najpoznatijih kantautora ovih prostora Đorđe Balašević nikad nije došao poslije rata u bivšoj Jugoslaviji. Veliki pjesnik i muzičar tvrdio je da će ponovo svirati u Banjaluci kada se u nju vrati predratno stanovništvo. Koliko se predratnog stanovništva vratilo, tema je za neki drugi tekst, a ovdje nam je bitno da Balašević, uprkos pozivima čelnih ljudi grada, nažalost nikada nije došao.

U Gradskom pozorištu "Jazavac" premijera predstave "Banjaluka"

BANJALUKA - Predstava "Banjaluka" Gradskog pozorišta "Jazavac" premijerno će biti izvedena u ovoj kući sutra veče sa početkom u 20 časova. Komad će na scenu postaviti mladi reditelj Nikola Bundalo, a isti je nastao po tekstovima Nikole Pejakovića, Vide Davidović, Željka Stjepanovića, Lane Bastašić, Radmile Smiljanić, Tanje Šljivar i Armine Galijaš. Riječ je o omnibus strukturi.

Počinju "Ljetne večeri u Jazavcu"

Gradsko pozorište "Jazavac" će i ove godine tokom jula i avgusta prirediti program na ljetnoj sceni, a otvaranje je planirano u nedjelju 4. jula sa početkom u 21 čas, kada će nastupiti Vasil Hadžimanov bend.

Audicija za nove članove Muzičko-dramskog ateljea

Gradsko pozorište "Jazavac" organizuje audiciju za Muzičko-dramski atelje "Jazavac", koja će biti održana 15. januara u 18 časova i u ponedjeljak, 25. januara, s početkom u 19 časova u prostorijama ove pozorišne kuće. Audicija je namijenjena djeci uzrasta od četiri do deset godina.

I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom

BANJALUKA - Gradsko pozorište "Jazavac" u toku ove godine je izvelo tri premijerne predstave, i to predstavu "Skupština" u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave "Stilske vježbe" u režiji Ljubiše Savanovića i "Gospodar muva" u režiji Belinde Božičković na sceni Studio "Jazavac".

Glumac Goran Bogdan: Između filma i pozorišta biram veznik "i"

BANJALUKA - Dvanaesto izdanje Festivala glumca "Zaplet", čiji je program ove godine umjesto u šest ili sedam dana u komadu zbog epidemiološke situacije raspoređen na dva mjeseca, u Gradskom pozorištu "Jazavac" nastavljeno je u utorak uveče razgovorom s glumcem Goranom Bogdanom.

"Naši dani" za početak "Zapleta 12"

BANJALUKA - Izvođenjem monodrame "Naši dani" Radoslava Raleta Milenkovića sutra će od 20 časova početi program Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 12 - nova normalnost" u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Najčitanije