Jelka

Boje kojima ste dekorisali novogodišnju jelku imaju posebnu simboliku

Praznična dekoracija doma poseban je zadatak za sve članove porodice.

Karleuša pokazala prazničnu čaroliju u svom domu

Pop zvijezda Jelena Karleuša pokazala je detalje na novogodišnjoj jelci u svom porodičnom domu i oduševila sve čarobnim przorom.

Trik da praznična jelka duže zadrži iglice

Većina porodica u BiH se opredeljuje da okiti plastičnu jelku za novogodišnje praznike. Praktična je i dugo traje, a pored toga ne pravi nered kakav često ostaje iza jelke sa busenom.

Postavite lampice na jelku savršeno u šest koraka

Stavljanje lampica na božićno drvce nije toliko teško. Puno je teže postići da izgledaju kako treba i skinuti ih na kraju praznika. Srećom, postoji rješenje za oba problema.

Na jelki pronašli zmiju otrovnicu

Novogodišnja jelka u kući obično je izvor uzbuđenja, ali jedna južnoafricka porodica nije se nadala iznenađenju koje je vrebalo u njenim granama.

Njemačka porodica u stanu drži 444 novogodišnje jelke

Jedna porodica iz Njemačke je postavila novi svjetski rekord po broju jelki u stanu nakon što je postavila 444 novogodišnje jelke u svoj stan. Tomas Džeromin (55) za sebe kaže da je "lud za Božićem" oborio je svejtski po broju božićnih jelki u jednom stanu.

Evo kako da napravite moderne ukrase za jelku od papira

​Potrudite se i napravite ove godine jelku kao iz časopisa.

Kako da mačku držite dalje od jelke

Pametni trik natjeraće vašu mačku da se drži podalje od jelke.

Afera "Respiratori": Sanita Alagić mijenjala iskaz u vezi sa Jelkom Milićević

SARAJEVO - U nastavku suđenja premijeru Federacije BiH (FBiH) Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora, svjedok Sanita Alagić, pomoćnik direktora Federalne uprave civilne zaštite, danas je davala izjave koje se razlikuju od onih koje je dala na prethodna četiri saslušanja u vezi sa optuženom Jelkom Milićević.

Ruska legenda - šta simboliše zvijezda na vrhu jelke

Postoji nekoliko teorija o tome kako je došlo do popularizacije kićenja jelke u cijelom svijetu. U etnološkim zapisima, taj običaj se smatra paganskim, a zimzeleno drveće je podsjećalo na to da će zima proći i da će ponovo nastupiti proljeće.

Kakvo raspoloženje unose boje ukrasnih kuglica

Kićenje novogodišnje jelke je jedan od najradosnijih činova kojim se dočekuju novogodišnji i božićni praznici unutar porodičnog doma.

Božićna jelka u Beču visoka 33 metra

BEČ - Glavni grad Austrije, Beč, ima najvišu božićnu jelku u poređenju sa velikim gradovima Njemačke.

Andrija Milošević nasmijao sve, tri sata kitio jelku

Andrija Milošević se iznervirao prilikom kićenja jelke, pa je na svom Instagramu objavio snimak na kojem je priznao da je imao poteškoće.

Kako praznično ukrašavanja utiče na ljude

Ne mrštite se na djecu kada traže da se što prije okiti jelka, jer je to i za vas dobro.

U vezi sa aferom "Respiratori" ispitani i Jelka Milićević i Davor Pehar

SARAJEVO – Zamjenica premijera Federacije BiH i ministarka finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević prije 10 dana je saslušana u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta "Respiratori", potvrđeno je za Klix.ba od izvora bliskih istrazi.

Najčitanije