Jens Špan

Špan: Najteži talas virusa korona do sada

BERLIN - Trenutni talas pandemije virusa korona najteži je koji je do sada pogodio Njemačku, rekao je danas ministar zdravlja Jens Špan.

Špan poziva na dodatne restrikcije

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan pozvao je danas na dalja ograničenja kako bi se obuzdao "dramatičan" porast broja slučajeva infekcije virusom korona, pošto je stopa zaraze u zemlji dostigla rekordno visok nivo, dok SAD savjetuju da se ne putuje u tu zemlju.

Špan: Do kraja zime svi će biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

BERLIN - Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi, izjavio je njemački ministar zdravstva Jens Špan.

Špan: Njemačka ne otpisuje ni novi lokdaun

BERLIN - Talas slučajeva virusa korona koji je zahvatio Njemačku gurnuo je zemlju u nacionalnu vanrednu situaciju, a situacija je ozbiljna do te mjere da se ni lokdaun ne može otpisati, izjavio je danas njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Umjesto vanrednog, stanje posebnog opreza u Njemačkoj

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je da bi vanredno stanje poslije skoro 19 mjeseci moglo biti okončano krajem novembra, a prešlo bi se u stanje posebnog opreza, piše "Bild".

Njemačka uvodi pravila za nevakcinisane: "Ne radi se o pritisku"

Stanovnici Njemačke koji se nisu vakcinisali, a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju, više neće dobijati nadoknadu zbog izostanka sa posla, odlučili su ministri zdravstva saveznih pokrajina u srijedu.

Njemački ministar: Nevakcinisani treba da snose troškove

BERLIN - Ko ne želi da se vakciniše protiv virusa korona treba da snosi i finansijske posljedice takve odluke, smatra ministar zdravlja Njemačke Jens Špan.

Špan: Njemačka se sprema za udar delta soja

BERLIN - Zarazniji delta soj virusa korona postaće dominantan u Njemačkoj tokom ljeta, izjavio je danas njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Špan više ne računa na domaću "Kjurvak" vakcinu

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan ne računa više u sadašnjem toku vakcinacije na vakcinu njemačkog proizvođača "Kjurvak" (Curevac).

Još jedan skandal u Njemačkoj, Špan bacio stotine miliona evra na testove?

Njemački ministar zdravlja Špan omogućio je privatnicima da od države naplaćuju do šest evra za materijal za jedan brzi test na koronu, iako je realna cijena daleko manja. To je nova u nizu afera koje pogađaju ministra.

Ministar zdravlja Njemačke traži međunarodni sporazum o pandemiji

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan založio se danas za međunarodni sporazum o pandemiji virusa korona.

Špan poziva, Zehofer odbija: Neću da se vakcinišem AstraZenecom

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer ne želi da posluša poziv ministra zdravlja Jensa Špana da se vakciniše vakcinom AstraZeneca.

Špan: Evropa nema dovoljno vakcina da zaustavi treći talas

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da je Njemačka u pregovorima s Rusijom o nabavci vakcina protiv virusa korona Sputnjik V, javlja Rojters.

Njemački ministar zdravlja: Moguće ponovno uvođenje restrikcija

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da rast broja infekcija virusom korona znači da će možda ponovo biti uvedene restrikcije da bi se zaraza suzbila.

"Njemačka se suočava s deset teških sedmica"

BERLIN - Njemački ministar zdravstva Jens Špan izjavio je da je pred Njemačkom barem "deset teških sedmica" u jeku problema s nabavkama velikih količina vakcina.

Najčitanije