Jens Špan

Njemačka uvodi pravila za nevakcinisane: "Ne radi se o pritisku"

Stanovnici Njemačke koji se nisu vakcinisali, a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju, više neće dobijati nadoknadu zbog izostanka sa posla, odlučili su ministri zdravstva saveznih pokrajina u srijedu.

Njemački ministar: Nevakcinisani treba da snose troškove

BERLIN - Ko ne želi da se vakciniše protiv virusa korona treba da snosi i finansijske posljedice takve odluke, smatra ministar zdravlja Njemačke Jens Špan.

Špan: Njemačka se sprema za udar delta soja

BERLIN - Zarazniji delta soj virusa korona postaće dominantan u Njemačkoj tokom ljeta, izjavio je danas njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Špan više ne računa na domaću "Kjurvak" vakcinu

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan ne računa više u sadašnjem toku vakcinacije na vakcinu njemačkog proizvođača "Kjurvak" (Curevac).

Još jedan skandal u Njemačkoj, Špan bacio stotine miliona evra na testove?

Njemački ministar zdravlja Špan omogućio je privatnicima da od države naplaćuju do šest evra za materijal za jedan brzi test na koronu, iako je realna cijena daleko manja. To je nova u nizu afera koje pogađaju ministra.

Ministar zdravlja Njemačke traži međunarodni sporazum o pandemiji

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan založio se danas za međunarodni sporazum o pandemiji virusa korona.

Špan poziva, Zehofer odbija: Neću da se vakcinišem AstraZenecom

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer ne želi da posluša poziv ministra zdravlja Jensa Špana da se vakciniše vakcinom AstraZeneca.

Špan: Evropa nema dovoljno vakcina da zaustavi treći talas

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da je Njemačka u pregovorima s Rusijom o nabavci vakcina protiv virusa korona Sputnjik V, javlja Rojters.

Njemački ministar zdravlja: Moguće ponovno uvođenje restrikcija

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je danas da rast broja infekcija virusom korona znači da će možda ponovo biti uvedene restrikcije da bi se zaraza suzbila.

"Njemačka se suočava s deset teških sedmica"

BERLIN - Njemački ministar zdravstva Jens Špan izjavio je da je pred Njemačkom barem "deset teških sedmica" u jeku problema s nabavkama velikih količina vakcina.

Najčitanije