Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Iz Avganistana se povlačimo zajedno sa SAD

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je odluku Alijanse da povuče svoje snage iz Avganistana zajedno sa SAD, nakon odluke Donalda Trampa da povuče svoje trupe do Božića.

Stoltenberg: Grčka i Turska započele razgovore o izbjegavanju sukoba

Uprkos demantima iz Grčke, čelnik NATO-a saopštio je danas da su Grčka i Turska započele tehničke razgovore koji imaju za cilj umanjiti rizik oružanog sukoba ili incidenata, u jeku vojnih napetosti oko eksploatacije morskih resursa na istočnom Mediteranu.

Stoltenberg: Grčka i Turska saglasne da pokrenu razgovore

BRISEL - Grčka i Turska postigle su saglasnost da pokrenu razgovore kako bi se izbjegli slučajni sukobi na istoku Sredozemnog mora, rekao je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: NATO traži način da se izbjegne sukob u Mediteranu

BERLIN - NATO traži načine da izbjegne nehotične sukobe u istočnom Mediteranu, dok podržava njemačke diplomatske napore da umiri sukob članica NATO-a Grčke i Turske oko energetskih resursa, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Stoltenberg poziva na istragu o pogoršanju zdravlja Navalnog

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je na pokretanje istrage o okolnostima u vezi sa pogoršanjem zdravstvenog stanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog.

Stoltenberg: Kina ne dijeli naše vrijednosti

BRISEL – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u utorak se pridružio međunarodnim kritikama kineskog zakona o nacionalnoj bezbjednosti za Hong Kong usvojenog danas.

Stoltenberg: Podgorica može da računa na NATO

PODGORICA - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu nakon sastanka sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem da će Alijansa nastaviti da pomaže članice tokom bezbjednosne krize, te da, kao što NATO može računati na Crnu Goru, tako i Crna Gora može računati na NATO.

NATO pozvao Sjevernu Makedoniju: Pridružite nam se

SKOPLJE - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas Sjevernu Makedoniju da se pridruži toj alijansi kao 30. članica, saopštila je Vlada u Skoplju.

Stoltenberg: Takse na srpsku robu nisu od pomoći

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je da Alijansa snažno podražava nastavak dijaloga Beograd i Prištine.

Usaglašene odbrambene mjere protiv Moskve

BRISEL - Ministri odbrane članica NATO-a saglasili su se u vezi s preduzimanjem "odbrambenih mjera" protiv navodnog kršenja Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF) koje čini Rusija, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Najčitanije