Jermenija

Pašinjan: Pojedinci žele da izazovu haos u Jermeniji

JEREVAN - Jermenski premijer Nikol Pašinjan je danas izjavio da postoje "određene sile u državi koje namjeravaju da izazovu haos na ulicama."

Jermenski ministar ekonomije ponudio ostavku nakon kritika vlade

JEREVAN - Nakon oštrih kritika na račun vlade Jermenije zbog prihvatanja dogovora sa Azerbejdžanom u Nagorno Karabahu, jermenski ministar ekonomije Tigran Kačatrijan ponudio je svoju ostavku, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Tri strane radile na deklaraciji za Nagorno-Karabah

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana zajedno radili na deklaraciji za Nagorno-Karabah od 9. novembra.

Njujorški Muzej Metropolitan stao u odbranu jermenskog nasljeđa

NJUJORK - Muzej umjetnosti Metropolitan u Njujorku saopštio je da su nedavna krvoprolića i razaranja u Nagorno-Karabahu globalna tragedija koja zabrinjava i apelovao da se zaštiti jermenska kulturna baština.

Ruska vojska postavila osmatračnice u Karabahu, zaštićen manastir

U području gdje se izvodi mirovna operacija u Karabahu, duž linije razdvajanja završeno je postavljanje osmatračnica ruskih mirnodopskih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Putin, Alijev i Pašinjan zadovoljni poštovanjem sporazuma

MOSKVA - Predsjednici Rusije Vladimir Putin, Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinjanom izrazili su zadovoljstvo što se poštuje sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, a ruska strana je istakla i značaj očuvanja i sigurnosti crkava u područjima koja su sada prešla u azerbejdžanske ruke.

Priveden bivši jermenski šef DB jer je planirao atentat na Pašinjana

JEREVAN - Jermenska služba državne bezbjednosti privela je svog bivšeg šefa, lidera stranke Rodina, Artura Vanecjana zbog sumnje da je uzurpirao vlast i pripremao atentat na premijera Nikolu Pašinjana, napisala je danas na svojoj Fejsbuk stranici njegova advokatica Lusine Sahakjan.

Okončana prva runda pregovora Rusije i Turske o Nagorno-Karabahu

ANKARA - Prva runda tehničkih pregovora između turske i ruske vojne delegacije oko uspostavljanja centra za nadzor mira u Nagorno-Karabahu zaključena je u Ankari, javlja "Sputnjik".

Jermeni razočarani i u Vladu i u Rusiju

PARIZ - Kamion natovaren namještajem zaustavio se pored česme na uskom planinskom putu, pored njega sumorna lica članova jedne jermenske porodice, koja je nakon potpisivanja moskovskog mirovnog sporazuma između Jermenije i Azerbejdžana, napustila Nagorno-Karabah i putuje ka Sotku, gradu na istoku Jermenije.

Ruska vojna policija patrolira u Nagorno-Karabahu

MOSKVA - Ruska vojna policija počela je patroliranje sjevernim i južnim zonama u Nagorno-Karabahu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Najčitanije