Jesen

Zašto treba uključiti klimu u autu tokom jeseni i zime?

Ključna uloga klima uređaja je u smanjivanju vlage u kabini vozila, a time i razvoja gljivica i bakterija u tom prostoru.

Kada kesten zamiriše (a šporet izgori)

Ako je nešto dobro nakon uzbudljvog ljeta, onda je to jesen koja miriše na kesten.

Najljepša jesenja fotografija Sandre Kremenović

BANJALUKA - Fotografija pod nazivom „Zlatne note nad smaragdnom rijekom“ autora Sandre Kremenović, najljepša je fotografija na konkursu „Jesen u Banjoj Luci“. Ona je osvojila Kapriolo bicikl, koji su obezbijedili Grad Banjaluka i Kaprilo sport centar Banjaluka.

Uvođenje bundeve u bebinu ishranu

Bundeve su prepune hranljivih materija, imaju visok nivo vitamina A i beta karotena.

Pet biljaka koje će preživjeti jesen i zimu

Tokom jesenskih i zimskih mjeseci, mnogi domovi postaju negostoljubiva okruženja za biljke. Neke sobe su izložeen propuhu, druge su previše zagrijane, vazduh je uglavnom suv, a tu su i sobe koje su manje izložene direktnoj sunčevoj svjetlosti.

CHARTREUSE zelena: Zablistajte neonski

Modni kritičari kažu da je za ekspanziju chartreuse (neonske) zelene boje ove sezone zaslužna Bili Eiliš, kao i za mnoge današnje modne trendove.

BUNDEVA: Jesenja doza imuniteta i vitkosti

Nekad davno bundeva je bila bitan izvor hrane Indijancima. Pomagala im je da izdrže dugu i hladnu zimu.

Neka jesen postane omiljeno godišnje doba

S razlogom se kaže da je jesen jedno od najljepših godišnjih doba. Jesen nam nudi i nove početke, nove planove i uranjanje u jedan drugačiji ritam života. Ujedno je idealna za aktivnosti od kojih će nam živnuti i tijelo i duh. Odiše prirodnom čarolijom, kao nijedno drugo godišnje doba.

Jesen donosi značajne promjene u ljudskom tijelu

Došla je jesen. Ono doba godine kada dani postaju sve kraći, a zalihe energije i raspoloženje padaju. Vjerovatno ste čuli za sezonske poremećaje koji neke ljude pogađaju, ali istina je da jesen sa sobom donosi još mnogo više.

Holivud spremio savršenu filmsku jesen

Svijet sedme umjetnosti nije mirovao tokom ljeta, pa su tako već sada najavljena nova ostvarenja koja će publiku zabavljati tokom jesenjih dana u bioskopima širom svijeta. Neki od ovih filmova omiljene velikane Holivuda stavljaju u situacije u kojima nisu bili do sada.

Najčitanije