Jesenja sonata

"Zagrebački solisti": Vrhunska muzika treba više da se čuje

Koncertom "Zagrebačkih solista", jednog od najboljih evropskih gudačkih orkestara, završen je 4. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata". S tradicijom dugom skoro sedam decenija, "Zagrebački solisti" su održali gotovo 4.000 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama.

Tomelinijeva i Franceti održali koncert za pamćenje u Banjaluci

Četvrtog dana Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" koncert za pamćenje u Banjaluci su održali vanserijski umjetnik pijanistkinja Eliza Tomelini i renomirani violinčelista Luka Franceti iz Italije.

Predstavljen ansambl "Trio tempora" iz Austrije

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, u okviru Četvrtog internacionalnog festivala umjetničke muzike "Јesenja sonata" publici se predstavio ansambl "Trio tempora" iz Austrije.

Otvoren Festival "Jesenja sonata" u Banjaluci

Koncertom gitariste i kompozitora iz Srbije Nemanje Bogunovića i njegovog "Strings atačed" kvinteta u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci otvoren je Četvrti internacionalni muzički Festival "Jesenja sonata".

"Jesenja sonata": Pet dana najljepših klasičnih nota

BANJALUKA - Poznati gitarista i kompozitor iz Srbije Nemanja Bogunović i njegov "Strings attached" kvintet otvoriće sutra veče u 20 časova 4. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata" u Koncertnoj dvorani Banskog dvora. Poseban gost na koncertu biće operska diva, sopran Snežana Savičić Sekulić.

Nemanja Bogunović za "Nezavisne": Slaba izdvajanja za kulturu rađaju nekulturne ljude

Nemanja Bogunović, gitarista svjetskog glasa, u pratnji kvinteta "Strings Attached" otvorićete ovogodišnje četvrto izdanje Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" 6. oktobra u Kulturnom centru Banski dvor.

Koncertom "Renesansa" spuštena zavjesa na "Jesenju sonatu"

Кoncertom čuvenog beogradskog ansambla "Renesans", jednog od najpoznatijih svjetskih sastava za ranu i tradicionalnu muziku u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora u nedjelju uveče spuštena je zavjesa na 3. Internacionalni muzičкi festival "Jesenja sonata".

Кoncertom "Кamerate akademike" počela Jesenja sonata u Banskom dvoru

Кoncertom renomiranog kamernog orkestra "Кamerata akademika" iz Novog Sada u srijedu uveče u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora pokrenuta je muzička magija, otvoren je 3. Internacionalni muzičкi festival Jesenja sonata.

"Jesenja sonata" festival koji ne skreće sa pravog puta

Treće izdanje Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" biće održano u Kulturnom centru Banski dvor od 7. do 11. oktobra, a festival će otvoriti nastup kamernog orkestra "Kamerata akademika" iz Srbije.

"Henšel kvartet" otvorio festival "Jesenja sonata"

Koncertom renomiranog "Henšel kvarteta" iz Njemačke, jednog od najuglednijih i najznačajnijih gudačkih kvarteta današnjice, otvoren je 2. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata".

Najčitanije