Jetra

Nova studija: Koje organe napada COVID-19

Prema najnovijoj studiji, virus COVID-19 može da inficira organe u cijelom tijelu i to pluća, srce, jetru, mozak, bubrege i crijeva.

Eliksir od dva sastojka koji pomlađuje i čisti jetru

Jetru, najveću žlijezdu u tijelu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne materije, ali njena uloga još je veća. U njoj se skladišti željezo i određeni vitamini i glukoza koju jetra otpušta u krvotok kada je tijelu potrebno više šećera za energiju. Jetra takođe otpušta crvena krvna zrnca, insulin i druge hormone. Zato je jako važno da je ovaj organ uvek u top formi, a u tome mu možemo pomoći eliksirom od dva sastojka.

Gorki napitak za čišćenje jetre

Regeneraciju jetre prirodnim putem, uz pomoć gorke soli i grejpfruta, treba obavljati u skladu sa preciznim uputstvima kako bi se postigao najbolji efekat.

Masnu jetru liječe surutka i gujina trava

Masna jetra je učestala pojava, pogotovo kod osoba starijih od 50 godina. Ako procenat masti u jetri pređe 10 odsto, to znači da je masna i da bi trebalo nešto preduzeti.

Surutka liječi jetru i podmlađuje

Čista jetra ključ je dobrog zdravlja, a surutka je moćan čistač jetre. Ako bolujete od bilo kakve bolesti jetre, redovno pijte surutku.

Kelj, jaja i grejp čiste jetru

Ljudski organizam sadrži vlastiti mehanizam detoksikacije pomoću kojeg se iz tijela eliminišu toksini, produkti metabolizma i lijekova. Središte tog sistema čini jetra, a mehanizam se sastoji od dva koraka.

Transplantacija jetre u RS sve izvjesnija

BANJALUKA - Promocija nove metode liječenja bolesnika u RS, odnosno laparoskopske hirurgije jetre jedna je od tema 20. Međunarodnog stručnog sastanka koji je u danas okupio predstavnike udruženja hirurga iz zemalja šireg okruženja u organizaciji Udruženja hirurga RS.

Kad jetra kaže 'u pomoć' u stvari kaže "sikavica"

Sikavica, poznata i pod latinskim nazivom Silybum marianum, a u narodu i kao čičak, je stepska i kamenjarska biljka, koja potiče iz južne Evrope, srednje Azije i sjeverne Afrike.

Tri šolje kafe dnevno štite jetru

Konzumiranje tri šoljice kafe dnevno smanjuje za 70 odsto rizik od fatalnih oboljenja jetre, kao što su rak i ciroza, kažu naučnici.

Dijagnostički testovi za hepatitis B, C i HIV u BiH više ne postoje

BANJALUKA - Iako se u RS iz godine u godinu smanjuje broj oboljelih od virusnih hepatitisa, zdravstvene ustanove u RS, ali i u cijeloj BiH, nemaju organizovan rad na prevenciji i edukaciji o ovaj upalnoj bolesti jetre.

Najčitanije