Jezero

Biftek optužuje Šajina: Bivši načelnik me pretukao jer sam tražio da mi vrati dug

JEZERO, ŠIPOVO - Dušan Šajin, bivši načelnik opštine Jezero, pretukao me jer sam mu tražio pare koje mi duguje i tom prilikom mi je nanio teške tjelesne povrede, tvrdi Milorad Kozomara Biftek iz Šipova, dok s druge strane Šajin optužuje Kozamaru da mu je ukrao manjerke za transport čorbe, te da su se sukobili jer je Biftek prvi pokušao njega napasti.

Misija NASA ulila nadu stanovnicima Jezera

Američka svemirska agencija NASA za mjesto za slijetanje misije "Mars rover 2020" odabrala je krater Jezero, koji je naziv dobio po maloj, izrazito nerazvijenoj opštini u Bosni i Hercegovini, a zahvaljujući ovoj misiji prvi put u istoriji odabrani uzorci sa Marsa biće doneseni na Zemlju. U Jezeru na Zemlji nadaju se da je ova misija šansa za razvoj njihove opštine.

Pronađena velika količina ubojitih sredstava u Mostarskom jezeru

SARAJEVO - Velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava i municije pronađena do sada u Mostarskom jezeru je uklonjena ili uništena, a ova akcija biće nastavljena sve dok jezero ne bude u potpunosti očišćeno, saopšteno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Udavila se dva migranta u jezeru kod Šida

ŠID - Na jezeru Sot kod Šida, danas su se utopila dva punoljetna migranta.

Nelson uručio pismo NASA, Ružičićeva se nada naučnom centru u Jezeru

JEZERO - Ambasador SAD u BiH Erik Nelson uručio je danas načelniku opštine Jezero Snežani Ružičić pismo američke agencije NASA kojim je potvrđeno da je krater na Marsu, na koji bi sljedeće godine trebalo da sleti jedan rover, dobio naziv po ovoj opštini u Republici Srpskoj.

Načelnici opštine Jezero pisala NASA

JEZERO - U ponedjeljak 23. septembra ispred OŠ Vuk Karadžić u Jezeru održaće se svečana primopredaja pisma agencije NASA, koje će načelnici opštine Jezero Snežani Ružičić uručiti ambasador SAD u BiH Erik Nelson.

Masovni pomor ribe u jezeru Koronija

SOLUN - U jezeru Koronija na sjeveru Grčke došlo je do masovnog pomora ribe usljed suše i pada nivoa vode, rekli su zvaničnici.

Izvučeno tijelo vatrogasca koji je upao u jezero Ćelije

BANJALUKA - Pripadnici Ronilačkog tima Žandarmerije večeras su, nakon višečasovne potrage, izvukli iz jezera Ćelije tijelo dvadesetosmogodišnjeg pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kruševca, koji je tokom dana ispao iz čamca, javio je RTS.

Federer ne može da gradi vilu na Ciriškom jezeru

​Slavni švajcarski teniser Rodžer Federer na obali Ciriškog jezera ima veliko imanje od 1,6 hektara i želi da na tom mjestu napravi objekat, ali sve je trenutno u fazi mirovanja jer lokalno stanovništvo Rapersvil Jone u kantonu Sent Galen vodi žestoku bitku sa gradskim vlastima da priobalni dio ostane javno dobro sa otvorenim pristupom za sve.

Povlačanjem vode iz vještačkog jezera "izronilo" potopljeno selo

Smanjenjem nivoa vode u vještačkom jezeru u istočnoj turskoj prvinciji Agri "izronilo" je nekadašnje selo Bascavus, potpoljeno gradnjom brane devedestih godina.

Najčitanije