Jezero

Jezero Mid se smanjuje i otkriva ostatke ljudskih tijela

LAS VEGAS - U jezeru Mid kod Las Vegasa, čiji se nivo smanjuje zbog suše, pronađeno je još ljudskih ostataka nakon što je 1. maja u buretu otkriveno jedno tijelo.

Auto-otpad na dnu jezera, godinama bacali automobile u akumulaciju

Prizor sa fotografije svakako ne bi iznenadio stanovnike Srbije. Stari automobili završavaju u šumama, rijekama i jezerima, a priroda trpi. Međutim, ova vijest dolazi iz Velike Britanije, odnosno Škotske.

Sreća u nesreći - pali u jezero dok su vatrogasci održavali vježbe

Na pravom mjestu u pravo vrijeme našli su se vatrogasci iz Sent Luisa. Dok su održavali vježbe spasavanja ljudi iz vode, dvoje tinejdžera propalo je kroz led jezera Kriv Kojer.

Oduzet audi zbog duga od skoro 12.500 KM

​MRKONJIĆ GRAD - Osobi D.B. iz Širokog Brijega oduzet je privremeno audi u Jezeru zbog nevažeće vozačke dozvole i kazni u iznosu od 12.485KM, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

U Slanom jezeru pronađena tijela djevojke i muškarca

PODGORICA - Tijela dvadesetosmogodišnje djevojke i šest godina starijeg muškarca izvučena su iz Slanog jezera kod Nikšića, potvrđeno je iz crnogorske Uprave policije.

Novosibirski Maldivi - jezero popularno za fotografisanje u stvari toksično

Tirkizno rusko jezero zbog svoje ljepote dobilo je i nadimak "Novosibirski Maldivi".

Pukla brana na jezeru kod Bosanskog Grahova

BOSANSKO GRAHOVO - Brana koja je pukla prije dva dana na vještačkom jezeru Borovača kod Bosanskog Grahova nije prouzrokovala veću materijalnu štetu, a voda se već povlači u svoje korito, potvrdio je za "Nezavisne" Uroš Đuran, načelnik opštine Bosansko Grahovo.

Pobrkao kočnicu i gas, pa uletio Lamborghinijem u jezero

Kako navodi austrijska policija, incident se dogodio u utorak oko 23 časa, kada je Lamborghini sa 31-godišnjim vozačem i 40-godišnjim suvozačem skrenuo na parking pored jezera Mondze.

Snimio šetnju zaleđenom površinom najdubljeg jezera na svijetu

Na društvenim mrežama širi se snimak muškarca koji je prošetao zaleđenim Bajkalskim jezerom i pokazao koliko je bistar led koji pokriva jezero.

Seminar trijatlonaca na Boračkom jezeru

Na Boračkom jezeru održan je seminar "Svjetskih trijatlon trenera" koji je okupio triatlon sportiste iz cijele Bosne i Hercegovine.

Zagonetna podzemna jezera na Marsu, tamo su gdje ne bi trebalo da budu

Naučnici su 2018. godine objavili jedno otkriće koje je zauvijek promijenilo naše poimanje prašnjavog i crvenog Marsa - radarima su otkrili da se tik ispod njegove površine skriva blistava "mrlja", što je ukazivalo na postojanje podzemnog spremnika s tekućom vodom.

Ulovio soma od 60 kilograma: Borba trajala 90 minuta, vukao me 1.500 metara

Marko Milošević Marksi, član Sportskog ribolovnog društva iz Bileće ulovio je juče, na Bilećkom jezeru, soma dugačkog 2,16 metara i teškog 60 kg.

Mars, piramide i zlato privlače investitore i turiste

JEZERO, VAREŠ, VISOKO - Lansiranje rovera na Mars, na krater Jezero, nazvan po istoimenoj opštini u BiH, donijeće toj lokalnoj zajednici brojne benefite, baš kao što grad Visoko profitira od priče o piramidama, ili, recimo, opština Vareš od zlatne groznice.

Turistička atrakcija vidljiva iz svemira

Jezero ljubavi (Love Lake), umjetno napravljeno jezero u obliku srca u pustinji blizu Dubaija vjerovatno je jedna od najimpresivnijih atrakcija za romantične parove koji posjećuju Bliski istok.

Zahvaljujući Ambasadi SAD obnovljena škola "Vuk Karadžić" u Jezeru

JEZERO - Elen Džermejn, zamjenica ambasadora SAD, sa saradnicima posjetila je danas opštinu Jezero i sa Snežanom Ružičić, načelnicom opštine, ozvaničila završetak radova na rekonstrukciji Osnovne škole "Vuk Karadžić", koju je sa oko 170.000 maraka finansirala Ambasada SAD.

Najčitanije