Joga

Drugi "Lotus Joga Fest": Vlašić kao polazna tačka do zdravlja i mira

Joga nije čudo koje će u kratko vrijeme preobraziti vaše tijelo u sliku savršenstva.

Zećo: Zvukoterapija otklanja stres i jača imunitet

Od postanka čovjeka zvuk je sastavni dio mnogih rituala koji su imali za cilj da iscijele pojedinca ili zajednicu u skladu s običajima i prirodnim okruženjem

Premijer Indije: Nema još vakcine, jačajte imunološki sisem jogom

Narendra Modi, premijer Indije, zemlje koja ima sve više zaraženih virusom korona, kaže da treba jačati imunološki sistem i preporučuje bavljenje jogom.

Hatha joga: Iskustvo za balansiranje nervnog sistema

Hatha joga primjerena je onima koji žele iskusiti joga praksu na jednostavniji i pasivniji način. U joga položajima se zadržava preko 20 dahova, nekada i nekoliko minuta, što je čini drugačijom.

Đoković i Jelena izazvali fanove da pokušaju vratolomije iz joge

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković i njegova supruga Jelena, bili su glavni akteri jednog zanimljivog videa. Naime, na Novakovom Twitteru osvanuo je snimak iz njihovog doma koji prikazuje kako rade vratolomije iz akro joge.

Besplatan čas joge za djecu

BANJALUKA - Omladinski centar "Zdravo da ste" organizuje besplatnu radionicu joge za djecu.

Joga položaji za izvajane noge i pravilno držanje

Ljeti su noge najizloženije pogledima. A kako bi nam kratki šortsevi i suknjice stajali što bolje, trebalo bi da se potrudimo da “izvajamo” svoje noge. Vježbanje joge u tome nam može pomoći.

Joga ženama u godinama ispravlja hod

Bavljenje jogom u starijim godinama pomaže ženama da brže hodaju i održavaju ravnotežu, pokazala su istraživanja sa Univerziteta "Temple" u Filadelfiji.

Napad u centru za jogu, tri osobe mrtve

Jedan napadač je ubio dvije osobe i ranio tri u centru za jogu u gradu Talahasiju u Floridi, saopštila je policija i dodala da je napadač među mrtvima.

U BiH obilježen 4. Međunarodni dan joge

Ambasada Indije u Budimpešti proslavila je 4. Međunarodni dan joge (IDI) u sedam gradova Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajevo, Banja Luka, Foča, Mostar, Tuzla, Zavidovići i Zenica.

Najčitanije