Jogurt

Lavanda, med i jogurt smiruju posljedice pretjeranog sunčanja

Dešava se da ljeti pretjeramo sa sunčanjem, na šta nas opominju crvenilo i neprijatan osjećaj na koži. Ali i za to postoji rješenje.

Sve prednosti redovnog konzumiranja jogurta

Jogurt je odavno poznat kao napitak koji je dobar za zdravlje, a može pomoći i u borbi protiv raka, pokazala je nova studija.

Jogurt i kurkuma pomažu mršavljenju

Začin koji se često koristi u azijskoj kuhinji kurkuma ima mnogobrojne blagodetne uticaje na organizam, a pomaže i u sagorijevanju masti iz jetre, što podstiče mršavljenje.

Jogurtom protiv depresivnog raspoloženja

​Dobro izbalansiran odnos bakterija u crevima djeluje pozitivno i na mentalno zdravlje, tvrdi se u najnovijem američkom istraživanju. S tim u vezi glavni savjet je da se za bolje raspoloženje pije više jogurta ili drugih napitaka sa probiotskim djelovanjem.

Najnoviji trend: Njega kože uz pomoć jogurta

Što dublje zalazimo u 21. vijek to se (potpuno paradoksalno) stručnjaci vraćaju onim najjednostavnijim tehnikama i metodama za njegu kože. Po svoj prilici sa dobrim opravdanjem.

Zdravlje je u kiselom mlijeku i jogurtu

Osobe koje stalno piju veće količine kiselog mlijeka ili jogurta zdravije su i duže žive, pokazala su istraživanja.

Britanski stručnjaci: Jogurti sadrže više šećera od gaziranih pića

Nakon analize više od 900 jogurta na britanskom tržištu naučnici upozoravaju da su mnogi jogurti prepuni šećera i da se javnost ne smije zavaravati da konzumira zdravu namirnicu, prenosi BBC.

Jogurtom usporite parodontozu

Redovno unošenje jogurta i drugih namirnica koje posjeduju mliječnu kiselinu, pomaže očuvanju zdravlja desni, koje najčešće stradaju zbog procesa parodontopatije.

Jogurt - kralj ljetne trpeze

Zdrava i lagana namirnica jogurt posebno se koristi ljeti, kada su temperature visoke, a želudac ne treba opterećivati teškim jelima.

Banane, kivi i jogurt za miran san

Svakodnevno smo okruženi informacijama o tome kako ne treba da jedemo prije spavanja te koje namirnice najviše ugrožavaju naš miran san.

Najčitanije