Johanes Han

Incko zahvalio Hanu: Perspektiva zapadnog Balkana izgleda drugačije

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inkosastao se danas u Sarajevu komesarom EU, Johanesom Hanom, i zahvalio mu za sve što je postigao i doprinio kako bi Upitnik koji su predale vlasti Bosne i Hercegovine danas bio prihvaćen.

Članovi Predsjedništva BiH predali odgovore na Upitnik Junkeru i Hanu

SARAJEVO - Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i članovi Predsjedništva Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović primili su Žan-Kloda Junkera, predsjednika Evropske komisije i Johanesa Hana, komesara za proširenje u zgradi Predsjedništva BiH i predali odgovore na Upitnik EK.

Han mladima u BiH: Vaši političari moraju odgovoriti vašim težnjama

SARAJEVO - Evropski komesar za politiku proširenja Johanes Han oglasio se na Twitteru uoči današnje predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Vučić se sastao sa Junkerom i Hanom

BEOGRAD Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom i komesarom EU za proširenje i susjedsku politiku Johanesom Hanom.

Junker, Mogerini i Han stižu u BiH: Od kritika do istorijskog momenta

SARAJEVO - Pogledi bh. parlamentaraca na posjetu visoke delegacija Evropske komisije koju čine Žan Klod Junker, predsjednik Evropske komisije, Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i bezbjednost, i Johanes Han, komesar EU za proširenje, u srijedu su različiti.

Zvizdić: Odgovaranje na Upitnik najkompleksija faza na putu BiH ka EU

MINHEN - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je danas u Minhenu tokom razgovora sa komesarom EU za susjedstvo i pregovore o proširenju Johanesom Hanom da proces odgovaranja na Upitnik Evropske komisije predstavlja završetak najkompleksnije faze na putu BiH ka EU.

Han: Rješenje spora oko imena Makedonije do kraja juna

SOFIJA - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izjavio je danas u Sofiji da je EU uverena da će spor oko imena Makedonija sa Grčkom biti okončan do kraja juna.

Han: Uslovi se moraju ispuniti, kvalitet važniji od brzine

SOFIJA - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izjavio je danas da sve zemlje zapadnog Balkana shvataju da uslovi za članstvo moraju da se postignu, te da Strategija proširenja, koja je nedavno usvojena, nije poziv za uklanjanje tih uslova.

Han: Ako mladi u BiH ne vide perspektivu mogli bi postati meta radikalizacije

BEOGRAD - Johnes Han, komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju izjavio je da ako ljudi u Bosni i Hercegovini ne vide ekonomsku perspektivu, posebno mladi, vrlo lako se mogu postati meta radikalizacije.

Han: Strategija EU nije blanko ček

BEOGRAD - Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je danas u Beogradu da nova Strategija proširenja EU za Zapadni Balkan nije "blanko ček" i da je za članstvo u Uniji potrebno ispuniti sve uslove, posebno one koji se odnose na vladavinu prava i normalizaciju odnosa s Prištinom.

Najčitanije