Johanes Han

Vučić se sastao sa Hanom u Beogradu: Srbija će učiniti sve da sačuva mir na Balkanu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vucicć sastao se večeras u Beogradu sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom.

Mogerinijeva i Han: Usvajanje akciza važno dostignuće koje otvara put ka radnim mjestima

SARAJEVO - Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini i evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han ocijenili su da je usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o akcizama u Predstavničkom domu parlamenta BiH važno dostignuće.

Han pozdravio usvajanje akciza: Poslanici pokazali hrabrost i posvećenost

SARAJEVO – Johanes Han, evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje, pozdravio je usavajnje seta zakona o povećanju akciza, koje je rano jutros usvojeno u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik: Sastanak sa Hanom potpuno nefunkcionalan, nije donio nikakva rješenja

ISTOČNO SARAJEVO – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a rekao je danas novinarima nakon sastanka sa Johanesom Hanom, komesarom za proširenje EU da je sastanak bio deprimirajući i nefunkcionalan i da na njemu nije pokazano ništa više osim deklarativnih zalaganja.

Han: Status kandidata nije besplatan ručak

SARAJEVO - Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas u Sarajevu da su rijetke prilike kada se okupi 13, 14 stranaka.

Han: EU dala preko 50 miliona evra pravosuđu u BiH, očekujemo rezultate

SARAJEVO - Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Han izjavio je danas u Sarajevu da je vladavina prava u samom središtu procesa evropskih integracija, te da kredibilitet tog procesa zavisi od postojanja nezvisnih, odgovornih i efikasnih pravosudnih institucija.

Lideri svih partija u BiH na sastanku sa Hanom, stigao i Dodik

SARAJEVO - Komesar EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han upravo u Sarajevu održava sastanak sa svim liderima političkih partija iz BiH.

Evropski komesar u Sarajevu: BiH od Hana očekuje vjetar u leđa

SARAJEVO - I pored zastoja na evropskom putu, neusvajanja zakona o akcizama i činjenice da na upitnik Evropske komisije neće biti odgovoreno u zadatim rokovima, zvaničnici u BiH očekuju da će Johanes Han, komesar EU za proširenje, tokom današnje posjete konstatovati određen napredak, ali i odblokirati neke stvari u vezi s EU.

Han: EU spremna da razmotri učlanjenje država zapadnog Balkana

BEČ - EU je sve spremnija da razmotri učlanjenje država zapadnog Balkana u evropski blok, što bi pomoglo da se osigura mir u tom regionu, dok bi i sama Unija bila obogaćena, izjavio je Johanes Han, komesar za proširenje i susjedsku politiku.

Han hvali napredak Makedonije, očekuje konkretne rezultate

SKOPLJE - Evropski komesar za dobrosusjedsku politiku i proširenje, Johanes Han, danas je u Skoplju pohvalio napredak Makedonije, ali i naglasio da do kraja godine treba imati neke konkretne rezultate, a ne samo najave.

Reklame

Najčitanije