Johanes Han

Han: Normalizacija odnosa sa Prištinom preduslov za Srbiju u EU

BERLIN - Evropski komesar za politiku proširenja Johanes Han izjavio je danas da je prerano govoriti o tome kako će izgledati konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine, što je preduslov da Srbija postane članica EU.

Han: 2025. godina ambiciozan, ali ostvariv datum za Srbiju i region

BRISEL - Komesar za proširenje Johanes Han kaže da će Srbija i region postati članice EU ”možda i ranije nego što se očekivalo”, kao i da je 2025. godina "ambiciozan, ali i ostvariv datum" za pristupanje novih članica EU.

Han: Narednih godina nove šanse za približavanje Zapadnog Balkana EU

BEČ - Naredne dvije godine biti dobre za proširenje, citira "Viner cajtung" komesara za proširenje Johanesa Hana, navodeći da u 2018. prvo predsjedava Bugarska, kasnije Austrija, nakon koje slijedi Rumunija, a sve tri zemlje se zalažu za ulazak Zapadnog Balkana u EU.

Han: U februaru strategija za Zapadni Balkan, u maju samit

TIRANA - Evropska unija ostaje posvećena proširenju na Zapadni Balkan, izjavio je evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han u Tirani najavljujući za februar strategiju za Zapadni Balkan.

Ultimatum Johanesa Hana: Ili akcize ili BiH ostaje bez 500 miliona KM

SARAJEVO - Ukoliko BiH do početka novembra ne usvoji zakon o povećanju akciza na naftu i naftne derivate biće joj uskraćena sredstva koja su joj odobrena u julu na samitu u Trstu.

Han: Srbija vodeća u procesu evrointegracija

BRISEL - Evropski komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da je Srbija dobro pozicionirana, kao jedna od vodećih zemalja u procesu pristupanja EU.

Han: Srbija će "vrlo brzo" postati dio evropske porodice

BRISEL - Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas da je Srbija dobro pozicionirana kao jedna od vodećih zemlja u procesu pristupanja EU i da će "vrlo brzo" postati dio evropske porodice.

Mogerini i Han sa liderima Zapadnog Balkana u Njujorku

BRISEL - EU će pojačati svoju podršku svim partnerima u regionu u cilju neopvratnog napretka na putu evrointegracija, poruka je sa sastanka šefice EU diplomatije Federike Mogerini i komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana sa liderima Zapadnog Balkana, koji je održan na marginama sastanka Generalne skupštine UN u Njujorku.

Vučić Hanu: Članstvo u EU spoljopolitički prioritet

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i dijalogu sa Prištinom.

Mogerini i Han: Računamo na posvećenost Zapadnog Balkana reformama na putu ka EU

BEOGRAD - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini i evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han poručili su da računaju na posvećenost Zapadnog Balkana nužnim reformama na putu ka EU, ali i da region može da računa na njihovu podršku.

Reklame

Najčitanije