Johanes Han

Han: Dobar sastanak sa Vučićem u Briselu

BRISEL - Evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han saopštio je na Twitteru da je dobro protekao sastanak koji je zajedno sa predsjednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom imao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

Han: Koliko smo ozbiljni u EU integraciji Zapadnog Balkna?

BRISEL - Komesar za pristupne pregovore Johanes Han kaže da je razočaravajuća činjenica da EU lideri nisu održali svoju riječ i otvorile pristupne pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Han: Očekujem suspenziju taksi i nastavak dijaloga

BRISEL - Odlazeći komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da nakon izbora na Kosovu očekuje suspenziju taksi i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Han: Radujem se "ključnom resoru za budućnost Evrope"

BEČ – Evropski komesar Johanes Han raduje se novom resoru koji je dobio u budućoj Evropskoj komisiji pod predjsedavanjem Ursule fon der Lajen.

Komšić i Džaferović odbili sastanak s Hanom

SARAJEVO - Komesar za proširenje EU Johanes Han pozvao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine na sastanak kako bi razgovarali o Sporazumu za formiranje vlasti ali su to hrvatski bošnjački član, Željko Komšić i Šefik Džaferović, odbili.

Han: Formirati vlast bez odlaganja, zastoj podriva očekivanja građana

SARAJEVO - Komesar Evropske unije za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han pozvao je da se u Bosni i Hercegovini bez odlaganja formira Savjet ministara BiH, te istakao da od političara očekuje da nastave dijalog i sprovedu sporazum potpisan 5. avgusta.

Mogerini umjesto Hana?

BRISEL - Da li će se Federika Mogerini ubuduće baviti pitanjem evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana, umjesto dijalogom Beograda i Prištine - pitanje je podstaknuto najnovijim, zasad nezvaničnim, informacijama da je italijanska političarka među potencijalnim imenima za sastav nove Evropske komisije, koji će njena šefica, Ursula fon der Lajen, saopštiti pocetkom sljedeće sedmice.

Han: Ukidanje taksi je ključno

HELSINKI - Komesar za pristupne pregovore Johanes Han poručio je u Helsinkiju da je pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine ključan za evropsku perspektivu cijelog regiona Zapadnog Balkana.

Han poručio Dodiku, Izetbegoviću i Čoviću: Morate ispoštovati rok koji ste postavili

SARAJEVO - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han poručio je danas liderima SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH Miloradu Dodiku, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se drže roka koji su postavili kada su 5. avgusta potpisali sporazum o formiranju Savjeta ministara.

Han: Rješenje kosovkog problema ključno za region

BEČ - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izjavio je da je rešenje kosovskog problema prioritet međunarodne zajednice i da je ono ključno za razvoj cijelog regiona.

Najčitanije