Johanes Han

Han: Makedonija piše istoriju, nema vremena za gubljenje

SKOPLJE - Evropski komesar za susjedstvo i politiku proširenja Johanes Han, koji boravi danas u Skoplju učestvovao je u radu Nacionalnog savjeta za evropske integracije i tom prilikom poručio da Makedonija sada piše istoriju i da nema vremena za gubljenje.

Han: Bojkot referednuma u Makedoniji doveo bi do stanja sličnog Brexitu

SKOPLJE - Komesar EU za pitanja proširenja i susjedsku politiku Johanes Han pozvao je danas mlade u Makedoniji da ne bojkotuju predstojeći referendum o imenu jer bi, u slučaju nedovoljnog odziva, Makedoniji moglo da se dogodi nešto slično "Brexitu".

Han: Mišljenje o kandidatskom statusu za BiH 2019. godine

SARAJEVO - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini i komesar za politiku susjedstva i proširenja EU Johanes Han pozvali su danas lidere u Bosni i Hercegovini da hitno usvoje izmjene Izbornog zakona.

Han: Strategija za Zapadni Balkan izazvala djela

LONDON - Strategija koju smo predstavili za Zapadni Balkan u februaru ove godine izazvala je reakcije i djela, a čitav proces je indikativnim datumom (2025. godina) dao više kredibiliteta, izjavio je danas komesar Evropske unije za proširenje Johanes Han, na marginama Samita lidera zapadnog Balkana u Londonu.

Han: Prije ljetne pauze o viznoj liberalizaciji KiM

LONDON - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izjavio je u Londonu da će EU prije ljetne pauze u radu biti donijeta odluku o liberalizaciji vižnog režima za državljane koji imaju kosovski pasoš.

Vučić i Han o kosovskom pitanju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je da je jasno da nismo u lakoj situaciji kad je riječ o Kosovu i Metohiji.

Han: Dva nova poglavlja približavaju Srbiju EU

LUKSEMBURG - Komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da otvaranje dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije znači napredovanje zemlje ka članstvu u EU.

Han: Vjerujem da će Skoplje u junu dobiti datum za pregovore

SKOPLJE - Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han izrazio je uverenje da će Savjet EU već ovog mjeseca dati Makedoniji datum za početak pregovora o pristupanju.

Han: Dva nova poglavlja za Srbiju nisu nerealna

BRISEL - Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim riječima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu.

Han: Dogovor pišu Beograd i Priština

BRISEL - Komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da dugoročno rješenje za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine podrazumijeva održivo i realistično rješenje zasnovano na međunarodnom pravu.

Najčitanije