Jordan

Sedam destinacija u Jordanu koje će vam oduzeti dah

Gostoljubiva i pitoreskna zemlja Bliskog Istoka, Jordan je bogat fascinantnim kontrastima. Gotovo nestvarni zalasci sunca u kombinaciji sa pustinjskim predjelima izgledaju kao kulise neke romantične predstave koju upotpunjuje bogato istorijsko nasljeđe i nevjerovatne plaže.

Bivši ministar u Vladi Srbije poginuo u saobraćajnoj nesreći

BEOGRAD - Nekadašnji ministar zaštite životne sredine u Vladi Srbije Jordan Aleksić tragično je nastradao u 71. godini.

Patike Majkla Džordana prodate za 152.500 dolara

Patike Nike Air Jordan, koje je nosio legendarni američki košarkaš Majkl Džordan, prodate su za 152.500 dolara.

Eksplozija u američkom vojnom skladištu u Jordanu

AMAN - U Jordanu je jutros došlo do serije velikih eksplozija u američkom vojnom skladištu municije u pustinjskom području kod grada Zarka, a njihov uzrok je najvjerovatnije kratki spoj električnih instalacija, saopštio je portparol jordanske vlade.

Kralj Jordana: Preuzećemo zemlje koje su pod zakupom Izraela

AMAN - Kralj Jordana Abdulah Drugi izjavio je danas da će dva parčeta zemlje, koje je zakupio Izrael, biti vraćena pod "pun suverenitet" Jordana u vrijeme kada dvije zemlje obeležavaju 25-ogodišnjicu od potpisivanja mirovnog sporazuma.

Jordanski kralj: Održivi mir samo uz osnivanje palestinske države

AMAN - Održivi mir na Bliskom istoku moguć je samo uz stvaranje palestinske države na teritoriji koju je Izrael okupirao tokom rata 1967. godine, sa istočnim Jerusalimom kao prijestonicom, izjavio je jordanski kralj Abdulah.

Uzbekistan, Jordan i Bali privlače bh. turiste

BANJALUKA - Pored velikog interesa bh. građana za ljetovanja u Turskoj i Hrvatskoj, interes raste u posljednje vrijeme i za neke daleke i neobične destinacije, poput Kube, Tajlanda, Balija, Jordana pa i Uzbekistana, naveli su iz turističkih agencija.

Najbogatiji Makedonac u pritvoru zbog prisluškivanja

SKOPLJE – Kazneni sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Uhapšen najbogatiji Makedonac

SKOPLJE - Jordan Orce Kamčev, po Forbesu, najbogatiji Makedonac, uhapšen je u petak na početku istrage u predmetu „Imeprija“ Specijalnog javnog tužilaštva (SJO) u Skoplju, povezanog sa krivičnim delima pranje para, zloupotrebe službenih ovlašćenja, povlašćivanja povjeriocima.

Poplave u Jordanu, stradala djeca

AMAN - Najmanje 10 dece školskog uzrasta poginulo je u Jordanu, dok se 16 vodi kao nestalo nakon što su poplave pogodile mjesto u blizini Mrtvog mora, gde je oko 40 djece sa nastavnicima bilo na izletu.

Najčitanije