Jordan

Kralj Jordana: Preuzećemo zemlje koje su pod zakupom Izraela

AMAN - Kralj Jordana Abdulah Drugi izjavio je danas da će dva parčeta zemlje, koje je zakupio Izrael, biti vraćena pod "pun suverenitet" Jordana u vrijeme kada dvije zemlje obeležavaju 25-ogodišnjicu od potpisivanja mirovnog sporazuma.

Jordanski kralj: Održivi mir samo uz osnivanje palestinske države

AMAN - Održivi mir na Bliskom istoku moguć je samo uz stvaranje palestinske države na teritoriji koju je Izrael okupirao tokom rata 1967. godine, sa istočnim Jerusalimom kao prijestonicom, izjavio je jordanski kralj Abdulah.

Uzbekistan, Jordan i Bali privlače bh. turiste

BANJALUKA - Pored velikog interesa bh. građana za ljetovanja u Turskoj i Hrvatskoj, interes raste u posljednje vrijeme i za neke daleke i neobične destinacije, poput Kube, Tajlanda, Balija, Jordana pa i Uzbekistana, naveli su iz turističkih agencija.

Najbogatiji Makedonac u pritvoru zbog prisluškivanja

SKOPLJE – Kazneni sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Uhapšen najbogatiji Makedonac

SKOPLJE - Jordan Orce Kamčev, po Forbesu, najbogatiji Makedonac, uhapšen je u petak na početku istrage u predmetu „Imeprija“ Specijalnog javnog tužilaštva (SJO) u Skoplju, povezanog sa krivičnim delima pranje para, zloupotrebe službenih ovlašćenja, povlašćivanja povjeriocima.

Poplave u Jordanu, stradala djeca

AMAN - Najmanje 10 dece školskog uzrasta poginulo je u Jordanu, dok se 16 vodi kao nestalo nakon što su poplave pogodile mjesto u blizini Mrtvog mora, gde je oko 40 djece sa nastavnicima bilo na izletu.

Jordanska granica zatvorena za sirijske izbjeglice

BEJRUT - Jordan neće otvoriti granicu za sirijske izbjeglice, a neka UN njima pomognu na teritoriji Sirije, rekao je jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi.

Jordanci dobijaju 2,5 milijardi dolara

DUBAI - Saudijska Arabija, Kuvajt i Ujedinjeni Arapski Emirati obećali su danas da će uplatiti 2,5 milijardi dolara kao pomoć Jordanu, navodi se u zajedničkom saopštenju tri zemlje poslije uvođenja mjera štednje zbog kojih su Jordanci protestovali.

Premijer Jordana podnio ostavku

AMAN - Premijer Jordana, Hani Mulki, podnio je danas ostavku nakon sastanka sa kraljem Abdulahom, rekao je zvanični izvor za Rojters.

Pucnjava u izraelskoj ambasadi u Jordanu, jedna osoba ubijena

AMAN - Jedan Jordanac je ubijen, a Izraelac je ranjen u nasilnom incidentu u izraelskoj Ambasadi u Amanu, objavljeno je danas na internet stranici jordanske vojske, dok je jordanska agencija Amon news javila da su ambasadu napali teroristi.

Najčitanije