Josip Grubeša

U BiH 400 neriješenih predmeta ratnih zločina

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša istakao je da u BiH još nije završeno gotovo 400 predmeta ratnih zločina, od kojih dva spadaju u kategoriju najsloženijih.

Grubeša: Nema smetnji, odluka o državnom zatvoru na narednoj sjednici

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša smatra da nema smetnji da odluka u vezi sa početkom rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu bude razmatrana na narednoj sjednici ove institucije i da zatvor konačno počne sa radom.

Grubeša: Menadžment koji je izgradio zatvor treba ostati na rukovodećoj funkciji

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša smatra da menadžment koji je sve vrijeme učestvovao u izgradnji državnog zatvora u Istočnom Sarajevu treba da ostane na rukovodećoj funkciji u ovoj novoj instituciji BiH.

Šarović: Upravnik prvog državnog zatvora da bude Srbin

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je Srni da insistira da na čelu prvog državnog zatvora u BiH bude predstavnik srpskog naroda, kako po rasporedu i pripada.

Državni zatvor i dalje na čekanju: Donatori bi mogli zatražiti 11 miliona evra

​Iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine potvrdili su da su radovi na izgradnji Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH - prvog državnog zatvora - završeni, te da je obavljen i tehnički prijem. Ali, naveli su da je zatvorski kompleks spreman za prijem pritvorenika i zatvorenika u tehničkom, ali ne i u pravnom smislu.

Grubeša: Dan Republike Srpske nije neustavan

BANJALUKA - Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša izjavio je da Dan Republike Srpske nije neustavan i da se njenim građanima mora dati pravo, kao i drugima u BiH, da slave svoje praznike bez medijske hajke.

Savjet ministara prolongirao odluku: Još se ne zna kada će državni zatvor početi sa radom

SARAJEVO - Savjet ministara BiH je prolongirao donošenje odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, kao i odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Grubeša: Napad na policajce napad na državu

SARAJEVO - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša je povodom ubistva dvojice policajaca u Sarajevu, kazao da je napad na organe reda neoprostiv i kaznena politika mora biti takva da se preventivno djeluje na sve eventualne počinioce da ih odvrati od napada na policijske službenike i druge državne funkcionere.

Od aktuelnih ministara na nivou BiH Mektić dobio najviše glasova

SARAJEVO - Pojedini ministri iz Savjeta ministara Bosne i Hercegovine iz posljednjeg mandatnog perioda su na Opštim izborima bili u trci za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Najbolji rezultat među njima je ostvario Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Grubeša bi trebalo da donese odluku o izručenju Mamića?

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša trebalo bi da donese konačnu odluku da li će BiH izručiti Hrvatskoj bivšeg izvršnog direktora zagrebačkog Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića.

Najčitanije