Josip Grubeša

Grubeša: Nadam se da je danas bila posljednja sjednica u ovom sazivu

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom madatu Josip Grubeša izrazio je nadu da je današnja sjednica Savjeta ministara posljednja u ovom sazivu, ističući da bi bilo puno lakše raditi u novom mandatu.

Uskoro formiranje Radne grupe za izmjene zakona o VSTS

SARAJEVO - Ministri u Vijeću ministara BiH na današnjoj sjednici između ostalog razmatrali su zaključke Predstavničkog doma BiH, a koji se odnose na rad pravosuđa u BiH s posebnim akcentom na VSTV BiH.

Državni zatvor prvog avgusta počinje s radom

SARAJEVO - Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je danas odluku o državnom zatvoru prema kojoj će ta institucija u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži početi sa radom 1. avgusta, izjavio je ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša.

U BiH 400 neriješenih predmeta ratnih zločina

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša istakao je da u BiH još nije završeno gotovo 400 predmeta ratnih zločina, od kojih dva spadaju u kategoriju najsloženijih.

Grubeša: Nema smetnji, odluka o državnom zatvoru na narednoj sjednici

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša smatra da nema smetnji da odluka u vezi sa početkom rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu bude razmatrana na narednoj sjednici ove institucije i da zatvor konačno počne sa radom.

Grubeša: Menadžment koji je izgradio zatvor treba ostati na rukovodećoj funkciji

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša smatra da menadžment koji je sve vrijeme učestvovao u izgradnji državnog zatvora u Istočnom Sarajevu treba da ostane na rukovodećoj funkciji u ovoj novoj instituciji BiH.

Šarović: Upravnik prvog državnog zatvora da bude Srbin

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je Srni da insistira da na čelu prvog državnog zatvora u BiH bude predstavnik srpskog naroda, kako po rasporedu i pripada.

Državni zatvor i dalje na čekanju: Donatori bi mogli zatražiti 11 miliona evra

​Iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine potvrdili su da su radovi na izgradnji Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH - prvog državnog zatvora - završeni, te da je obavljen i tehnički prijem. Ali, naveli su da je zatvorski kompleks spreman za prijem pritvorenika i zatvorenika u tehničkom, ali ne i u pravnom smislu.

Grubeša: Dan Republike Srpske nije neustavan

BANJALUKA - Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša izjavio je da Dan Republike Srpske nije neustavan i da se njenim građanima mora dati pravo, kao i drugima u BiH, da slave svoje praznike bez medijske hajke.

Savjet ministara prolongirao odluku: Još se ne zna kada će državni zatvor početi sa radom

SARAJEVO - Savjet ministara BiH je prolongirao donošenje odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, kao i odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Najčitanije