Josip Grubeša

Grubeša bi trebalo da donese odluku o izručenju Mamića?

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša trebalo bi da donese konačnu odluku da li će BiH izručiti Hrvatskoj bivšeg izvršnog direktora zagrebačkog Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića.

Grubeša: BiH opredijeljena za evropski put

MOSTAR – Ministar pravde BiH Josip Grubeša poručio je u utorak s dvodnevne ministarske konferencije u Mostaru kako je BiH opredijeljena za evropski put te da očekuje da bi uskoro mogla usvojiti Strategiju o reformi javne uprave.

Grubeša: BiH ne ostaje bez imovine kako se to u medijima spekulira

SARAJEVO - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša je nakon sjednice Savjeta ministara BiH danas u Sarajevu izjavio novinarima da je Informacija o aktivnostima u vezi sa zaštitom imovine i prava BiH u Republici Hrvatskoj bila na dnevnom redu Savjeta ministara.

Grubeša: BiH nije izgubila imovinu u Hrvatskoj

SARAJEVO - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša rekao je da Bosna i Hercegovina nije izgubila svoju imovinu u Hrvatskoj nakon donošenja novog zakona o državnoj imovini Hrvatske.

Grubeša: Mektić ne zna da u BiH ne postoji "državni udar"

BANJALUKA - Ministar pravde BiH Josip Grubeša izjavio je danas da u BiH ne postoji propisano krivično djelo "državni udar" i da je bio iznenađen potezom ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića kada je pokušao autobusima prevesti migrante u Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) i postupanje ovlaštenih službenika ovog kantona okarakterisao kao državni udar.

Grubeša: Savjet ministara nije mogao donijeti odluku o premiještanju migranata

SARAJEVO - Ministar pravde BiH, Josip Grubeša, rekao je da Savjet ministara nije mogao da donese konkretnu odluku o premiještanju migranata iz Sarajeva u Salakovac jer to i nije nadležnost te institucije.

Grubeša: Ministri iz SDA nisu prihvatili Nacrt zakona o izmjenama ZKP-a

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša izjavio je da na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH, ministri iz reda SDA nisu prihvatili da Nacrt zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH (ZKP) bude uopšte razmatran, te izrazio žaljenje što se o njemu nije moglo raspravljati.

EU Connect: Neusvajanje Zakona o krivičnom postupku BiH zalaganje za legalizaciju kriminala

SARAJEVO - Centar za povezivanje sa Evropskom unijom (EU Connect) poziva Ministarstvo pravde BiH i Savjet ministara BiH da po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru upute izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH.

Grubeša: Čim prije državni zatvor staviti u funkciju

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša je u intervjuu Federalnoj novinskoj agenciji (FENA) kazao da to ministarstvo radi sa svim svojim kapacitetima kako bi čim prije državni zatvor u opštini Istočna Ilidža bio stavljen u funkciju.

Grubeša: Postoje sumnje u "pranje novca" prilikom izgradnje državnog zatvora

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara BiH Josip Grubeša izjavio je da postoje tužbe i sumnje za zloupotrebu položaja i "pranje novca" prilikom izgradnje državnog zatvora, koji još nije pušten u funkciju.

Najčitanije