Josip Grubeša

Grubeša: Ministri iz SDA nisu prihvatili Nacrt zakona o izmjenama ZKP-a

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša izjavio je da na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH, ministri iz reda SDA nisu prihvatili da Nacrt zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH (ZKP) bude uopšte razmatran, te izrazio žaljenje što se o njemu nije moglo raspravljati.

EU Connect: Neusvajanje Zakona o krivičnom postupku BiH zalaganje za legalizaciju kriminala

SARAJEVO - Centar za povezivanje sa Evropskom unijom (EU Connect) poziva Ministarstvo pravde BiH i Savjet ministara BiH da po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru upute izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH.

Grubeša: Čim prije državni zatvor staviti u funkciju

SARAJEVO - Ministar pravde BiH Josip Grubeša je u intervjuu Federalnoj novinskoj agenciji (FENA) kazao da to ministarstvo radi sa svim svojim kapacitetima kako bi čim prije državni zatvor u opštini Istočna Ilidža bio stavljen u funkciju.

Grubeša: Postoje sumnje u "pranje novca" prilikom izgradnje državnog zatvora

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara BiH Josip Grubeša izjavio je da postoje tužbe i sumnje za zloupotrebu položaja i "pranje novca" prilikom izgradnje državnog zatvora, koji još nije pušten u funkciju.

Limuzina od 100.000 KM za ministra Grubešu

SARAJEVO - Ministarstvo pravde BiH sklopilo je ugovor sa firmom "M.R.M. export-import" iz Ljubuškog o kupovini nove limuzine, vrijedne tačno 100.000 KM.

Osmanović stopira, Grubeša podstiče gradnju pelješkog mosta

SARAJEVO - Iz Savjeta ministara BiH na istu adresu u Vladi Hrvatske poslana su dva potpuno različita pisma u vezi s izgradnjom pelješkog mosta, što dovoljno govori o neozbiljnosti i odnosima u BiH.

Grubeša smiruje tenzije: Hrvatska ispoštovala zahtjeve BiH vezano za Pelješki most

SARAJEVO - Ministar pravde u BiH Josip Grubeša uputio je pismo Olegu Butkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske, u kojemu iznosi pravne stavove vezane za pitanja izgradnje Pelješkoga mosta.

Novi 'Alkatraz' niče u BiH

ISTOČNO SARAJEVO - Josip Grubeša, ministar pravde BiH, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je planirano da se tokom ove i početkom 2018. godine krene u fazu popunjavanja kapaciteta Držanog zatvora u Vojkovićima.

Najčitanije