Jovan Dučić

U Hercegovačkoj Gračanici pomen Dučiću

Pomen velikom srpskom pjesniku Јovanu Dučiću, povodom 77 godina od njegove smrti biće služen danas u Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju, nakon čega će delegacija grada Trebinja položiti cvijeće na njegov grob.

Godišnjica smrti velikog Jovana Dučića

Jovan Dučić zasigurno je jedan od naših najvoljenijih književnika. Volimo ga jer nas je naučio da volimo jedni druge i svoju zemlju, ali nas je njegov rad u okviru refleksivne, rodoljubive i elegične poezije naučio kako da volimo i upoznamo sebe.

Ansambl "Jovan Dučić" uveselio korisnike Doma penzionera u Trebinju

TREBINJE - Članovi Ansambla narodnih igara "Jovan Dučić" iz Trebinja održali su tradicionalni koncert koji početkom svake nove godine upriliče za korisnike Doma penzionera Trebinje.

U Ženevi otkrivena spomen ploča Jovanu Dučiću

U Ženevi je svečano otkrivena spomen-ploča posvećena Jovanu Dučiću, velikom srpskom piscu i diplomati, koji je u ovom gradu proveo sedam godina života.

Dučićeve ideje i danas pokreću razvoj Trebinja

TREBINJE - Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja i predsjednik Savjeta "Dučićevih večeri poezije", otvorio je u subotu uveče najprestižniju kulturnu manifestaciju istočne Hercegovine - "Dučićeve večeri poezije", na kojoj se okupila elita srpske kulture - pjesnici, vokalni solisti i operski pjevači, dramski i baletski umjetnici, pijanisti i horski izvođači.

Položeni vijenci na spomenike Dučiću i Njegošu

TREBINJE - Predstavnici grada Trebinja položili su danas cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Petru Petroviću Njegošu povodom manifestacije "Dučićeve večeri poezije".

Sutra počinju "Dučićeve večeri poezije"

TREBINJE - Manifestacija "Dučićeve večeri poezije" biće održana u Trebinju od sutra do nedjelje, 14. oktobra, uz bogat kulturno-umjetnički program.

Položeno cvijeće povodom 75 godina od smrti Jovana Dučića

TREBINJE - Povodom 75 godina od smrti najpoznatijeg srpskog pjesnika iz Hercegovine, Jovana Dučića, danas je delegacija Grada Trebinja, na čelu sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem položila cvijeće na Dučićevo grobno mjesto u Hercegovačkoj Gračanici na Crkvini iznad grada.

Godišnjica smrti velikog pjesnika

Na današnji dan, 7.aprila 1943. godine umro je veliki srpski pjesnik i diplomata Jovan Dučić.

Otkriven bareljef sa likom Jovana Dučića

U Udruženju književnika Srbije danas je otkriven bareljef sa likom Jovana Dučića - rad vajara Milorada Vukanovića Mišela, povodom 75 godina od smrti velikog pjesnika.

Najčitanije