Jovan Dučić

U Ženevi otkrivena spomen ploča Jovanu Dučiću

U Ženevi je svečano otkrivena spomen-ploča posvećena Jovanu Dučiću, velikom srpskom piscu i diplomati, koji je u ovom gradu proveo sedam godina života.

Dučićeve ideje i danas pokreću razvoj Trebinja

TREBINJE - Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja i predsjednik Savjeta "Dučićevih večeri poezije", otvorio je u subotu uveče najprestižniju kulturnu manifestaciju istočne Hercegovine - "Dučićeve večeri poezije", na kojoj se okupila elita srpske kulture - pjesnici, vokalni solisti i operski pjevači, dramski i baletski umjetnici, pijanisti i horski izvođači.

Položeni vijenci na spomenike Dučiću i Njegošu

TREBINJE - Predstavnici grada Trebinja položili su danas cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Petru Petroviću Njegošu povodom manifestacije "Dučićeve večeri poezije".

Sutra počinju "Dučićeve večeri poezije"

TREBINJE - Manifestacija "Dučićeve večeri poezije" biće održana u Trebinju od sutra do nedjelje, 14. oktobra, uz bogat kulturno-umjetnički program.

Položeno cvijeće povodom 75 godina od smrti Jovana Dučića

TREBINJE - Povodom 75 godina od smrti najpoznatijeg srpskog pjesnika iz Hercegovine, Jovana Dučića, danas je delegacija Grada Trebinja, na čelu sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem položila cvijeće na Dučićevo grobno mjesto u Hercegovačkoj Gračanici na Crkvini iznad grada.

Godišnjica smrti velikog pjesnika

Na današnji dan, 7.aprila 1943. godine umro je veliki srpski pjesnik i diplomata Jovan Dučić.

Otkriven bareljef sa likom Jovana Dučića

U Udruženju književnika Srbije danas je otkriven bareljef sa likom Jovana Dučića - rad vajara Milorada Vukanovića Mišela, povodom 75 godina od smrti velikog pjesnika.

"Poslednja pesma" u čast Jovana Dučića odigrana u Grčkoj

Gostujuća predstava "Poslednja pesma", posvećena liku i djelu velikog pisca i diplomate Jovana Dučića izvedena je u četvrtak na sceni atinskog pozorišta "Ana i Maria Kaluta".

Najčitanije