Jovica Stanišić

Simatoviću i Stanišiću produžen privremeni boravak na slobodi

HAG - Sudije Mehanizma za krivične sudove u Hagu produžilo je nekadašnjim čelnicima Državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću zvanom Frenki privremeni boravak na slobodi, koji je ranije bio oročen na 2. maj.

Stanišić na privremenoj slobodi do 10. januara

BEOGRAD - Haški tribunal odobrio je nekadašnjem šefu Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću, optuženom za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, boravak na privremenoj slobodi u Srbiji do 10. januara iduće godine.

Jovica Stanišić na privremenoj slobodi do 30. augusta

HAG - Jovici Stanišiću, optuženom za ratni zločin počinjen nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, produžen je boravak na privremenoj slobodi u Srbiji do 30. augusta ove godine, saopšteno je iz Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

Stanišić do 13. aprila na uslovnoj slobodi

HAG - Sudsko vijeće Međunarodnog mehanizma krivičnih sudova (MMKS) u Hagu odobrilo je produžetak uslovne slobode bivšem načelniku Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću do 13. aprila 2018. godine, saopšteno je iz MMKS.

Suđenje Stanišiću i Simatoviću nastavljeno bez prisustva javnosti

BEOGRAD - Ponovljeni proces bivšim čelnicima Službe državne bezbjednosti (SDB) Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju, optuženima za zločine u Hrvatskoj i BiH, nastavljen je u Hagu iskazom zaštićenog svjedoka optužbe RFJ-022, bez prisustva javnosti.

Odbrana negirala da je Simatović dopremao oružje u krajinu

BEOGRAD - U nastavku ponovljenog suđenja bivšim čelnicima Službe državne bezbjednosti (SDB) Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću pred Haškim tribunalom odbrana je negirala tvrdnje zaštićenog svjedoka da je Simatović dopremao oružje u Republiku Srpsku Krajinu.

Suđenje Stanišiću i Simatoviću: Zaštićeni svjedok daje iskaz iza zatvorenih vrata

BEOGRAD - U nastavku ponovljenog suđenja pred Haškim tribunalom bivšim zvaničnicima Službe državne bezbjednosti (SDB) Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju, zaštićeni svjedok optužbe iskaz je dao iza zatvorenih vrata.

Stanišić tražio privremenu slobodu zbog bolesti

BEOGRAD - Nekadašnji šef Službe državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić zatražio je od suda u Hagu da ga zbog bolesti pusti na privremenu slobodu do kraja dokaznog postupka optužbe.

Zaštićeni svjedok u Hagu: Vidio sam Stanišića u Kninu

HAG - U Hagu je nastavljeno ponovno suđenje bivšim funkcionerima Državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću. Ovo je prvo suđenje koje se u cjelosti ponavlja i posljednji proces u kojem će biti odlučivano da li su zvaničnici Srbije odgovorni za zločine počinjene u BiH i Hrvatskoj.

U Hagu počelo ponovno suđenje Stanišiću i Simatoviću

HAG - Ponovljeno suđenje nekadašnjim čelnicina Državne bezbjednosti Srbije, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, počelo je danas u Hagu pred Mehanizmom međunarodnih krivičnih sudova (MMKS), koji je pravni nasljednik Haškog tribunala.

Najčitanije