Južna Afrika

Kejptaun žarište epidemije u Južnoj Africi

KEJPTAUN – Kejptaun je postao žarište epidemije korona virusa u Južnoj Africi, javlja AP.

Kuba poslala medicinski tim u Južnu Afriku

HAVANA - Kuba je poslala 216 zdravstvenih radnika u Južnu Afriku, što je posljednja od više od 20 grupa medicinara koje je ta zemja uputila širom svijeta da pomognu u borbi protiv virusa korona.

Ismijane nevolje južnoafričkog predsjednka s maskom

PRETORIJA - Predsjednik Južnoafričke Republike Siril Ramafosa postao je predmet podsmijeha na društvenim mrežama zbog nespretnog stavljanja zaštitne maske.

Najveće žarište virusa u Africi: Strahuju da će umrijeti od gladi, ne od bolesti

U Južnoj Africi, najvećem žarištu korone u Africi, cjelodnevna zabrana kretanja je uveliko na snazi. Samo jedan član porodice smije u nabavku, tokom izlaska su obavezne rukavice i maska, a ljubimci se ne šetaju. Na ulicama su vojska i policija, a za kršenje zabrane pišu se visoke kazne. Ipak, mnogi se plaše da će umrijeti od gladi, a ne od korone.

Federer donirao 15.000 tableta školama u Africi

Švajcarski teniser Rodžer Federer nalazi se u Africi, gdje preko svoje fondacije pomaže lokalnom stanovništvu.

Federer prvi put igra u zemlji svog porijekla

Švajcarski teniser Rodžer Federer nikada do sada u karijeri nije igrao u Južnoj Africi, zemlji u kojoj mu je rođena majka, ali to će ispraviti već u petak.

Srbija uspješna i u dublu protiv Južne Afrike

Teniska selekcija Srbije maksimalnim rezultatom 3:0 savladala je Južnu Afriku u meču A grupe ATP kupa.

Žene Južne Afrike traže vanredno stanje zbog nasilja

KEJPTAUN - Hiljade žena izašlo je na ulice glavnog grada Južnoafričke Republike zbog nesposobnosti vlasti da se izbori sa porastom nasilja nad ženama, a planirano je da demonstranti danas potpuno blokiraju zemlju i pozovu vlasti da proglase vanredno stanje.

Bivši fudbaler likvidiran jer je od Srba ukrao tonu kokaina?

Ubijeni bivši fudbaler iz Južne Afrike Mark Bačelor za koga se sumnja da je od srpskih krimilanaca ukrao tonu kokaina dovodi se u vezu i sa krijumčarenjem iste droge u Australiju, koje je spriječeno na dan njegovog ubistva.

U planinama u Južnoj Africi vanzemaljska materija u stijenama

U novoj studiji CNRS Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj, naučnici su otkrili vanzemaljsku organsku materiju "zarobljenu" u vulkanskim stijenama duž planine Makondžva u Južnoj Africi, starim više od tri milijarde godina.

Najčitanije