Južna Afrika

Žene Južne Afrike traže vanredno stanje zbog nasilja

KEJPTAUN - Hiljade žena izašlo je na ulice glavnog grada Južnoafričke Republike zbog nesposobnosti vlasti da se izbori sa porastom nasilja nad ženama, a planirano je da demonstranti danas potpuno blokiraju zemlju i pozovu vlasti da proglase vanredno stanje.

Bivši fudbaler likvidiran jer je od Srba ukrao tonu kokaina?

Ubijeni bivši fudbaler iz Južne Afrike Mark Bačelor za koga se sumnja da je od srpskih krimilanaca ukrao tonu kokaina dovodi se u vezu i sa krijumčarenjem iste droge u Australiju, koje je spriječeno na dan njegovog ubistva.

U planinama u Južnoj Africi vanzemaljska materija u stijenama

U novoj studiji CNRS Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj, naučnici su otkrili vanzemaljsku organsku materiju "zarobljenu" u vulkanskim stijenama duž planine Makondžva u Južnoj Africi, starim više od tri milijarde godina.

Još jedan Srbin likvidiran u Johanesburgu?

JOHANESBURG - Muškarac, za kog se vjeruje da je srpske nacionalnosti, upucan je ispred zgrade u kojoj je stanovao u Brajstonu u Johanesburgu.

Detalji likvidacije u Johanesburgu: Srbina "smaknula" češka mafija?

JOHANESBURG - Bukti mafijaški rat na jugu Afrike između zaraćenih klanova. Protekli vikend je odnio najnoviju, šestu žrtvu - Beograđanina Jugoslava Smiljkića (51).

Srbin na motoru ubijen u sačekuši u Južnoj Africi

JOHANESBURG - Jugoslav S. (51) iz Beograda ubijen je u Johanesburgu u Južnoj Africi u subotu prije podne.

Umro legendarni afrički fudbaler

Bivši fudbaler Lidsa i reprezentativac Južne Afrike Fil Masinga umro je danas u 49. godini.

Srbin ubijen u sačekuši na benzinskoj pumpi u Johanesburgu

U pucnjavi koja se dogodila u ponedjeljak u Johanesburgu upucan je za sada neidentifikovan muškarac, za kojeg na društvenim mrežama navode da je porijeklom iz Srbije.

Otkriven najstariji ljudski crtež ikad

Naučnici tvrde da su otkrili najstariji poznati crtež na malenom fragmentu stijene u Južnoj Africi.

U Južnoj Africi pao snijeg

U Južnoj Africi pao je snijeg. Hladna fronta donijela je pad temperatura i zimske oborine usred septembra, uglavnom u jugozapadne dijelove zemlje.

Najčitanije