Južna Koreja

Počinje "obustava neprijateljskog djelovanja" između Seula i Pjongjanga

SEUL, PJONGJANG - Uvođenje zabrana vojnih vježbi i zone neletenja u blizini granice između Sjeverne i Južne Koreje stupa danas na snagu.

Korejska limuzina dobila 3D kokpit

I dok evropski brendovi polako otkrivaju digitalni kokpit u Koreji su se pobrinuli da opet budu ispred konkurencije.

Bivšem predsjedniku Južne Koreje 15 godina zatvora

SEUL - Sud u Seulu osudio je na 15 godina zatvora bivšeg predsjednika Li Mjung-Baka zbog korupcije.

Južna Koreja tvrdi: Sjeverna Koreja ima 20 do 60 atomskih bombi

SEUL - Ministar Južne Koreje za ujedinjenje rekao je članovima parlamenta da Sjeverna Koreja u svom nuklearnom arsenalu ima od 20 do čak 60 bombi.

Započeto deminiranje demilitarizovane zone između dvije Koreje

SEUL - Vojske Sjeverne i Južne Koreje započele su operaciju uklanjanja mina iz demilitarizovane zone koja razdvaja dvije zemlje, kao dio sporazuma o potrazi za posmrtnim ostacima vojnika koji su poginuli tokom Korejskog rata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Južne Koreje.

Kako bi izgledala država nastala ujedinjenjem dvije Koreje?

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un ugostio je svog kolegu iz Južne Koreje Mun Džae Ina u istorijskoj posjeti, a poslije susreta lidera dvije Koreje, mediji su ponovo počeli da pišu o ujedinjenju.

Kim poslao novo pismo Trampu

SEUL - Predsjednik Južne Koreje Mun Džae In je izrazio nadu da će mirovni sporazum sa Sjevernom Korejom uskoro biti potpisan.

Koreje povezuju pruge i puteve

PJONGJANG - Lideri Sjeverne i Južne Koreje Kim Džong Un i Mun Džae In postigli su dogovor o povezivanju nekoliko pruga i puteva preko granice, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali u Pjongjangu.

Kim pristao na denuklearizaciju Korejskog poluostrva

PJONGJANG - Sjeverna Koreja pristala je da preduzme dodatne korake ka denuklearizaciji korejskog poluostrva u želji da ponovno pokrene pregovore sa SAD-om, objavila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Kim Džong Un srdačno dočekao južnokorejskog kolegu u Pjongjangu

Južnokorejski predsjednik Mun Jae-in stigao je, sa više od 50 zvaničnika, u Pjongjang na trodnevni "interkorejski samit".

Najčitanije