Južna Koreja

Kako bi izgledala država nastala ujedinjenjem dvije Koreje?

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un ugostio je svog kolegu iz Južne Koreje Mun Džae Ina u istorijskoj posjeti, a poslije susreta lidera dvije Koreje, mediji su ponovo počeli da pišu o ujedinjenju.

Kim poslao novo pismo Trampu

SEUL - Predsjednik Južne Koreje Mun Džae In je izrazio nadu da će mirovni sporazum sa Sjevernom Korejom uskoro biti potpisan.

Koreje povezuju pruge i puteve

PJONGJANG - Lideri Sjeverne i Južne Koreje Kim Džong Un i Mun Džae In postigli su dogovor o povezivanju nekoliko pruga i puteva preko granice, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali u Pjongjangu.

Kim pristao na denuklearizaciju Korejskog poluostrva

PJONGJANG - Sjeverna Koreja pristala je da preduzme dodatne korake ka denuklearizaciji korejskog poluostrva u želji da ponovno pokrene pregovore sa SAD-om, objavila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Kim Džong Un srdačno dočekao južnokorejskog kolegu u Pjongjangu

Južnokorejski predsjednik Mun Jae-in stigao je, sa više od 50 zvaničnika, u Pjongjang na trodnevni "interkorejski samit".

Južna i Sjeverna Koreja otvaraju zajedničku kancelariju za vezu

ANKARA – U mjestu Kaesong, u blizini granice između Sjeverne i Južne Koreje, u petak će biti otvoren zajednička kancelarija za vezu.

Kim poslao pismo Vašingtonu

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un je zatražio od specijalnog izaslanika iz Južne Koreje Čon Li Longa koji se sastao sa njim u Pjongjangu da preda poruku američkim vlastima, javlja Jonhap.

Pjongjang upozorava Vašington: Ne blokirajte zbližavanje dvije Koreje

PJONGJANG - Vlasti Sjeverne Koreje upozorile su Sjedinjene Američke Države (SAD) da ne blokiraju diplomatsko zbližavanje i normalizaciju odnosa između dvije Koreje.

BMW-u se ne piše dobro, serija požara donosi problem

Više od 1.200 kupaca iz Južne Koreje podnijeće ove sedmice tužbe za naknadu štetu protiv njemačkog proizvođača automobila, kompanije BMW.

Rusija i Južna Koreja uspostavile komunikaciju vazduhoplovnih snaga

MOSKVA - Južna Koreja i Rusija dogovorile su se da uspostave direktnu komunikacionu liniju između vazduhoplovnih snaga dvije zemlje, saopštilo je danas južnokorejsko Ministarstvo nacionalne odbrane.

Najčitanije