Južna Koreja

Hranom otrovano sto djece i vaspitača u obdaništu

ANSAN/SUVON - Oko sto djece i vaspitača se u toku prethodne nedjelje žalilo na simptome trovanja hranom u jednom obdaništu u gradu Ansan južno od Seula, a trećina pacijenata je hospitalozovana, saopštili su danas južnokorejski zvaničnici.

Sedamdeset godina od Korejskog rata

SEUL - Sjeverna i Južna Koreja danas odvojeno obilježavaju 70 godina od početka Korejskog rata, konflikta koji je odnio milione života i tehnički još nije završen.

Proglašen drugi talas epidemije u Južnoj Koreji

SEUL - Zdravstvene vlasti Južne Koreje saopštile su danas da je u toku "drugi talas" zaraze virusom korona, koji je rezultat praznika u maju.

Sjeverna Koreja najavila nastavak slanja letaka preko granice

SEUL - Severna Koreja je najavila da će nastaviti sa kampanjom slanja propagandnih materijala i letaka prema Južnoj Koreji, istakavši da nije obavezana nikakvim sporazumom sa ovom zemljom da to ne čini, prenijeli su danas državni mediji.

Kim Jo Jong: Južna Koreja kriva za pogoršanje odnosa

PJONGJANG - Južna Koreja snosi odgovornost za pogoršanje odnosa između Pjongjanga i Seula, koji su postali igraonica Sjedinjenih Američkih Država, izjavila je danas prva potpredsjednica Centralnog komiteta Radničke narodne partije i sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jo Jong.

Objavljen snimak trenutka kada je Kim raznio kancelariju za vezu

Zvanični Pjongjang potvrdio je danas da je digao u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u gradu Kesong.

Sjeverna Koreja o rušenju kancelarije: Odgovor ološu sa juga

PJONGJANG - Sjeverna Koreja potvrdila je da je danas uništila međukorejsku kancelariju za vezu u pograničnom gradu Kesong.

Uništena zgrada kancelarije za zajedničke veze Sjeverne i Južne Koreje

SEUL - Južnokorejski zvaničnici izjavili su danas da je Sjeverna Koreja uništila zgradu kancelarije za međukorejske veze sjeverno od granice između dvije zemlje.

Sjeverna Koreja: Spremni smo poslati vojsku u demilitarizovanu zonu

PJONGJANG - Sjeverna Koreja upozorila je da je spremna da pošalje vosjku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dvije Koreje.

Sestra Kim Jong Una prijeti Seulu vojnom akcijom koju je odobrio vođa

PJONGJANG - Kim Jo Jong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una, zaprijetila je danas vojnom akcijom protiv Južne Koreje zbog zato što južni susjed nije zaustavio prebacivanje letaka protiv Vlade u Pjongjangu preko granica.

Najčitanije