Južna Osetija

Sirija priznala nezavisnost Abhazije i Južne Osetije

DAMASK - Sirija i Južna Osetija su se dogovorile o uzajamnom priznanju i uspostavljanju diplomatskih odnosa, objavljeno je na sajtu MIP-a Južne Osetije.

Dodik u avgustu u Južnoj Osetiji

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, prihvatio je poziv predsjednika Južne Osetije, Anatolija Bilibova, da u avgustu prisustvuje svečanosti povodom 10 godina nezavisnosti ove zakavkaske republike.

Crnadak: Posjeta delegacije Južne Osetije nanijela međunarodnu štetu Srpskoj

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da je posjeta delegacije Južne Osetije Banjaluci nanijela međunarodnu štetu Republici Srpskoj i predstavlja devalviranje značaja i statusa i samog međunarodnog položaja Srpske.

Bibilov: Predstavništvo Južne Osetije će biti otvoreno u Srpskoj

BEOGRAD - Predsjednik Južne Osetije Anatolij Bibilov rekao je da za sada Južna Osetija još nema predstavništvo u Republici Srpskoj, ali da misli da će ono u budućnosti biti otvoreno.

Gruzija uputila diplomatsku notu BiH; MIP BiH: Imamo dobre i prijateljske odnose

SARAJEVO - BiH i Gruzija imaju dobre i prijateljske odnose zasnovane na uzajamnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova (MIP) BiH nakon što je Gruzija uputila BiH diplomatsku notu u vezi sa dolaskom delegacije Južne Osetije u BiH.

Moguć referendum o pripajanju Južne Osetije Rusiji

SANKT PETERBURG - Republika Južna Osetija, koju je Moskva priznala kao državu, razmatra opciju održavanja referenduma o pridruživanju Rusiji, izjavio je predsjednik bivše gruzijske republike Anatolij Bibilov.

Mediji: Moskva pripaja Južnu Osetiju?

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je svojim službenicima da potpišu ugovor kojim će se oružane snage gruzijske pokrajine Južne Osetije de fakto uklopiti u zapovjednu strukturu Vojnih snaga Ruske Federacije.

Najčitanije