Južni tok

Borisov kritikuje EK zbog obustave izgradnje Južnog toka

Bugarski premijer Bojko Borisov kritikovao je Evropsku komisiju jer je, kako tvrdi, obustava izgradnje gasovoda Južni tok pretvorila Tursku u "centar za distribuciju gasa".

Borisov: "Južni tok" prekinut zbog pritiska Zapada

Premijer Bugarske Bojko Borisov ponovo se dotakao teme "Južnog toka" i izrazio zadovoljstvo što počinje izgradnja "Turskog toka".

Vučić zamolio da se dozvoli gasovod na ruti bivšeg "Južnog toka"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas na Samitu kvadrilaterale u Varni zatražio da bude dozvoljena izgradnja gasovoda na balkanskoj ruti bivšeg projekta "Južni tok", da bi Srbija mogla da nabavlja ruski gas koji je dosta jeftiniji i ima ga u dovoljnim količinama.

Dačić: Sjeverni tok 2 može, a Južni ne može

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na Međunarodnoj konferenciji za energetsku bezbjednost Evroazije u Beogradu da je politika odlučila da je moguće da se realizuje gasovod "Sjeverni tok 2", a da "Južni tok" ne može, iako je riječ o istom izvoru gasa - Rusiji.

Putin: Gasprom izgubio 800 miliona evra zbog Južnog toka

MOSKVA - Ruska energetska kompanija Gasprom je zbog obustavljanja izgradnje gasovoda "Južni tok" izgubila oko 800 miliona evra, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Standard: Gasprom i OMV oživljavaju Južni tok

BEČ - Austrijska naftna kompanija OMV I ruski Gasprom oživljavaju projekat gasovoda Južni tok, koji zaobilazeći Ukrajinu treba da dovede gas iz Rusije do Beča, tvrdi bečki dnevnik "Standard".

Najčitanije