Jubilej

Ekonomska škola u Doboju iškolovala funkcionere i direktore

DOBOJ- Direktori banaka, lokalnih i republičkih preduzeća, partijski funkcioneri, ali i bivši premijeri RS, te nekadašnji član Predsjedništva BiH, kao i bivši ministar finansija BiH samo su neki od bivših đaka dobojske Ekonomske škole koja obilježava 65 godina postojanja.

Prije 35 godina iz sarajevske fabrike izašao prvi Golf "dvojka"

Godišnje se u Vogošći pravilo oko 25.000 vozila, ali je rekordne godine 1989. proizvedeno 37.411 automobila.

Devet decenija Narodnog pozorišta Republike Srpske

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović posjetila je danas Narodno pozorište Republike Srpske u Banjaluci i poručila da bi resorna ministarstva, u godini kada teatar obilježava 90 godina postojanja, trebala posebnu pažnju da usmjere na ovu ustanovu kulture kako bi jubilej bio proslavljen dostojanstveno.

Prijem i izložba u čast jubileja Muzeja Hercegovine i mjesečnika 'Glas Trebinja'

TREBINJE - Povodom 65 godina od osnivanja trebinjskog Muzeja Hercegovine i mjesečnika "Glas Trebinja", koji je i jedini štampani medij u istočnoj Hercegovini, u Muzeju Hercegovine u Trebinju danas je upriličen prijem i otvorena izložba "65 godina Muzeja i Glasa".

KUD 'Sveti Sava' slavi jubilej

BANJALUKA - Nizom kulturnih aktivnosti, koje će biti održane 1. i 2. decembra, KUD "Sveti Sava" iz Banjaluke obilježiće jubilej, 10 godina postojanja.

Gangsterski klasik "Kum" uskoro slavi 45. rođendan

Legendarno holivudsko ostvarenje, film "Kum", uskoro će napuniti 45 godina od svog prvog pojavljivanja na velikom platnu. Povodom ovog jubileja u planu je okupljanje glumačke postave na dolazećem "Tribeka" filmskom festivalu, čiji je tvorac glumac Robert Deniro.

Najčitanije