Jugo

Nevrijeme pogodilo Dalmaciju, jugo napravio haos na splitskim plažama

Sredozemni ciklon donio je nove probleme na Jadranu, posebno u Dalmaciji.

Gdje je završio posljednji Jugo?

Posljednji primjerak ovog modela sišao je sa proizvodne trake fabrike "Zastava automobili" 11. novembra 2008. godine.

"Jugo" jednim potezom postao zvijezda društvenih mreža

Prizor zabilježen kamerom kod Zadra, zabavio je i nasmijao mnoge ljubitelje automobila. Na fotografiji objavljenoj na Facebook stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" ovjekovečeno je kako "jugo" zadarskih registracija pretiče Teslu stranih registracija.

U Dalmaciji najjači udari juga posljednjih godina

ZADAR, SPLIT - Na Hrvatskom primorju danas duva jugo najjači tokom jeseni i čak posljednjih godina.

Jedini bh. restaurator "Zastavinih" auta: "Fići" i jugi vraća stari sjaj

KAKANJ - Automobili proizvedeni u nekadašnjoj kragujevačkoj fabrici "Zastava automobili" za stanovnike bivše Jugoslavije bili su statusni simbol i dugoročna investicija, a limene ljubimce, iako bez sigurnosnih pojaseva na zadnjim sjedištima, automatskih brava i klimatizacije porodice su prenosile s koljena na koljeno.

Duško Šobat za "Nezavisne": "Đir" je asocijacija za odličnu numeru

Gitarista iz BiH sa trenutnom adresom u Beogradu Duško Šobat objavio je gitarsku temu pod nazivom "Đir", koju je uradio u saradnji sa gitaristom Emirom Jugom. Ovaj talentovani gitarista ističe da je nadahnuće za ovaj singl došlo spontano...

Oluja na Jadranu, splitska Riva potopljena

ZAGREB - U Hrvatskoj je oluja pogodila sjeverni Jadran i kreće se prema srednjem dijelu obale, a u Rovinju je već palo više od 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Stižu oluje, prijete poplave, crveni alarm za veći dio Jadrana

ZAGREB - Državni hidrometeorološki zavod proširio je područje za koje je izdao crveni alarm za izuzetno opasno vrijeme.

Potop u Rijeci, neka ostrva potpuno odsječena

RIJEKA - Kišno nevrijeme uz olujni jugo Riječanima je otežalo kretanje gradom, a zbog jakog vjetra brojne trajektne i katamaranske linije širom Jadrana su u prekidu.

Prijedorčanin sa drugovima putuje jugom u Ameriku

KRAGUJEVAC, NJUJORK - Danilo Milovanović (27) iz Prijedora, nastanjen u Ljubljani, sa trojicom drugova iz Slovenije, krenuo je jugom, ni manje ni više, nego u Njujork, gdje će ovaj četvorotočkaš, star 29 godina, prodati na aukciji.

Jugo 45 iz 1981. u Njemačkoj za 3.790 evra

Trgovac polovnih automobila S&L Automobile GmbH iz bavarskog Pentlinga je ponudio izuzetno atraktivan model, posebno zanimljiv kolekcionarima s naših prostora.

Da li je Jugo najgori automobil?

Prvi „jugo“ ručno je sastavljen 1978. godine pod imenom „fijat 127“ i poklonjen je tadašnjem predsjednik Josipu Brozu Titu. Tita više nema, nema ni Jugoslavije, ali „juga“ i dalje viđamo na ulicama. I pored njegovog trajanja, u Americi su ga proglasili najgorim automobilom ikada.

Terete ih da su na Božić zapalili jugo

NOVI GRAD - Dvadesetjednogodišnji M.P. i četrdesetogodišnji D.P, obojica iz Novog Grada, osumnjičeni su da su za Božić u tom gradu zapalili zastavu jugo.

Amerikanci brane Juga: Nije najgori auto u istoriji

Nekadašnji ponos jugoslovenske auto-industrije na Zapadu je često bio (ne)pravedno okarakterisan kao najgori, ili jedan od najgorih automobila svih vremena, ali da li je baš tako?

Crveni alarm na Jadranu zbog juga i kiše

ZAGREB - Zbog obilnih kiša i olujnog juga koji se u nedjelju očekuje u većem dijelu Jadrana, na snazi je crveni meteoalarm dok je za ostale dijelove Hrvatske upaljen žuti alarm.

Najčitanije